22 comentarii. Scrie și tu!

EXCLUSIV Interviu INCENDIAR cu Denis Alibec în McLaren-ul de 180.000 de euro: "Am jucat la Steaua fără să văd cu un ochi, apoi mi-au spus că am păcălit fotbalul" » TOTUL despre Gigi Becali, relația cu Dică și "strâmbele" băgate de MM Stoica

Atacantul a vorbit în premieră despre problemele pe care le-a avut la FCSB. Îi acuză dur pe Nicolae Dică și MM Stoica, dar nu exclude o revenire în tricoul roș-albaștrilor

Articol de
Miercuri, 26 Septembrie 2018

DIN CUPRINS
Ce a găsit Denis Alibec la FCSB 
Dezvăluiri picante despre relația cu Laurențiu Reghecampf, MM Stoica și Nicolae Dică 
Povești neștiute despre problemele de sănătate pe care le-a avut, pubalgia și semipareza facială 
Unde se vede în viitor și condiția pentru a reveni la FCSB 

Cai putere, o mașină de 180.000 de euro și cel mai controversat vârf din Liga 1.GSP a mers cu Denis Alibec, în McLarenul cu care a luat ochii Bucureștiului, și atacantul în vârstă de 27 de ani a scos toate cărțile pe bord. Relaxat, cu o mână pe volanul "bestiei", deasupra unui motor care din interior abia se aude, dar te bagă în scaun în câteva secunde, Denis Alibec întoarce toate capetele pe șosea.

Așa l-am găsit la aproape două luni după ce a plecat de la FCSB. Atacantul revenit la Astra Giurgiu are de gând să o ia de la început, în ciuda accidentării din meciul cu Gaz Metan. Nu regretă transferul la FCSB, dar nu s-a ferit să se ia de Nicolae Dică și MM Stoica din cauza tratamentului pe care l-a primit. Mașina are doar două locuri, dar conversația implică aproape toată lumea fotbalului.

Alibec recunoaște că a făcut și greșeli, una dintre ele că nu a ascultat de antrenor în momentul în care a aflat de pubalgie. Are regretul că putea să arate mai multe la echipa la care și-a dorit mereu să joace.

Denis, cum te simți acum, la aproape două luni după plecarea de la FCSB?
Foarte bine, mai liniștit. Nu chiar mai liniștit ca niciodată, fiindcă mai am de recuperat.

Ai vreun regret pentru că n-au mers lucrurile cum ți-ai dorit?
Da, chiar am crezut că pot face mai multe. Din păcate, așa a fost să fie. Acum merg mai departe.

Simți că ai scăpat de o presiune în plus?
Sincer, da! Ajunsesem să îmi fie frică să mai ies pe stradă ca să nu audă nea Gigi cine știe ce. Și dacă mergeam să spăl mașina sau să îmi iau ceva de mâncare apărea altceva.

"Astra se desființa dacă eu nu mergeam la Steaua!"

 Te simțeai vânat?
Asta nu are legătură cu Steaua, se scriau multe despre mine și când eram la Astra. S-au scris și lucruri bune, dar multe rele. Multe exagerări, dar eu mereu am încercat să nu le pun la suflet. Probabil am reprezentat un subiect bun pentru media mondenă. 

 Când ai decis că e bine să faci pasul spre FCSB?
Am plecat pentru că trebuia să ajut clubul Astra. Dacă nu luau acei bani de pe urma mea, clubul era în pericol de desființare. A fost un factor important. În plus, trebuia ca și eu, dar și colegii de la Astra să ne luăm salariile. Am zis că fac un bine tuturor, plus că aveam încredere în mine. 

2.000.000 €a plătit FCSB celor Astra pentru a-l lua pe Alibec 

Mama ta nu a fost de acord, nu?
Așa e, chiar m-a sfătuit să nu mă duc. Dar mie mi-a plăcut Steaua întotdeauna și îmi doream să joc acolo. A contat mult asta, plus că de acolo puteam face pasul mai ușor spre un club important.

Ce ai găsit la FCSB?
A fost o perioadă frumoasă în primele șase luni. Colegii m-au primit foarte bine, și patronul, și MM m-au primit bine. Dar odată cu plecarea lui Reghe s-a schimbat totul.

"Reghe vorbea cu noi, făceam programul împreună"

În ce sens?
A venit acea accidentare, cu pubalgia, m-am întors la echipă, am fost în cantonament, am încercat să mă antrenez. Nu prea am putut. Ce-i drept, Dică mi-a spus atunci să stau mai mult, să îmi revin total. Dar eu voiam să joc cu Sporting și am tras de mine. Am jucat cu Sporting, am fost OK, dar după m-a luat iar pubalgia și m-a ținut cam 9 luni.

De ce nu ați luat titlul cu Reghecampf?
Cred că am avut ghinion în acel an. Mai ales la meciul cu Viitorul, pe Arena Națională. Am avut 10 ocazii mari de gol și ei doar una. Au înscris și s-a terminat egal. Și cu Dinamo am luat gol în minutul 94.

4

Ce a avut Reghecampf în plus față de Dică de a reușit să te țină aproape?
Probabil mai multă răbdare. Dică voia să aibă jucători care să facă doar ce spune el. Adică eu, când nu ne convenea ceva, mă duceam și îi mai spuneam. Și lui nu-i convenea asta.

Nu accepta nimic?
Nimic! Reghe ne întreba, făceam programul împreună.

"Risc infarctul dacă mai fac vreo semipareză"

Dică nu accepta chiar niciun compromis?
Exact, iar eu cred că ăsta e un defect pentru el. Așa mi se pare. Poate și de asta Reghe a avut până acum de câștigat în cariera sa. E o diferență mare între ei doi. Și de experiență, și ca performanțe!

Ai avut și acea problemă mai ciudată, cu semipareza facială.
Când jucam atunci vedeam doar cu un ochi. Și totuși am jucat! Apoi mi-am auzit vorbe că nu am vrut să joc, că am păcălit fotbalul la Steaua. Mi s-a părut deplasat.

Patronul a fost cel mai categoric...
Da, și el știa de problemă pentru că i-am spus. Fiecare se comportă cum vrea, OK, nu vorbesc eu pe banii lui.

Mai sunt riscuri acum?
Din ce mi-a spus doctorul, dacă mai fac una, risc să fac infarct. Sper însă să nu fie cazul.

Ai anumite interdicții?
Să nu stau în curent, să mă feresc.

"MM nu m-a vrut niciodată la Steaua"

Ai avut o discuție cu Dică atunci când el a semnat cu FCSB. Ce ți-a zis?
Ne cunoșteam de la Viitorul, am fost colegi acolo. M-a sunat și m-a invitat la o cafea. Am fost de acord, știam că e un băiat bun. Mi-am propus să-l ajut în relația cu colegii mei. Să fie aproape de el, să ne unim pentru el.

Și de unde a venit schimbarea asta radicală?
Probabil de la MM, nu știu.

Avea ceva cu tine?
Din câte am înțeles, el nu m-a vrut niciodată la Steaua. Nu știu dacă ăsta a fost motivul. Dar cât a stat mister Reghecampf s-a comportat frumos cu mine, nu am avut probleme. Probabil că s-a schimbat după cearta de la Ovidiu, când m-am întors către el.

Nici pe Budescu nu l-a vrut?
Din ce am înțeles, el i-a zis lui Budescu că eu nu-l vreau la Steaua. Înainte de a veni. Probabil pentru a băga râcă între noi. Nu știu de ce a făcut asta! Am auzit mai târziu chestia asta.

Dar voi nu sunteți prieteni? L-a crezut pe MM?
Suntem prieteni și acum, normal. Nu știu dacă a crezut, poate l-a făcut să creadă, eu știu? Dar noi vorbim și acum.

 "Colegii nu puteau fi de partea mea, vor să fie pe placul patronului!"

Apropo de acel moment, MM are obiceiul de a da indicații în timpul meciului? 
Da, se vede și la televizor. Pe teren nu-l auzi atât de mult, dar se observă la TV că vorbește mai mult decât trebuie de pe bancă. Certuri multe n-au fost.

Te deranja în vreun fel că patronul afla imediat totul?
Da, păi și după acel eveniment el s-a dus imediat pe Facebook să scrie tot. La Steaua nu rămâne nimic în interiorul clubului. Orice se întâmplă se află imediat în presă.

Te-ai simțit trădat și de vreun jucător?
Nu știu ce să zic. Într-adevăr, doar Bălgrădean a ieșit public să vorbească despre plecarea mea. Am mai discutat cu câțiva dintre ei. Nu cu toți, asta pentru că nu chiar toți erau împotriva mea.

A contat faptul că erai pe lista neagră a patronului?
Majoritatea jucătorilor vor să fie pe placul patronului. Poate nu toți, dar sunt mulți. Dacă s-ar fi dat de partea mea ar fi putut avea probleme. Până la urmă nu-i condamn, asta este. E treaba lor, nu sunt supărat pe nimeni și nici nu țin ranchiună. Vorbesc și acum, dar cu foarte puțini dintre ei.

"Gigi m-ar mai fi ținut, dar Dică nu voia să mai audă de mine"

Cu Gigi Becali vorbeai mult?
Destul de mult, aproape după fiecare meci.

Și ce îți spunea?
Să trag de mine, că vrea să ia bani mulți.

Doar asta îl interesa?
Cât am fost accidentat nu prea am vorbit. Primele 6 luni am vorbit mai mult și acum, înainte să plec.

Ți-a reproșat vreodată ceva?
Nu, el mi-a zis că m-ar mai fi ținut la Steaua, dar nu mă mai voia Dică. Înainte să plec mi-a spus acest lucru.

Cât ai fost exclus din lot a avut vreo intenție de a te readuce la echipă?
El așa îmi zicea. Că l-a întrebat pe Dică, dar nu a vrut să mai audă de mine.

Care a fost ultima discuție pe care ai avut-o cu Dică?
Nici nu mai știu, pentru că în ultima perioadă nu mai vorbeam cu el.

Totul s-a terminat după ce l-ai numit "pușcărie de antrenor"?
Da, a fost o ceartă la antrenament. Nu înțeleg de ce tot neagă că ar fi existat acel incident. A fost o ceartă, nimic grav. Ei mereu spuneau că mie nu-mi convine nimic la antrenamente și că mereu am ceva de comentat. Că nu îmi place ce se face acolo. Dar eu nu aveam treabă, pur și simplu îmi mai spuneam punctul de vedere, din când în când. Ei o luau ca pe un reproș.

12 goluri a marcat atacantul în 42 de prezențe în tricoul FCSB-ului

Regreți transferul la FCSB?
Nu, chiar deloc. A fost o perioadă frumoasă, puteam prinde un transfer important. Așa a fost să fie. Oricum, cea mai mare piedică a fost accidentarea. Fără ea aveam alt drum, dacă nu eram scos din circuit.

Cu Șumudică ai vorbit des?
Destul de des. Îl mai sunam, mă mai suna și el.

Ce-ți spunea?
Mereu a avut încredere în mine. Îmi zicea să-mi văd de treaba mea, pentru că oricum sunt cel mai bun.

Dacă ar fi fost el antrenor la FCSB luați titlul?
Șumi știe să se poarte cu jucătorii, să aibă o relație cu ei. E mai mult prieten cu jucătorii. Nu știu ce s-ar fi întâmplat la Steaua. Ne cunoștea pe noi, cei veniți de la Astra, și în 2-3 luni îi cucerea pe toți. Cred că putea lua titlul așa.

Ar veni vreodată la FCSB?
Sincer nu cred! E prea rapidist. Dar au fost discuții!

"M-aș întoarce cu Șumi antrenor!"

FCSB-ului ce i-a lipsit anul trecut?
Greu de spus. A fost și CFR într-o formă foarte bună. Iar dacă noi am fi câștigat la Iași, am fi luat titlul.

Cum se simțea în lot influența lui Gigi Becali în alcătuirea echipei?
Multe nu știu să spun. Nu e chiar cum se spune pe la TV. Cred că mai are un cuvânt de spus pentru câțiva jucători, nu la toți.

Voi glumeați după ce auzeați?
Îți dai seama că se mai făceau glume. Sunt însă și jucători care uneori sunt nemulțumiți când aud că intră altul.

Galeria lui Dinamo te-a chemat să scandezi împotriva FCSB-ului.
N-am auzit, dar oricum nu m-aș fi dus. Nu se fac lucrurile astea. Sunt porcării. Am jucat acolo, nu țin ranchiună.

Ai merge vreodată la Dinamo?
Nu cred! Am jucat la Steaua și suporterii nu sunt de acord cu asta. Nu m-aș băga în așa ceva. Aș refuza! Aș supăra fanii Stelei și nu mi-aș dori asta.

Te-ai întoarce la FCSB?
Nu știu, poate cu alt staff. Să fie altfel acolo, să nu mai fie jucătorii tratați așa...

Dacă vine Șumi te întorci?
Cred că da!

Au fost mulți care te-au criticat, printre ei Dinu Gheorghe, care te-a numit țață isterică...
Când ești bun, zice că el te-a făcut bun, când ești rău, se ia de tine. Așa și la Astra, unde el nu voia să mă bage, dar după ce am început să joc a zis că el m-a făcut fotbalist. Se dă după cum bate vântul. 

Ești mereu criticat pentru că dai din mâini.
Și la antrenament mă gândesc că fac asta. Așa m-am obișnuit de când eram mic. Dar eu mai rău mă enervez pe mine, nu mă cert cu arbitrul sau cu colegii. Mă enervez când nu-mi iese ceva. 

Ce oferte ai avut cât ai fost la FCSB?
Multe, dar Gigi a cerut mulți bani pe mine, în jur de 10 milioane. Faptul că a dat 2 milioane pe mine putea să-l facă să mai scadă din sumă. Putea să mă lase să plec, lua oricum o sumă mare de bani, dar el cine știe ce voia, poate să ia 50 de milioane pe mine! 

Ce echipe te voiau?
Mai multe, Porto și Newcastle au fost printre ele. Și unele din Germania.

""La Steaua e mare presiunea pentru unii. Aici dacă joci prost un meci nu mai ești băgat. Patronul face ce vrea, sunt banii lui în joc"" Denis Alibec

 "La Inter fumau 10 jucători"

Atacantul vorbește deschis despre viciile pe care le are și despre cum și-a cumpărat bolidul de 180.000 de euro.

Despre fani ce spui?
Ei mereu mi-au fost alături. Chiar am vorbit cu mulți dintre ei, îmi trimiteau mesaje să nu plec. Mi-a părut rău de ei, dar nu puteam sta la echipa a doua. De fapt, nici măcar echipa a doua nu era. Mă antrenam singur. Nu puteam sta așa. 

Ai dat 180.000 de euro pe o mașină...
Da, și ce s-a mai discutat... 

Cum ai cumpărat-o?
Pur și simplu mă uitam după o mașină. Nu voiam niciodată să dau banii ăștia. Mă uitam pe un site și mi-a apărut la sugestii. Și m-am convins, gata, pe asta o iau. 

Ești fan al mașinilor sport? 
Nu, mi-a plăcut asta și atât. Îmi plac motoarele mari și să fie pe benzină, niciodată diesel.

Pe lângă mașini îți plac mult și jocurile pe calculator...
Mereu m-am jucat, nu doar cât am fost la Steaua. Deci nu e ca și cum din cauza jocurilor pe calculator nu am jucat eu bine în ultimul an. Și acum mă joc!

"Nu prea am dat goluri cu capul. Nu antrenez asta în prezent, e cam târziu să mai învăț acum, la aproape 28 de ani. Când am dat gol cu Chiajna, în amical, eram tare mândru de mine" Denis Alibec

Păi și de unde toate discuțiile iscate de Gigi la TV?
Nu știu! Poate că trebuiau găsite motive pentru că eu nu jucam bine sau nu dădeam randamentul dorit.

Cât timp te joci la calculator pe zi?
Acum mai puțin fiindcă merg și la sală. Nu mai am timp! În general seara, 2-3 ore până mă culc. Dota și Counter Strike în principal, dar mai sunt și alte jocuri.

Mai ai un viciu, fumatul!
Mda! Sunt foarte mulți fotbaliști care fumează! Mai ales în străinătate! Și nu se face atâta caz. Dar așa e la noi.

Zi-mi cum era la Inter, pentru că ai fost acolo!
Nu o să-ți dau nume. Dar cel puțin 10 fumau acolo. Și toată lumea știa. Ai văzut și cu Nainggolan cum s-a întâmplat. Îi luau cameră de fumat, separat. Doar la Steaua s-a făcut atâta caz, pentru că ceilalți antrenori nu mi-au zis prea multe.

E o diferență așa mare între FCSB și celelalte? La condiții mă refer...
Da, foarte mare. De la echipament până la condiții de antrenament, de deplasare. Ai orice, vitamine. Nu-ți lipsește nimic! Poate doar Viitorul și CFR să se apropie.

"Antrenorii pot trece cu vederea că mai dau din mâini"

Simți că mai poți ajunge la un club mare?
Întotdeauna am umblat după performanță. Am avut ofertă din China chiar înainte să vin la Steaua. Luam mulți bani, dar nu voiam asta. Acolo nu progresezi niciodată.

Până la ce vârstă vrei să joci fotbal?
Cât pot, și până la 40 de ani dacă mă țin picioarele.

Ai vreun plan pentru viitor?
Mama e cu afacerile, ea investește în imobiliare. Acum vrem să facem un hotel. Eu încă sunt cu fotbalul. Ideea de a mă face antrenor nu mă atrage. Pentru că văd ce se întâmplă cu antrenorii. Dar nu se știe niciodată...

Care e secretul unui antrenor pentru a-l face pe Alibec să joace?
Nu e un secret. Trebuie să se poarte frumos cu mine, eu nu am probleme. Ca antrenor poți trece cu vederea dacă mă vezi că dau o dată din mâini. Nu e ca și cum înjur pe cineva sau fac lucruri mai rele. Dacă un jucător îți câștigă meciuri, de ce te-ai certa cu el?

Gigi Becali te taxează în fiecare zi la TV și acum.
Am auzit, e o aberație ideea că nu a luat titlul din cauza mea. De ce m-a mai băgat în teren?

Păi voia să te vândă!
Atunci de ce nu m-a vândut când a avut ocazia? Aruncă vina în stânga și în dreapta, când de fapt e vina lor. Dar va vedea și Gigi Becali de cine este înconjurat și va ajunge la vorba mea.

"Sunt prieten cu Gnohere, chiar dacă unii spun că ne certam. E un băiat foarte ok, un fotbalist foarte bun, care marchează. Eu cred că puteam juca amândoi" Denis Alibec 

Cum se împarte vina pentru ratarea titlului?
Toți am fost de vină, de la jucători până la antrenori și patroni. Sincer, nu mai are prea multă importanță. Dar nu poți da vina pe un singur jucător. Putea spune de oricine, că unul a dat pe lângă minge, că din vina unuia am luat gol. Nu, nu așa se face!

Cum este Denis Alibec în afara terenului?
Sunt un băiat normal, nu am pasiuni neobișnuite. Nici măcar vacanțele nu mă atrag. Mie îmi place mult să merg acasă, la Mangalia, să stau cu prietenii, pentru că sunt mereu plecat în cantonamente. În general, eu țin mult la familie și la prietenii din copilărie.

Ai regrete legate de perioada de la Inter?
Nu mă mai gândesc acum, e prea departe acea perioadă ca să mai am regrete. Am plecat supărat în Belgia după ce Gasperini mi-a zis că nu vrea tineri. Trebuia să fi rămas în Italia, lumea mă cunoștea și cred că îmi era mai bine.

"La titlu se vor bate tot cele de anul trecut, Steaua și CFR, plus noi. Avem un grup foarte bun, am bătut și Steaua, și Dinamo. Cred că asta ne ajută" Denis Alibec 

Comentarii (22 ) Adaugă comentariu

craz1est  •  26 Septembrie 2018, 21:13

Care are masina mai misto..., Tucudean sau Alibec !? Si cand ma gandesc ca Raducioiu conducea un VW in vremurile lui de glorie..... Pe Tucudean nu-l plang...,cu toate ca e milionar, joaca forbal de placere pe 5000 euro si nu vrea sa plece afara (baiat modest)......, dar Alibec sa aibe grija sa nu ajunga ca Mitea .

teniss  •  26 Septembrie 2018, 17:41

banii luati de la Becali tot cu un ochi i-ai vazut , nu ? drepturile cu amandoi ochii , indatoririle blind , full option !!!! ma scuzi, un singur gol in campionatul in care doar tu ai iesit campion ca echipa s-a ofticat pe tigaia aia a ta de masina si a hotarit sa obtina locul doi ! MM a vorbit cu arbitrii sa nu te lase sa dai gol ! Ori sa nu te dai de gol !

Alexandru Chis  •  26 Septembrie 2018, 16:41

Denis, ai scapat ocazia sa detaliezi care este rolul lui MM Stoica la FCSB si de ce Dica nu ii iese in cuvanat!

Vezi toate comentariile (22)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase