SPORTURI  »  CICLISM  »  LAMPRE SUB OCHII COMISARILOR

Ballan vrea audienţă la CONI

Articol de - Publicat marti, 05 februarie 2008 00:00

Rutierul italian, Alessandro Ballan a cerut să fie audiat de Comitetul Olimpic Italian, în privinţa controalelor anti-doping purtate de forul italian, lunea trecută, în cantonamentul din San Vincenzo al echipei Lampre. Cîştigătorul Turului Flandrei din 2007 vrea să elimine astfel orice dubiu legat de cariera sa. Ettore Torri, procurorul însărcinat de CONI cu divizia antidopaj, a acceptat propunerea şi îi va primi mîine dimineaţă pe Ballan şi Federico Cecconi, avocatul acestuia.

 

Echipa Lampre a reclamat modul în care CONI a ales să-şi desfăşoare vizita surpriză. Lunea trecută, Torri a trimis o brigadă de 4 comisari însărcinaţi cu recoltarea probelor de sînge în cantonamentul echipei italiene. Aceştia au prelevat probele de la ora 11.30 noaptea, pînă la 3 dimineata, ignorînd regulamentul Agentiei Mondiale Anti-Doping, conform căruia orice acţiune trebuie să se încadreze în orarul 7-22. Ballan, împreună cu alţi 5 rutieri (Marzano, Vila, Bruseghin şi Tiralongo, alături de cîştigătorul Turului Italiei 2004, Damian Cunego) au trecut prin rigorile testelor, din nou, marţi dimneaţă la 7.30. Suspiciunile cad asupra lui Ballan si Cunego, care în noaptea primelor controale nu au putut fi găsiţi, aceştia motivînd că s-ar fi aflat în San Vicenzo la un restaurant.

Vinerea aceasta, Lampre va susţine o conferinţă de presă privind evenimentele în discuţie. A fost adresată şi o invitaţie către CONI pentru a trimite un reprezentant, în speranţa în care forul italian va reuşi să îşi explice poziţia.

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează