SPORTURI  »  CICLISM  »  TOM BOONEN S-A PLICTISIT

Boonen în Turul Californiei

Articol de - Publicat miercuri, 06 februarie 2008 00:00

Ciclistul belgian de la QuickStep, Tom Boonen, se gîndeşte serios să îşi continue peste ocean perioada de antrenament pentru "clasicele" de primăvară. Proaspătul cîştigător din Turul Qatarului 2008 va pleca duminică în California, împreună cu directorii sportivi, pentru a inspecta condiţiile de competiţie.

Într-un interviu acordat pentru Velonews, Boonen a fost foarte hotărît: "Nu m-am făcut ciclist ca să merg în aceleaşi curse tot timpul! După 5 ani în care am participat la aceleaşi competiţii, vreau să îmi schimb orarul. California sună atractiv. În plus, Bettini a fost acolo anul trecut şi mi-a zis că a găsit hoteluri bune, organizare perfectă şi o cursă antrenantă".

Boonen vrea să se pregătească temeinic pentru Turul Flandrei şi Paris-Roubaix, acolo unde a pierdut teren în 2007. "Am avut ghinion. Vremea bună a ţinut plutonul compact în ambele competiţii şi mi-a împiedicat evadările. Sper ca în acest an să plouă şi să fie frig", a declarat belgianul. Însă, obiectivul imediat este Milan-Sanremo. "Vreau să cîştig această cursă de cînd am trecut la profesionism. Anul trecut am fost foarte aproape (locul 3). Poate acum, cu putin noroc si un antrenament consistent, pe care să îl reuşesc în Turul Californiei, voi reuşi".

"Regele clasicelor", cum a fost supranumit Boonen după ce a reuşit în 2005 celebra dublă Turul Flandrei/Paris -Roubaix, şi-a anunţat şi programul pe termen lung: "Voi participa la Turul Franţei şi Vuelta, voi sări peste Olimpiada de la Beijing, dar voi reveni pentru Campionatele Mondiale din Varese".

 

Vezi aici un filmuleţ cu victoria lui Boonen pe velodromul din Roubaix în 2005:

 

 

 

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close