SPORTURI  »  CICLISM  »  CÎND ŞI ÎN ROMÂNIA?

Londra promovează ciclismul

Articol de - Publicat marti, 12 februarie 2008 00:00

Primarul Londrei, Ken Livingstone, a realizat un plan de anvergură pentru refacerea infrastructurii necesare promovării ciclismului şi a mersului pe jos în capitala Angliei.

Măsurile includ o reţea de rute pentru ciclişti şi pietoni, detalii "care vor schimba la faţă peisajul londonez". Proiectul-amiral prevede achiziţionarea a 6000 de biciclete, ce vor fi poziţionate din 300 în 300 de metri, pentru folosul cetăţenilor.

Iniţiativa este insipirată de programul aplicat în capitala Franţei şi are drept scop încurajarea călătoriilor cu bicicleta. Autorităţile speră ca în cîteva luni una din zece călătorii să fie făcută cu bicicleta, iar cantitatea de noxe să scadă cu 1, 6 milioane de tone anual. Conform primarului Livingstone, "în următorul deceniu se vor cheltui peste 500 de milioane de lire, pentru ca rutierii să circule pe rute sigure şi rapide pentru a ajunge unde vor. Este cea mai mare investiţie din istoria Londrei". Livingstone încearcă de asemenea promovarea mersului pe jos: "Peste 50% din călătoriile cu metroul prin centrul Londrei iau mai mult decât dacă le-ai face pe jos. Noua Londră va permite vizitatorilor să se mişte în voie, admirînd mai uşor priveliştea urbană".

Turul Franţei a plecat în 2007 din capitala Angliei. Popularitatea de care s-a bucurat competiţia i-a convins pe organizatori să ia în calcul o reîntoarcere cît mai rapidă în insulă.

 

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (2)
 •  12 Februarie 2008, 12:09

aloo, francezii s-au inspirat dupa danezi, la fel au facut-o si englezii..dati si voi o tura prin Copenhaga si o sa vedeti...

 •  12 Februarie 2008, 12:02

Pomenadă? Hmmm cred că vă e fomiţă :)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează