SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FLANDREI

Koppenberg, înapoi

Articol de - Publicat marti, 05 februarie 2008 00:00

Dupa ce anul trecut a fost înlocuită de Kortekeer din cauza condiţiilor grele de disputare de pe Melden, cătărarea Koppenberg îşi reia anul acesta locul în Turul Flandrei, informează cotidianul belgian Gazet van Antwerpen.

Autorităţile din Oudenaarde au muncit un an întreg pentru a reface celebra porţiune de "pavate", iar Wim Van Herreweghe, organizatorul competiţiei, a confirmat: "Această colină este un monument care conţine foarte multe amintiri şi o vom avea cu orice preţ în Turul Flandrei! Mai ales că rutierii noi din competiţie, precum Serge Baguet, Kevin Hulsmans sau Kevin Van Impe au considerat drept remarcabile condiţiile de disputare". Dupa ce a inspectat cu foarte multă grijă căţărarea de 77 de metri, Van Herreweghe a anunţat şi detaliile privind prezenţa publicului pe traseu: "Spectatorii vor avea voie numai pe căţărare, din motive de siguranţă". Cît ţine de celălalt versant al Koppenberg-ului, Van Herreweghe a fost hotărît: "Am acoperit toate găurile şi avem coborîrea sub control".

Koppenberg este a şaptea colină, dintr-un total de 17. Căţărarea vine cu 69 de km înainte de final, fiind precedată de Oude Kwaremont/Paterberg şi urmată de Steenbeekdries/Taaienberg. Koppenberg este cunoscută a fi una dintre cele mai terifiante căţărări din lume, panta atingînd uneori înclinaţii de 22%! Din cauză acestor caracteristici, Koppenberg a fost de foarte multe ori escaladată pe lîngă bicicletă!

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează