SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Rapid rămâne în cărți pentru play-off-ul Ligii Campionilor » Cum arată CALCULELE: meciurile de care depindea s-au decis în ultimele secunde!

Rapid speră să prindă in extremis un loc în play-off-ul Ligii Campionilor la handbal feminin
Rapid speră să prindă in extremis un loc în play-off-ul Ligii Campionilor la handbal feminin

Articol de - Publicat sambata, 17 februarie 2024 20:52 / Actualizat sambata, 17 februarie 2024 20:52

Rapid speră să prindă in extremis un loc în play-off-ul Ligii Campionilor la handbal feminin. Formația din Giulești a avut un noroc incredibil: putea fi eliminată înainte de ultimul meci al grupei! Ferencvaros a pierdut până la urmă confruntarea cu Metz, 24-25, iar vicecampioana României speră în continuare la calificare.

  • Rapid - Esbjerg se joacă duminică, de la ora 17:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Prima Sport 2, Orange Sport 2 și Digi Sport 2.

Rapid ocupă locul 7, penultimul, în grupa B, însă ar putea face saltul pe poziția a 6-a în ultima rundă. Calculele sunt simple după ce Ferencvaros a pierdut duelul cu Metz: Rapid merge în play-off dacă o învinge pe Esbjerg.

Rapid, meci decisiv cu Esbjerg pentru calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor

Rapid a avut însă un mare noroc astăzi. Deși Metz a condus meciul categoric cu Ferencvaros, franțuzoaicele erau gata-gata să scape victoria la ultima fază. Maghiarele au revenit fabulos, de la 20-25 la 24-25, și au avut șansa egalării la ultima fază a meciului, când mai erau doar DOUĂ SECUNDE pe ceas! Portarul lui Metz a intervenit însă spectaculos și a salvat victoria.

Dacă Ferencvaros ar fi obținut egalul și-ar fi asigurat calificarea în play-off și ar fi eliminat Rapidul. Maghiarele s-ar fi distanțat la două puncte și, chiar dacă vicecampioana României ar fi câștigat mâine, la egalitate de puncte ar fi fost dezavantajată de rezultatele din meciurile directe: 24-24 în Ungaria și 20-23 la București.

Kristiansand putea lăsa adversara Rapidului fără miză în ultima etapă

Kristiansand îi poate oferi Rapidului o mână serioasă de ajutor în lupta pentru calificare. Campioana en-titre a dominat meciul cu Herning, însă în repriza a doua a scăpat meciul din mână. Deși au avut și un avans de 3 goluri, norvegiencele au cedat partida la un singur gol. Au avut ultimul atac al meciului, însă n-au reușit să smulgă un egal care ar fi ajutat-o pe Rapid.

Herning se bate cu Esbjerg, adversara Rapidului, pentru locul 2 în grupa B, ultimul care asigură calificarea directă în sferturi. După victoria de azi, Herning a depășit-o în clasament pe Esbjerg cu un punct, care e obligată astfel să câștige în România pentru a reveni pe poziția secundă.

O victorie a lui Kristiansand sau un egal îi garanta lui Esbjerg locul 2, astfel că pentru daneze partida cu Rapid nu ar mai fi avut miză.

Clasamentul grupei B

1. Metz14m471-40322p 
2. Herning14m476-43521p 
3. Esbjerg13m416-38820p 
4. Kristiansand14m445-40315p 
5. Ljubljana14m389-38413p 
6. Ferencvaros14m387-40810p 
7. RAPID13m342-3669p 
8. Zaglebie14m327-4660p 

*Primele două clasate se califică direct în sferturi, în timp ce locurile 3-6 vor evolua în play-off.

Citește mai multe știri din handbal:

Rapid speră într-o minune pentru a ajunge în playoff-ul pentru „sferturile” Ligii Campionilor
LIGA CAMPIONILOR
Rapid speră într-o minune pentru a ajunge în playoff-ul pentru „sferturile” Ligii Campionilor
Dinamo, învinsă de Sporting la debutul în grupa principală din European League » Calculele calificării se complică!
EHF EUROPEAN LEAGUE
Dinamo, învinsă de Sporting la debutul în grupa principală din European League » Calculele calificării se complică!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
danutcornel
danutcornel  •  18 Februarie 2024, 12:26
Postat de kordell pe 17 Februarie 2024, 19:51

Parca erai dinamovist ?

sunt cu oricine care e antifcsb

lefter_popescu
lefter_popescu  •  17 Februarie 2024, 21:12

Și Rapid a avut ,în doua rânduri, mare ghinion pierzând doua meciuri în ultimul minut și domnii ziariști ( ca întotdeauna răutăcioși) au mers pe blat. Nu cred ca Rapid va câștiga ultimul meci pt ca Esbjerg poate ocupa locul 2 calificandu-se direct în sferturi. Dacă echipa oaspete nu ar mai fi avut vreo șansă atunci exista o posibilitate pt Rapid. Însă asa nu cred în calificare . Poate doar cu un " foarte mare" noroc din partea ziariștilor fcsbisti.

lucian_iasi85
lucian_iasi85  •  17 Februarie 2024, 20:49

Bineeeee, ikast a bătut la vipers și sunt pe 2 acum. Danezele trebuie sa joace serios cu ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează