SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  FRANȚA

EXCLUSIV „Nu suntem liniștiți, vorbim de Franța” » Șeful Federației de Polo se teme de atacuri teroriste la Jocurile Olimpice de la Paris

Autoritățile franceze sunt în alertă înainte de Jocurile Olimpcie / Sursă foto: Imago Images
Autoritățile franceze sunt în alertă înainte de Jocurile Olimpcie / Sursă foto: Imago Images

Articol de , - Publicat sambata, 13 aprilie 2024 18:31 / Actualizat sambata, 13 aprilie 2024 19:41

Alexandru Matei, președintele Federației Române de Polo, singurul nostru sport pe echipe prezent la Jocurile Olimpice, a mărturisit în interviul acordat Gazetei Sporturilor că simte o undă de neliniște în perspectiva competiției de la Paris (26 iulie - 11 august).

Au mai rămas 104 zile până la startul Jocurilor Olimpice de vară, găzduite pentru a treia oară în istorie la Paris, iar autoritățile din Franța sunt în alertă, mai ales după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, soldat cu 145 de morți și peste 550 de răniți.

Vineri, ministrul Forțelor Armate din Franța, Sébastien Lecornu, a anunțat, conform France 24, că, pe lângă efectivele locale, peste 2.000 de trupe străine, formate din polițiști și jandarmi, se vor alătura forțelor de ordine franceze pentru a asigura securitatea în cele trei săptămâni de competiție.

„Femeia din umbră”, membră a Rezistenței franceze în timpul ocupației naziste, va purta Flacăra Olimpică, la 102 ani! Povestea dramatică a celei care s-a împotrivit Reich-ului
MOMENT
„Femeia din umbră”, membră a Rezistenței franceze în timpul ocupației naziste, va purta Flacăra Olimpică, la 102 ani! Povestea dramatică a celei care s-a împotrivit Reich-ului

Președintele Federației Române de Polo: „Nu suntem liniștiți!”

Nici conducătorul FR Polo nu e în totalitate liniștit pentru ce va fi la vară:

Nu suntem liniștiți. Există această teamă, mai ales că vorbim de Franța, iar Franța are un istoric, știm ce s-a întâmplat acolo în trecut. Există o temere, dar nu o lăsăm să ne domine, mergem foarte deschiși. Sunt convins că vor fi niște măsuri extraordinare de securitate”, a afirmat Alexandru Matei, intervievat de GSP.ro.

Emmanuel Macron, despre posibilitatea unor atacuri teroriste la Jocurile Olimpice: „Risc zero nu există niciodată în viaţă”

Emmanuel Macron, președintele Franței, a spus recent că ţara sa „este pregătită şi va fi pregătită” să facă faţă posibilelor ameninţări teroriste în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, a informat cotidianul L'Opinion.

„Facem tot ce ne stă în putere pentru a preveni acest lucru. Cred că pot să vă spun că da, vom fi pregătiţi. Suntem pregătiţi şi vom fi pregătiţi. De aceea, adaptăm foarte mult întreaga organizare”, a asigurat Macron.

Şeful statului francez a avertizat însă că „risc zero nu există niciodată în viaţă”. „Ceea ce este dificil uneori, este că există întotdeauna un element de risc”, a subliniat Macron.

„Nu suntem liniștiți, vorbim de Franța” » Șeful Federației de Polo se teme de atacuri teroriste la Jocurile Olimpice de la Paris
Emmanuel Macron / foto Imago Images

„Evident că facem totul pentru a fi pregătiţi pentru ceremoniile de deschidere și închidere a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, precum şi pentru întreceri. Există o implicare foarte mare din partea serviciilor noastre de informaţii, a poliţiei noastre, a jandarmilor, a soldaţilor”, a mai spus preşedintele Franţei.

Săptămâna aceasta, Statul Islamic a amenințat cu atacuri teroriste înaintea tuturor meciurilor din „sferturile” Champions League. Imediat, ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a anunțat că măsurile de securitate au fost „întărite considerabil” pentru meciul PSG - Barcelona. Partida de la Paris a fost ferită de incidente.

Citește și alte știri despre Jocurile Olimpice:

Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu au pierdut la 3 puncte calificarea olimpică la Paris

„Femeia din umbră”, membră a Rezistenței franceze în timpul ocupației naziste, va purta Flacăra Olimpică, la 102 ani! Povestea dramatică a celei care s-a împotrivit Reich-ului

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
Randoomlegend
Randoomlegend  •  13 Aprilie 2024, 20:32

cum naiba se face ca in 100% din cazuri cand se vorbea de atacuri teroriste in asemenea situatii cu cateva luni inainte,in absolut 100% din cazuri nu s-a intamplat niciodata nimic?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează