SPORTURI  »  BASCHET  »  LICITAȚIE

Colosal! Ghetele lui Michael Jordan, cumpărate cu o sumă exorbitantă: „Cele mai scumpe încălțări vândute vreodată!”

Ghetele lui Michael Jordan au fost vândute pentru 2,2 milioane de dolari! +20   FOTO
Ghetele lui Michael Jordan au fost vândute pentru 2,2 milioane de dolari!

Articol de - Publicat miercuri, 12 aprilie 2023 13:09 / Actualizat miercuri, 12 aprilie 2023 13:25

Impresionant! O pereche de ghete ce i-a aparținut marelui Michael Jordan s-a vândut, marți, contra sumei de 2,2 milioane de dolari, anunță prestigioasa casă de licitații Sotheby's. 

Nu degeaba i se spune „Regele Licitațiilor”! Michael Jordan și-a mai bătut un record personal, ghetele sale purtate în urmă cu 25 de ani fiind vândute pentru o sumă colosală, 2,2 milioane de dolari. Conform unui comunicat emis de companie, perechea de ghete scoasă la licitație reprezintă „cele mai scumpe încălțări sport vândute vreodată”

Perechea respectivă a fost purtată de Jordan în meciul doi al finalei din 1998, în care Chicago Bulls s-a impus în fața celor de la Utah Jazz. Legendarul „GOAT” din baschet, care a înscris 37 de puncte în acel meci, vorbește despre momentul respectiv în documentarul „The Last Dance”, lansat în primăvara-pandemică din 2020.

Ghetele lui Michael Jordan, la mare căutare

Jordan a dat naștere și unei întregi linii ce-i poartă numele, în parteneriat cu Nike, care a devenit un must have pentru tineri în ultimii ani. Ghetele purtate de american s-au vândut mereu bine în cadrul licitațiilor. 

În 2020, o pereche de Air Jordan 1S a fost vândută cu 615.000 de dolari, iar în 2021 ghetele Nike Air Ships purtate de Jordan în 1984 au ajuns la 1,472 milioane de dolari. Anul trecut, au mai scăzut prețurile: „doar” 300.000 de dolari au costat două perechi de ghete utilizate în 1985, vândute în cadrul unei licitaţii pe internet organizată de Casa Christie's

216.000 de euroa fost prețul de achiziție al unei bluze de trening a lui Jordan, purtată la JO de la Barcelona din 1992, în prima echipă a „Dream Team”-ului american, medaliat cu aur

+16 FOTO

Michael Jordan ar fi și acum regele salariilor

Michael Jordan avea parte de un salariu pe măsura aurei sale. În urmă cu un sfert de secol nu exista un plafon salarial în NBA, precum în prezent, Michael câștigând mai mult decât restul jucătorilor lui Bulls la un loc: 33 de milioane de dolari pe sezon, o sumă astronomică la acel moment. 

Specialiștii care se ocupă de NBA au calculat că și acum Jordan ar fi fost cel mai bine plătit jucător din liga nord-americană, salariul lui ar fi echivalentul a 55,2 milioane de dolari! 

În 2023, cel mai bine plătit jucător activ este Stephen Curry (Golden State Warriors) - 51,9 milioane de dolari, urmat de LeBron James (LA Lakers), Nikola Jokici (Denver Nuggets) și Joel Embiid (Philadelphia 76ers) - toți cu 46,9 milioane de dolari. 

Citește și alte știri din sport:

VIDEO Scene șocante într-un meci cu miză din NBA » Starul „lupilor” i-a aplicat o „directă” de dreapta unui coleg

„Eram prietene, dar a decis să aibă o altă atitudine!” Jucătoarea care s-a afișat cu tricoul lui Spartak Moscova îi răspunde și lui Swiatek: „Nu-i dau atenție”

VIDEO + FOTO Djokovic, eclipsat la primul meci pe zgură din 2023 » Cine a fost femeia misterioasă care a atras toate privirile la Monte Carlo

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează