SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

CSM București și Gloria Buzău vor juca finala Cupei României

Buzoiencele fericite după calificarea în finală FOTO Dan Potor
Buzoiencele fericite după calificarea în finală FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat sambata, 28 august 2021 17:45 / Actualizat sambata, 28 august 2021 17:58

Campioana CSM  București s-a chinuit cu Rapid București și a fost salvată tot de Cristina Neagu și Jelena Grubisici. Tadici, cu ”grădinița” lui, a dat mari emoții Buzăului

CSM București și Gloria Buzău vor juca duminică, de la ora 15:30, la Brăila, finala Cupei României, ediția 2020. Sâmbătă în semifinale, Gloria Buzău a învins HC Zalău, 28-25, iar CSM București a trecut de Rapid București, 25-21.

Totul s-a decis în ultimele 5 minute

HC Zalău este una dintre cele mai tinere echipe din Liga Națională, dar asta nu le-a împiedicat pe ardelence să lupte de la egal la egal cu Gloria Buzău. Trupa Lui Tadici s-a apărat energic, a recuperat mingi în defensivă și a marcat apoi goluri ușoare în atac. A trecut la conducere din primele minute, tinerele Bălăceanu, Toth, Dindiligan sau Teodora Popescu făcând un joc foarte bun. A fost 14-11 la pauză pentru Zalău, care era clar outsidera primei semifinale.

Buzăul nu a mai repetat jocul la fel de bun cu SCM Rm. Vâlcea din "sferturi". Mădălina Zamfirescu a fost MVP-ul echipei antrenate de Aurelian Roșca. Czeczi și Alina Ilie, pe final, au pus și ele umărul la revenirea fantastică a Buzăului. A fost 23-24 în minutul 55, iar la 23-25 Zalăul a ratat o aruncare de la 7 metri extrem de importantă prin tânăra Bujor. La final Gloria a câștigat cu 28-25 și va juca prima finală de Cupa României din istoria clubului!

CSM București și Gloria Buzău vor juca finala Cupei României
Mădălina Zamfirescu, cea mai bună jucătoare a Gloriei FOTO Dan Potor

HC Zalău-Gloria Buzău 25-28 
HC Zalău: Dindiligan 9, K. Toth 4, Bălăceanu 3, Jlezi 3, T. Popescu 3, Vrabie 1, Lazea 1, Mărginean 1. 
Antrenor: Gheorghe Tadici 
Gloria Buzău: Czeczi 8, Zamfirescu 5, A. Ilie 5, Vasilevskaia 4, Tiron 3, Petrovici 2, Savu 1. 
Antrenor: Aurelian Roșca

Fără Neagu, multă chinuială

CSM București a reușit și ea calificarea în ultimul act, dar jocul echipei nu a mai fost la fel de bun ca în primele partide, cu Bistrița și Brăila. Rapid București le-a pus mari probleme "tigroaicelor", CSM fiind din nou salvată de aruncările Cristinei Neagu și de paradele Jelenei Grubisici.

CSM București a condus în prima repriză cu 10-7, dar din momentul în care Julie Foggea a intrat în poarta Rapidului, totul s-a schimbat. Franțuzoaica a închis poarta, iar giuleștencele au marcat de cinci ori consecutiv, intrând la pauză în avantaj: 12-11. 

Campioana României a intrat mult mai motivată pe teren în partea a doua, a întors repede scorul, dar Rapidul s-a ținut mereu aproape, gata să producă surpriza. Giuleștencele au făcut însă mult prea multe greșeli tehnice neforțate, au oferit mingi ușoare adversarelor, CSM profitând de acest lucru. 

La 22-21 pentru CSM, în minutul 55, Rapid a avut de două ori posibilitatea să egaleze, dar au greșit de fiecare dată. Echipa antrenată de Adi Vasile s-a impus cu 25-21, dar Rapidul a arătat că va fi una dintre formațiile care va avea un cuvânt de spus în viitoarea ediție a Ligii Florilor. Joc bun pentru Sorina Târcă, la Rapid, dar și pentru Carmen Martin și Emilie Arntzen la CSM.

CSM București și Gloria Buzău vor juca finala Cupei României
Eliza Buceschi încercând să treacă de Omoregie și Carmen Martin FOTO Dan Potor

Rapid București-CSM București 21-25 
Rapid: Tîrcă 4, A. Hernandez 3, Badea 3, Buceschi 2, M. Lopez 2, Fraga Fernandez 2, M. Ilie 2, Craiu 1, L. Popa 1, Manea-Lefter 1. 
Antrenor: Carlos Viver 
CSM: Neagu 10, Arntzen 5, C, Martin 4, Broch 3, A. Klikovac 1, Omoregie 1, Ramusovici 1. 
Antrenor: Adrian Vasile

4 cupeale României are în vitrină CSM București: 2016, 2017, 2018, 2019

Propunerile unui fost selecționer al naționalei României: „Dacă nu luăm măsuri imediate, handbalul românesc moare!”

S-a stabilit Final Four-ul Cupei României! Programul semifinalelor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close