OPINII  »  EDITORIAL

Turiști la Tokyo!

Articol de - Publicat luni, 09 august 2021 14:12 / Actualizat luni, 09 august 2021 16:20

Deși era cunoscut faptul, nu de ieri, de azi, că România U21 va întâlni pe 3 septembrie Anglia, iar nou înființata U20 va da piept o zi mai devreme cu Portugalia, amicale cu ștaif, FRF încă n-a numit antrenorii ce vor răspunde de echipele respective! 

Probabil că, presați de timp, Burleanu et Comp. se vor decide în aceste zile. Dar întârzierea cu pricina denunță o dată în plus încetineala cu care lucrează actuala administrație a fotbalului nostru.

Totuși, din noiembrie 2020, când CEx a hotărât apariția lui U20, "Singura selecționată la acest nivel de vârstă din Europa de Est" (aplauze prelungite), au trecut peste 8 luni. Pe parcursul cărora nimeni n-a mișcat un deget să numească tehnicienii așteptați! Ba și promiși "până cel mai târziu la 15 iulie". Nu-i nevoie de altă dovadă că șefii FRF sunt oameni extrem de ocupați.

Nu s-a oferit nicio explicație oficială pentru acest lasă-mă să te las. S-a auzit însă că FRF și-a propus să facă economii în condițiile în care pandemia i-a creat, valabil și în alte domenii, serioase dificultăți financiare. Care au determinat-o să reducă programul săptămânal de lucru de la 5 la 4 zile. În consecință, să-și plătească angajații cu 20% mai puțin.

Deși FIFA și, mai ales, UEFA au pompat sume considerabile către Casa Fotbalului, sume care au ajuns unde?!, evident că bugetul federal a suferit. În context, măsura micșorării salariilor a părut să se susțină. 

Ce nu s-a justificat însă, sub nicio formă, a fost amănuntul că măsura amintită nu s-a aplicat și celor 3 corifei din capul mesei. Lui Răzvan Burleanu, secretarului general Radu Vișan și adjunctului acestuia, Gabriel Bodescu. Aceștia au continuat să primească retribuțiile întregi!

Turiști la Tokyo!

Dacă Federația s-a plâns permanent că-i fluieră vântul prin vistierie și că din cauza asta nu poate ajuta cluburile, merită întrebat ce-au căutat Vișan și Bodescu în delegația deplasată la JO?! Să admitem că, fiind șeful cel mare, ba și sculă pe basculă la FIFA, președintele Burleanu trebuia să fie de față. Dar prezența locotenenților lui ce rost a avut, în afară că aceștia n-au dorit să scape prilejul de a vedea și ei lumea, de a-și clăti ochii?!

Vor zice unii că banii federali nu-s publici, de la stat, deci nu-i treaba presei cum sunt ei cheltuiți. De acord, doar am întrebat, n-am dat cu parul. Și dacă tot ai găsit resurse să-i duci pe Vișan și pe Bodescu până la capătul pământului, să-i ții acolo pe masă, casă, diurnă etc, măcar nu te mai văita! 

Altfel, dispunând de fonduri, s-ar fi recomandat să trimiți la JO nu niște funcționari, ci doi sau trei antrenori tineri. Care să analizeze turneul final și să învețe ceva din experiența respectivă.

E ușor să te bați cu pumnii în piept că vrei binele fotbalului. Că te dedici progresului lui, că-l slujești cu fidelitate, bla, bla. Campioană la lozinci și la promisiuni sforăitoare, FRF nu e, din păcate, și la realizări, la rezultate. Acolo e coada.

Citește și:

„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Comentarii (13)
montgomerry
montgomerry  •  10 August 2021, 20:27
Postat de crilin pe 10 August 2021, 11:59

Dacă cei de la federație sunt puşi să facă economii, nu ar strica cu nimic, ca Burleanu să se numească pe sine însuşi antrenor la cele două selecționate de under 21 şi under 20. Iar cei doi secretari care-l împrejmuiesc în poză şi în viața de zi cu zi, să fie şi ei numiți antrenori secunzi. Ei pot să-şi dea şi o primă de instalare la câtă economie vor face cu mişcarea asta. Cine știe, Burleanu poate începe o nouă carieră în antrenorat, poate ajunge un "Mourinho" al României. Mourinho a fost un simplu traducător al Barcelonei lui Bobby Robson şi a ajuns un antrenor chiar mai mare decât Robson de unde a furat meserie. Aşa şi Burleanu poate fura meserie de la Stoichiţă şi Rădoi şi poate ajunge egalul lui Mourinho, cel puțin. Măcar să spun nişte ironii ieftine la adresa conducerii frf dacă nu e voie să spui chestii critice. În România, parcă e o blasfemie să îți permiți să critici omul care se află în funcția de preşedinte, oricare ar fi ea, preşedinte de frf, preşedinte de Cotroceni, preşedinte de casă a poporului, de bancă națională etc. Aceşti oameni care ocupă aceste funcții sunt prototipul conducătorului mult iubit şi unii sunt eterni pe funcție, iar mulți microbişti ca "sibelius" încearcă să-i protejeze de aceste "blasfemii".

E cam greu sa invete fotbal de la Radoi si Stoichita, astia nu stiu decat bambilici.

raul1985
raul1985  •  10 August 2021, 19:21

pai turisti au fost majoritatea la Tokyo. macar FRF a fost pe banii ei, nu ca restul disciplinelor platite indirect din buzunarul nostru. nu e ceva nou veninul cu care scrieti de Burleanu si FRF. bun, rau macar vad ca nationala U21 se tot califica pe la turneele finale si nu pleaca de acolo cu coada intre picioare ca pe vremuri. asa pot sa spun si eu, domnule Ioanitoaia, dati-va demisia ca sunteti de mult depasit de sportul modern. au trecut vremurile cand faceati emisiuni intr-o camera plina de fum de tigara, inconjurat de adevaratii gropari ai fotbalului romanesc. eu cred ca dvs mai mult va lipsesc *** in avioanele private pline de jucatori de barbut, poker si table. glorioase vremuri pt dvs intradevar....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ali.bec
ali.bec  •  10 August 2021, 12:43

Plimbatul pe banii federatiei prin străinătăți are o tradiție lunga, nu-i ceva de azi sau de ieri. Ca doar locurile de cazare a tricolorilor trebuiau verificate dintotdeauna foarte amănunțit.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează