SPORTURI  »  CICLISM  »  PETACCHI SE ASIGURĂ

2 experţi pentru nevinovăţia lui Petacchi!

Articol de - Publicat marti, 12 februarie 2008 00:00

Rutierul italian, Alessandro Petacchi, şi-a angajat 2 medici pentru a-şi demonstra nevinovăţia în privinţa controlului pozitiv din Turul Italiei 2007. Deşi ciclistul de 34 de ani al echipei Milram a fost achitat de Federaţia Italiană de Ciclism pe 25 iulie anul trecut, Ettore Torri, procurorul Comitetului Olimpic Italian, a făcut apel la Curtea pentru Arbitraj Sportiv, obţinînd o audiere pentru 12 martie.

 

Doctorul australian Ken Fitch, împreună cu psihologul canadian Ben Sporer au fost contactaţi de Petacchi prin email. Ei vor încerca să demonstreze nevinovăţia sprinterului originar din La Spezia, avînd în vedere că în etapa dintre Serravalle Scrivia şi Pinerolo, Petacchi a fost inregistrat cu un nivel foarte ridicat de Salbutamol în probele de urină (1320 ng/ml, faţă de 1000 ng/ml, limita acceptată de regulament). Pledoaria apărării se organizează în jurul următorului argument: Petacchi primeşte un tratament pe bază de Ventolin (medicament pe bază de Salbutamol) pentru a-şi trata o formă severă de astm.

Data audierii (12 februarie) se suprapune cu începutul cursei Tirreno-Adriatico, cursă considerată drept un bun antrenament pentru Milan-Sanremo. Petacchi speră la o amînare, avînd în vedere că nici "experţii" angajaţi nu vor putea participa, datorită unor angajamente anterioare.

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close