OPINII  »  EDITORIAL

Metallica varianta Dorinel

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat duminica, 03 decembrie 2023 23:12 / Actualizat duminica, 03 decembrie 2023 23:35

Echipa lui Munteanu a arătat fotbal, echipa antrenată de știm noi cine a arătat infatuare. Și zero idei. 0-2 este un rezultat normal, nu o surpriză

Dorinel Munteanu nu este de felul lui un tip imprevizibil. Tocmai de aceea, surpriza pregătită pentru deplasarea pe Arena Națională a picat ca o lovitură de bâtă de baseball croită peste picioarele adversarului. 

Cine se aștepta ca Oțelul să înceapă apărându-se pe 3 linii s-a înșelat. Vorbim în special de tandemul de specialiști Charalambous- Pintilii. Oțelul a început așezată curajos, cu efectivul mai aproape de poarta apărată de Târnovanu decât de aceea a lui Dur-Bozoancă. 

Cisotti și Teles au fost calmi și siguri în duelurile cu mai bine cotații Olaru și Șut, Bodișteanu, Pop și Maciel nu au pierdut aiurea baloane. Astfel că posesia de 35% după primele 45 de minute a fost valorificată la maximum, fără să dea senzația unei inferiorități evidente. Dimpotrivă.

Îmbufnații

Metallica varianta Dorinel

FCSB a părut vexată de siguranța Oțelului și a răspuns îmbufnată. Îmbufnatul șef, Florinel Coman, care s-o fi visând deja prin Ligue 1. Îmbufnații adjuncți, Olaru și Șut. Ovidiu Popescu este încruntat, nu îmbufnat. Și posesor al unei tehnici aproximative, care îl determină să apeleze la pase intenționat luminoase, dar care termină în beznă. 

Golul de 0-1 a fost încă o piesă la dosarul dependenților de stilul Guardiola, cu obsedanta construcție începând cu propriul portar. Dincolo de gafa imperială a lui Lixandru, amplificată apoi de plonjonul inutil al lui Ov. Popescu, trebuie remarcat oportunismul lui Teles, care a marcat imperturbabil.

Lipsă de oxigen

Pauza a adus inevitabilele schimbări. Sau atât de așteptatele schimbări, deliciul microbiștilor curioși ce i-a mai trecut prin minte lui Becali. Dawa în locul lui Lixandru, pentru mai multă liniște defensivă și Rotariu în locul lui Miculescu, pentru altă perspectivă ofensivă. 

Rotariu a început arătând prospețime, dar s-a molipsit repede de moleșeala și precipitarea coechipierior. Lipsa de oxigen a acțiunilor vicecampionilor s-a menținut și după intrarea lui Djokovic, care de când a fost redus la condiția de rezervă arată chiar ca o rezervă.

Cisotti solistul, Coman vedeta vexată

Oțelul nu s-a abătut de la planul inițial, continuând să joace pragmatic și creându-și ocaziile adevărate. Cisotti a arătat ca un mijlocaș ofensiv cum ar fi trebuit să fie Olaru, iar Maciel ca o replică îmbunătățită a absentului Băluță. 

Golul de 2-0 pentru Oțelul a fost operă colectivă finalizată cu rafinament de Cisotti, care pe final de meci părea că mai are puțin și se dezmembrează. De fapt, întreaga evoluție a echipei construite de Dorinel Munteanu a exprimat consistență și soliditate. Și un calm pe care nu l-ai ghici văzându-l pe antrenor pe marginea terenului.

FCSB a eșuat lamentabil în încercarea de a se detașa în fruntea clasamentului. Zero idei, zero voință, în schimb infatuare cât cuprinde. Portretul robot al acestei stări de spirit are chipul lui Coman, eliminat după multe străduințe în finalul meciului. 2-0 pentru Oțelul pentru că a fost echipa mai bună. 


Comentarii (18)
anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  04 Decembrie 2023, 23:15

Cum e Geambasule când te *** arbitrii ??? V a dat o palmă soarta că sa vedeți cum este !!!Acum vedeți greșelile de arbitraj ??? Tot Metalica a fost cu Sepsy ???

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

armand
armand  •  04 Decembrie 2023, 13:25

Daca Munteanu si Sabau vor ajunge in playoff va fi deranj mare pentru "favoritele" la titlu. E un pas mic dar important in favoarea fotbalului transpus pe teren de antrenori adevarati.

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  04 Decembrie 2023, 10:44

GSP in continuare nu spune un cuvintel despre penaltyurile neacordate de care Crăciunescu a vorbit aseară ! Dar ...de ce ar face GSP asta ? Pentru că vrea și poate și îi convine !!! Ce te plângeai Geambasule de arbitraj pentru Dinamo după meciul de la Arad !!! Acum nu te mai interesează ...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează