SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Analiză MYSPORT: Cum a reușit Nadal să îl învingă pe Federer la Wimbledon

Articol de - Publicat luni, 14 iulie 2008 00:00

Victoria lui Rafael Nadal pe iarba londoneză în fața lui Roger Federer a venit ca un adevărat șoc pentru mulți fani ai tenisului. Cum de a reușit un specialist al zgurii să cîștige la Wimbledon în fața lui Roger Federer, elvețianul care se simțea ca acasă la All England Club? Iată de ce…

Dacă Federer ar căuta un alt vinovat în afară de el însuși pentru înfrîngerea din finala de la Wimbledon, atunci organizatorii ar trebui să fie prima țintă. În primul rînd, suprafața de anul acesta este mult mai lentă fața de cea din trecut, favorizînd astfel un jucător mai obișnuit cu zgura ca Rafael Nadal.

Cei de la BBC au mai găsit un alt avantaj pe care organizatorii i l-au oferit lui Nadal. Mingea de la această ediție a încetinit jocul. Acest lucru se poate observa și mai jos în capturile de la BBC. În prima imagine observăm o comparație între două servicii ale lui Federer. Cea care lasă urma albastră este o minge servită în finala din 2003, iar cea cu urmă galbenă este din finala de anul acesta. Ambele au fost trimise în terenul advers cu 126 de mile pe ora, aproximativ 202 kilometri pe oră.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează