SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

VIDEO+FOTO Ancuța Bodnar și Simona Radiș, pregătite de Campionatele Europene de la Szeged: „Tot ce facem este o repetiție pentru Jocurile Olimpice”

Simona Radiș și Ancuția Bodnar vor al cincilea aur european FOTO Raed Krishan +24   FOTO
Simona Radiș și Ancuția Bodnar vor al cincilea aur european FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 22 aprilie 2024 18:16 / Actualizat luni, 22 aprilie 2024 19:06

Ancuța Bodnar (25 de ani) și Simona Radiș (25 de ani), cvadruple campioane europene în barca de dublu vâsle, sunt gata de o nouă ediție, aceasta urmând a avea loc la Szeged, între 25 și 28 aprilie.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș sunt pregătite de o nouă competiție europeană, care va debuta pe 25 aprilie. „La Campionatele Europene de la Szeged mergem cu o echipă dornică de rezultate pentru că spargem gheaţa în 2024 cu această competiție. Şi sper să spargem gheaţa foarte bine, pentru că avem sportivi bine pregătiţi.

Acest European nu va fi concludent pentru Jocurile Olimpice, dar sportivii vor scăpa de stres şi emoţii. Pentru că asta e mai greu când participi la o primă competiţie din an după atâtea luni de pregătire", a spus Elisabeta Lipă, preşedinta ANS. În cadrul unui eveniment care a marcat semnarea unui parteneriat cu Petrom, dar și prezentarea lotului pentru CE.

Ancuța Bodnar: „Szeged este aproape, aşa că îi invităm pe români să fie alături de noi"

Din acesta nu puteau lipsi Ancuța Bodnar și Simona Radiș, cvadruple campioane europene în proba de dublu vâsle, în 2020, 2021, 2022 și 2023.

6 medalii europeneare Ancuța Bodnar în palmares: cinci de aur, patru la dublu vâsle și una la 8 plus 1, și un argint la dublu vâsle

„Ne dorim mult să ne dezgheţăm cu o medalie la Europene. Ne bucură însă că vremea e ploioasă, pentru că ploaia înseamnă bogăţie şi noi ne dorim bogăţie la Szeged şi nu numai! Noi vrem să vină cât mai mulţi români pentru că sunt foarte importante susţinerea şi energia pe care ni le transmit ei. Szeged este aproape, aşa că îi invităm pe români să fie alături de noi la Europene", a spus Ancuța Bodnar.

Simona Radiș a tăiat și ea o felie de tort FOTO Raed Krishan
Cum arată de aproape o barcă de canotaj FOTO Raed Krishan
Ancuța Bodnar și Simona Radiș la prezentarea lotului pentru CE de la Szeged FOTO Raed Krishan
Ionela Cozmiuc la prezentarea lotului pentru CE de la Szeged FOTO Raed Krishan
FOTO Raed Krishan
+20 FOTO

„E frig aici, dar ne-am uitat pe prognoză şi la fel va fi şi la Szeged. E bine că ne pregătim de aici ca să nu simţim frigul acolo. E primul test al anului, ultimul va fi Cupa Mondială. Însă abia aşteptăm Campionatele Europene pentru că trebuie să ne testăm forţele cu adversarele noastre. Suntem dornice să concurăm din nou şi să ne luptăm pentru a ne demonstra valoarea", a spus Simona Radiș.

Simona Radiș: „Experienţa îşi va spune cuvântul"

Ea va dubla la Szeged, fiind prezentă și în barca de 8 plus 1, așa cum s-a întâmplat și la Campionatele Europene din 2022 și 2023, și la Campionatele Mondiale din 2022, când România a cucerit aurul. Este o repetiție pentru Jocurile Olimpice?

România, în pragul dezastrului » O Federație cu pretenții are șanse minime să trimită vreun sportiv la Jocurile Olimpice
PARIS 2024
România, în pragul dezastrului » O Federație cu pretenții are șanse minime să trimită vreun sportiv la Jocurile Olimpice

„Tot ceea ce facem noi este o repetiţie pentru Jocuri. Eu voi fi iarăşi în două curse la acelaşi interval de timp ca şi anul trecut. Dar experienţa îşi va spune cuvântul. De abia aştept să concurez alături de Ancuţa, iar mai apoi cu colegele mele din barca de 8Ă1. Iar rezultatele ne vor arăta dacă munca a fost cea corectă sau nu", a adăugat Radiş.

7 medalii europeneare Simona Radiș în palmares: șase de aur, patru la dublu vâsle și două la 8 plus 1, și un argint la dublu vâsle

Care este componența bărcilor pentru CE de la Szeged

  • Simplu feminin: Andrada Moroșanu
  • Simplu masculin: Mihai Chiruță
  • Dublu vâsle (f): Ancuța Bodnar, Simona Radiș
  • Dublu vâsle (m): Andrei Cornea, Florin Enache
  • Dublu vâsle categorie ușoară (f): Gianina Van Groeningen, Ionela Cozmiuc
  • Două rame (f): Ioana Vrânceanu, Roxana Anghel
  • Două rame (m): Florin Arteni, Florin Lehaci
  • Patru vâsle (f): Mariana Dumitru, Emanuela Ciotau, Alexandra Ungureanu, Mădălina Moroșan
  • Patru vâsle (m): Cristian Nicoară, Bogdan Baitoc,Cristian Horodișteanu ,Ioan Prundeanu
  • Patru rame (f): Mădălina Bereș, Maria Lehaci, Magdalena Rusu, Amalia Bereș
  • Patru rame (m): Andrei, Mândrilă, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Ciprian Tudosă
  • 8 plus 1 (f): Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș, Victoria Petreanu
  • 8 plus 1 (m): Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc,Constantin Adam, Sergiu Bejan, Ștefan, Berariu. Florin Lehaci, Adrian Munteanu

VIDEO. Simona Radiș și Ancuța Bodnar înainte de Campionatele Europene

Citește și:

Șansă imensă ratată » Ce se întâmplă cu Simona Halep, în clasamentul WTA, după retragerea de la Madrid Open
Clasament WTA
Șansă imensă ratată » Ce se întâmplă cu Simona Halep, în clasamentul WTA, după retragerea de la Madrid Open
Marton Fucsovics este noul campion la Țiriac Open! » „Am fost puternic și chiar mi-am dorit să câștig acest turneu” + „Trofeul e frumos, va sta în mijlocul livingului meu”
ȚIRIAC OPEN
Marton Fucsovics este noul campion la Țiriac Open! » „Am fost puternic și chiar mi-am dorit să câștig acest turneu” + „Trofeul e frumos, va sta în mijlocul livingului meu”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează