SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ÎNOT

Rivalul lui David Popovici, campionul olimpic de la Tokyo din proba de 200 metri liber, a ratat calificarea și nu-și va putea apăra titlul la Paris

Tom Dean în acțiune FOTO Imago Images
Tom Dean în acțiune FOTO Imago Images

Articol de - Publicat luni, 08 aprilie 2024 20:42 / Actualizat marti, 09 aprilie 2024 15:35

Tom Dean (23 de ani), campion olimpic en titre la 200 m liber și unul dintre rivalii lui David Popovici (19 ani), s-a clasat pe locul al treilea la Campionatele Naționale ale Marii Britanii, el fiind depășit de Matt Richards și Duncan Scott, ratând astfel participarea individuală în această probă la JO 2024.

Apropierea Jocurilor Olimpice face ca tot mai multe țări care au o tradiție în înot să organizeze concursurile de selecție. Săptămâna trecută a avut loc cel din Marea Britanie, acesta încheindu-se cu o cursă fantastică în proba de 200 de metri liber. Doar primii doi clasați au câștigat dreptul de a fi prezenți la Paris în această probă.

Wild-card confirmat! Unde își va începe Simona Halep sezonul de zgură și ce adversare va avea
WTA 125 Oeiras
Wild-card confirmat! Unde își va începe Simona Halep sezonul de zgură și ce adversare va avea

La start au fost Tom Dean (campion olimpic în 2021, vicecampion mondial în 2023, medaliat cu bronz mondial în 2022 la 200 m liber), Duncan Scott (vicecampion olimpic în 2021), Matt Richards (campion mondial în 2023) și James Guy (campion mondial în 2015). Ei, mai puțin Richards, au făcut din ștafeta de 4x200 metri medaliată cu aur la Tokyo.

Tom Dean; „Diferențele sunt fine”

Cursa a fost una pasionantă, Matt Richards (21 de ani) reușind să se impună cu un timp de 1:44,69, al doilea al sezonului în această probă. Nominalizarea a doua a fost câștigată de Duncan Scott cu un timp 1:44,75. „A fost un antrenament grozav pentru Jocurile Olimpice", a spus Richards.

Tom Dean a înotat cele patru lungimi de bazin în arena în care au avut loc întrecerile de înot la JO 2012 în 1:45,09. Acest lucru înseamnă că nu-și va putea apăra la Paris titlul olimpic cucerit în această probă la Tokyo.

Cu toate acestea, el va face parte din ștafeta de 4x200 m liber a Marii Britanii, care va merge în capitala Franței alături de primii doi clasați și de James Guy, care a fost al patrulea. Tom Dean este calificat într-o probă individuală, la 200 m mixt.

El a ratat și selecția pentru proba de 100 m liber pe care tot Matt Richards a câștigat-o. „Știam că va fi nevoie de un efort memorabil. Sunt diferențe fine...”, a concluzionat Dean.

Citește și:

David Popovici, parte a unei campanii de strângere de fonduri pentru ca 12 copii cu nevoi speciale să aibă o casă
CARITATE
David Popovici, parte a unei campanii de strângere de fonduri pentru ca 12 copii cu nevoi speciale să aibă o casă
Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au dat publicității orele la care vor avea loc cursele în probele de înot » Când va evolua David Popovici
PARIS 2024
Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au dat publicității orele la care vor avea loc cursele în probele de înot » Când va evolua David Popovici

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  09 Aprilie 2024, 15:09

E foarte interesant cum exista probe olimpice in care efectiv nu vor concura unii dintre cei mai buni sportivi in probele lor. Eu nu spun sa nu existe o limita per natiune, dar mi se pare ca se merge prea departe. Puteau foarte bine sa accepte 3 dintr-o tara intr-o proba de inot si sa se poata califica mai departe din serii doar 2, cum se intampla la restul competitiilor. Totusi cu timpul ala mi se pare aiurea sa nu poata participa la JO, se integreaza cu mult in baremul olimpic, e aiurea. La fel cum am vazut la haltere, din cauza criteriilor de participare, iti lipsesc la fiecare categorie 4-5 dintre oamenii cei mai buni din lume si se califica 5-6 care nu conteaza pentru medalie. Vom profita noi probabil de aceste reguli, nu ma supara, dar nu mi se pare normal, ar trebui sa se mearga pe ideea de a-i califica pe cei mai buni, nu de a avea la numar din toate tarile posibile. Ok, sa fie si din toate tarile, dar pe langa cei competitionali, nu in locul lor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează