SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU

Numele legendar din tenis care o fascinează pe Andreea Prisăcariu: „Mi-a salvat cariera, aș vrea să-i strâng mâna. Îl văd ca pe ceva sacru”

Andreea Prisăcariu / Sursă foto: Facebook +34   FOTO
Andreea Prisăcariu / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat luni, 01 mai 2023 14:59 / Actualizat luni, 01 mai 2023 16:00

Andreea Prisăcariu (23 de ani, #340 WTA) a vorbit în podcastul Match Point Canada despre admirația pe care i-o poartă lui Novak Djokovic (35 de ani, #1 ATP), unul dintre cei mai mari jucători de tenis ai tuturor timpurilor.

Novak Djokovic are o susținătoare uriașă în tenisul românesc în persoana Andreei Prisăcariu, jucătoarea care tocmai ce a câștigat luna trecută cel mai important trofeu al său, la Santa Margherita. Jucătoarea din România se declară fascinată de Nole, despre care spune că, indirect, i-a salvat în mai multe rânduri cariera.

Djokovic a fascinat-o pe Andreea Prisăcariu: „Mi-a salvat cariera! Îl văd ca pe ceva sacru”

„Novak Djokovic, o inspirație pentru totdeauna! Și el este unul dintre puținii care îi ajută cu adevărat pe tenismenii din Serbia. De fapt, îi sponsorizează. Este uimitor ce face.

Nici măcar nu am cuvinte să-l descriu. Adică, mi-a salvat cariera de multe ori de-a lungul vieții mele! Când eram junioară, obișnuiam să caut videoclipurile lui pe YouTube, mă uitam, adormeam cu vocea lui în cameră și mă trezeam cu asta. Priveam imaginile cu el iar și iar. Deci, este cu siguranță uimitor.

Nu-l cunosc personal, l-am văzut doar de departe atunci când am participat la Roland Garros și Wimbledon la junioare, dar aș vrea să-i strâng mâna, să-l îmbrățișez și să-l întreb ceva. Aș avea mai multe întrebări pentru el. L-am menționat mereu când cineva m-a întrebat despre idoli”, a spus Andreea Prisăcariu în podcastul Match Point Canada

Nu îl văd ca pe un idol, ci ca pe ceva sacru. Este mai mult ca un sfânt, ca o legendă, pur și simplu nu se poate descrie în cuvinte, nici nu știu să descriu ceea ce simt.

- Andreea Prisăcariu

Cum ajungi instructor de tenis? 10 ponturi de la una dintre cele mai tinere antrenoare din România + sfaturi pentru părinți: „N-ar trebui să gândească așa”
INTERVIU
Cum ajungi instructor de tenis? 10 ponturi de la una dintre cele mai tinere antrenoare din România + sfaturi pentru părinți: „N-ar trebui să gândească așa”

Andreea Prisăcariu, cea mai mare susținătoare a lui Novak Djokovic: „Când am momente dificile, mă uit la videoclipuri cu el pe YouTube”

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor la începutul lunii februarie, Andreea Prisăcariu vorbea despre modul în care a fost copleșită de victoria lui Djokovic de la Australian Open

„Cred că este un caracter foarte puternic, solid, un mental incredibil, nici nu prea găsesc cuvinte să-l descriu. Eu, personal, când am momente dificile, mă uit la videoclipuri cu el pe YouTube ca să mă simt mai bine. Ce s-a întâmplat cu el anul trecut mi s-a părut un fel de exil din lumea noastră, a sportului. N-a fost ușor, numai el știe prin ce a trecut, eu pot doar să-mi imaginez. Dar faptul că a venit anul acesta, a câștigat și a arătat cine este șeful a fost senzațional! Asta arată și ce impact emoțional au avut toate evenimentele asupra lui.

Reacția de la final (n.r. - din meciul cu Tsitsipas) m-a făcut să plâng! Am plâns în hohote 10 minute! Poți doar să-ți imaginezi câtă muncă a depus în anul acela în care nici n-a jucat. Să vii, să începi anul atât de pregătit pe cât a făcut-o el...E ceva ce 0,1% din oameni o pot face. Este o raritate”, a spus Andreea Prisăcariu, pentru GSP.ro. 

Citește și alte știri din tenis: 

Remarcabilă victorie! Irina Begu e în „sferturi” la Madrid după o prestație impresionantă cu Liudmila Samsonova!

Controversă uriașă la Madrid: a apărut pe teren cu logo-ul unui sponsor sancționat pentru aprovizionarea Rusiei în războiul din Ucraina!

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (6)
Freyya
Freyya  •  03 Mai 2023, 14:54

de ce macelariti pana si numele turneului? e la Santa Margherita di *** - si asta ati ajuns a "moderati"???

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lulu
lulu  •  01 Mai 2023, 20:35

Doua întrebări 1despre ce carieră vorbește?poate vreo carieră de piatră 2 nulitatea asta ultrapromovata,cu cine din redacție e in"pasiune"?

leojackdean
leojackdean  •  01 Mai 2023, 16:45

exagereaza asta cu djocovici,dar da,djocovici este cel mai bun tenis men all time. cele mai multe victorii cu contracadidatii lui la primul loc,cele mai multe grand slemuri castigate,cel mai mult prezent ca numar unu mondial din toata istoria tenisului. nu o sa apuce nimeni care traieste acum sa vada un tenis men mai bun aka cu mai multe grand slemuri castigate.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează