SPORTURI  »  CICLISM  »  RCS REVINE ASUPRA DECIZIE

High-Road înapoi în Giro

Articol de - Publicat sambata, 16 februarie 2008 00:00

După ce iniţial a fost exclusă din Turul Italiei 2008, echipa americană High-Road (fostă T Mobile) şi-a anunţat ieri reîntoarcerea printre echipele ce vor disputa Corsa Rosa.

High-Road a anuţat că acceptă invitaţia primită din partea RCS Sport şi că va participa cu "entuziasm" la toate evenimentele organizate de societatea italiană. Angelo Zomegnan, directorul de evenimente sportive al RCS, a confirmat încrezător: "După o analiză atentă şi minuţioasă a lucrurilor, societatea noastră este fericită să-şi anunţe încrederea în echipa High-Road şi în cicliştii ei promiţători!".

Bob Stapleton, proprietarul echipei, a completat vizibil emoţionat: "High-Road este onorată să participe la evenimentele excepţionale organizate sub egida RCS Sport şi îi multumeşte domnului Zomegnan pentru încredere. Pentru mine, invitaţia la Giro d'Italia are o însemnătate ce depăşeşte competiţia în sine".

Invitaţia primită de High-Road este considerată de mulţi drept "o palmă" adresată echipei Astana, avînd în vedere că echipa americană va putea participa la toate cele 3 Mari Tururi (este puţin probabil ca în circumstanţele actuale, Vuelta să facă rabat de la deciziile celorlalţi), în timp ce team-ul lui Johan Bruyneel nu va lua startul la niciuna dintre cele mai mari competiţii ale ciclismului mondial.

High-Road completează lista celor 22 de echipe ce pot participa în Corsa Rosa. Unele zvonuri indică posibilitatea ca organizatorii să îşi fi rezervat o listă neagră, atent monitorizată, pentru a controla evenimentele pînă la cursa ce va porni pe 10 mai din Palermo. Investigaţiile conduse de CONI pentru clarificarea dosarului Puerto ar putea face victime printre echipele selectate, RCS rezervîndu-şi dreptul de a retrage în orice moment invitaţia pentru o echipă implicată.

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (2)
 •  17 Februarie 2008, 00:07

este o decizie care pe mine personal ma bucura, avand in vedere ca sunt fanul celor de la high road. cred ca si astana ar trebui invitata de asemenea; echipa astana a trecut prin transformari profunde fata de anul trecut si nu ar trebui sa suporte consecintele celor de anul trecut......inca un mic amanunt PE "BOSS-UL" DE LA HIGH ROAD NU IL CHEAMA SAPLETON CI STAPLETON :)

 •  16 Februarie 2008, 14:42

probabil asta e o sansa acordata...pna la sfarsitul anului eu bag mana in foc ca cel putin un rutier de la high road o sa fie prins cu seringa in vena:)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează