SPORTURI  »  CICLISM  »  DOPAJ

Rasmussen executat

Articol de - Publicat vineri, 08 februarie 2008 00:00

Uniunea Ciclistă Internaţională a cerut Federaţiei de profil din Monaco să deschidă o procedură disciplinară impotriva ciclistului danez Michael Rasmussen, pentru incălcarea regulamentului anti-dopaj în timpul Turului Franţei 2007.

 

Printre infracţiunile comise de Rasmussen, UCI a evidenţiat declaraţia falsă privind locaţia de antrenament, precum şi evitarea intenţionată a controalelor privind substanţele interzise. Rasmussen poate suporta o suspendare de 2 ani pentru aceste nereguli.

Rasmussen a fost concediat de Rabobank pe 25 iulie 2007, în timp ce se îndrepta spre victorie în Marea Buclă, deoarece s-a demonstrat că ar fi minţit comisiile UCI în privinta locurilor de antrenament de dinainte de Turul Franţei. Rabobank a realizat ulterior celebrul raport Vogelzang în care a condamnat atitudinea lui Rasmussen, însă rutierul a replicat acuzator: "Am minţit, dar ei au ştiut tot timpul de locul în care mă aflu!". Ciclistul de 33 de ani strînge probe pentru a da în judecată echipa olandeză.

 

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (8)
 •  13 Februarie 2008, 01:36

Comentariu pentru Florinel.bai hahalero,problema este ca lui Rasmunsen i s-a furat tricoul galben in turul Frantei,iar Cei care vor sa il pedepseasca nu au dreptate,pentru ca desi a fost controlat de 19 ori !!! in Ultimul tur al Frantei nu a fost depistat pozitiv,asa ca ciocul mic ! Rasmunsen a fost doar victima unui complot murdar !!!

 •  08 Februarie 2008, 23:29

era si timpul...@ Nick...fiecare dopat prins e echivalenta cu o victorie a ciclismului...din ce am inteles urmeaza Petacchi...dar asta cred ca scapa :D

 •  08 Februarie 2008, 23:03

Asta ziceam si eu.. Putin mai plastic..Ma uitam la Turul Frantei inainte, kam vreo 6-7 ani, 2000-2006, dar pe landis ala l-au gasit dopat, asta era cat pe-aci sa 'beat the odds' si kand kolo DOPAT, kiar si armstrong cika a fost la nu stiu ce editie.. D c draku sa mai pierd timpu? Kand din 6,7 editii nu prea am ramas ku multe momente unice.. Sa fakut beloki ţăndări, a mai kazut burkinezu ala d p skuter, a zbugit-o armstrong decisiv d langa ulrich odata si un moment d neputinta al lui armstrong kand la atakat ulrich editia urmatoare. Atat! In rest nu auzeam dekat d dopaj si favoriti kare abandonau. Doar pt un sprint masiv si o batalie pe munte intre nistre trisori nedovediti nu merita sa mai pierd 4h p zi. Poate doar peisajul sa ma mai retina kateva sekunde! Daka s-ar dovedi ka sunt kurati, inka m-as mai uita poate.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează