SPORTURI  »  CICLISM  »  UCI VS MARILE TURURI

McQuaid e furios

Articol de - Publicat joi, 07 februarie 2008 00:00

Presedintele Uniunii Cicliste Internaţionale, Pat McQuaid, a reacţionat dur asupra modului în care a fost făcută lista cu echipele invitate pentru Turul Italiei 2008.

 

Într-o declaraţie pentru AFP, McQuiad i-a atacat pe organizatorii competiţiei pentru neconvocarea celor 4 echipe din circuitul ProTour: "Nu înteleg! Turul Italiei reuneşte unele dintre cele mai mari provocări din sport, însă nu şi pe cei mai buni rutieri ai momentului. Cele 18 echipe din ProTour sunt cele mai bune din lume! Să laşi patru echipe puternice pe dinafară este ca şi cum am face un pas înapoi cu 20 de ani". Echipa elveţiana din eşalonul Continental, LPR, casa "tricoului roz" din 2007, Danilo di Luca, a fost luată în vizor pentru wild-card-ul pe care l-a primit de la RCS Sport. Principala obiecţie: nu a semnat acordul privind paşapoartele biologice. UCI va anunţa abia în această săptămînă echipele ce pot primi wild-carduri, în funcţie de noile fişe, iar McQuiad este furios că nu s-a ţinut cont de acest detaliu.

În continuare, preşedintele UCI s-a declarat circumspect în privinţa libertăţilor viitoare pe care le vor detine organizatorii Marilor Tururi: "Va fi necesar să ne întoarcem la atribuţiile ce privesc doar organizarea. Societăţile nu trebuie să mai aibă prerogative în ceea ce priveşte selecţia echipelor participante!". McQuiad s-a pronuntat şi în privinţa zvonurilor privind selecţia pentru Turul Franţei 2008: "Astana trebuie invitată. Echipa face tot ce e necesar pentru a-şi clarifica numele. Ar trebui să li se acorde încredere pentru asta". Astana îi are în rîndurile sale pe Alberto Contador, cîştigătorul Turului Franţei 2007, precum şi pe directorul sportiv de la defuncta Discovery Channel, Johan Bruyneel.

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (1)
 •  07 Februarie 2008, 16:21

EXCELENT !!!! Incredibil...gasim stiri din ciclism pe gsp aproape in fiecare zi. Avand in vedere ca un singur om le scrie,speram sa le avem si in continuare. Felicitari !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează