OPINII  »  EDITORIAL

Să-l desființăm? Pentru așa ceva nu e nevoie de pricepere, Viorel Moldovan!

Editorial Remus Răureanu
Editorial Remus Răureanu

Articol de - Publicat duminica, 10 septembrie 2023 13:40 / Actualizat duminica, 10 septembrie 2023 13:57

Foștii fotbaliști sunt scârbiți de o echipă națională care încă este bine plasată în cursa pentru calificarea la Euro. Niciunul nu are vreo idee despre cum ar trebui să procedăm ca să nu mai fim călcați în picioare într-un sport în care ne credem specialiști.

Generația de Aur a găsit soluția: desființăm fotbalul. Răducioiu, Moldovan, Prunea au fost jucători pentru ale căror performanțe ne-am bucurat și speram ca după retragere ei să reformeze campionatul ca antrenori, ca manageri.

Nu au reformat nimic, singurele idei la care s-au oprit: "Suntem penibili", "Mai bine desființăm fotbalul!", "E posibil să ne prezentăm așa?".

Media mai și exagerează, nu e surprinzător ca niște ziariști să fie dezamăgiți, critici, agresivi în comentariile lor. De la foști mari fotbaliști te aștepți la idei, la planuri. Cum ar trebui să procedăm cu fotbalul? Să-l desființăm? Pentru așa ceva nu e nevoie de pricepere, Viorel Moldovan!

Înaintea meciului cu Israel, în studioul PrimaTV, Răducioiu cerea spectacol. Nu e de ajuns să câștigăm, atmosfera cere să și jucăm frumos, Arena Națională era o Maracana care inventa talente zburdalnice. Oricât de caldă ar fi fost atmosfera, Manor Solomon costă cât naționala României.

De ce e vinovat Florinel Coman că el joacă la FCSB, iar Solomon e la Tottenham? E rușinos? Ar fi corect să fiu atacat, jignit fiindcă nu sunt Tolontan sau Ioanițoaia? De ce e obligatoriu ca Pușcaș să aibă talentul lui Dumitrache sau pe al lui Răducioiu?

Pușcaș e un atacant al naționalei de azi. Moruțan nu e Hagi, Marius Marin nu e Gică Popescu. Oamenii aceștia nu pretind că ar fi ceea ce nu sunt, niciunul dintre ei nu s-a impus cu forța în echipa națională, cu toții au fost convocați fiindcă nu existau alții mai buni.

Să-l desființăm? Pentru așa ceva nu e nevoie de pricepere, Viorel Moldovan!
România - Israel 1-1 (foto: Cristi Preda/GSP)

Ei sunt cei mai buni jucători români de astăzi și nu le poate reproșa nimeni că în meciul cu Israel și în celelalte din grupă și-au bătut joc, nu au vrut să alerge, nu vor să se califice.

A greșit Iordănescu selecția? Nu a ales tactica cea mai bună? Care sunt marii fotbaliști care lipsesc din lotul acesta? Ar fi arătat altfel meciurile dacă România s-ar fi apărat cu trei fundași centrali, nu cu doi? Și dacă în locul lui Coman ar fi fost din start Mihăilă, iar Moruțan ar fi jucat în locul lui Sorescu?

Nu s-ar fi schimbat nimic esențial! Fotbalul românesc este extrem de slab, patronii, președinții și antrenorii nu se pricep absolut deloc, drept dovadă, doar noi și piticii continentului lipsim din grupele cupelor europene. Nu chiar toți piticii lipsesc, că feroezii sunt.

Așa, nepricepuți cum suntem, tot mai avem șanse mari să ne calificăm la Campionatul European, ceea ce este admirabil.

Mai crezi în calificarea naționalei la EURO 2024?

Da
Nu

Comentarii (121)
tyler_durden
tyler_durden  •  12 Septembrie 2023, 01:26

In viata mea n-am mai vazut un moderator luandu-si la 11m un invitat obisnuit al emisiunii in asa hal. Mai avea putin si-i dadea si doua palme Vali Mortalu' pe tema acestui editorial. Oare si eu merit acum sa fiu desfiintat pentru relatarea acestei stari de fapt? Sau imi sare in aparare acest cavaler campion al cauzelor pierdute? PS: Ochelarii aia erau pentru cal, Remus, pentru cal. Daca risti sa te desparti de ei pentru cateva clipe vei fi surprins de larghetea unor orizonturi nebanuite. Dar pana atunci bafta in continuare in incercarea ta de a masca aceasta indignare profunda de pe chip, din voce si din suflet intr-una justificata. Vorbind serios acum.. n-are rost sa te consumi atat, iti faci singur rau.

eugenrc
eugenrc  •  11 Septembrie 2023, 23:28

Am ajuns la fotbal ca in politica romaneasca. Nu ai ce alege si alegi raul cel mai mic. De aia merge si fotbalul la fel de bine ca politicul. Lor le e bine, castiga de zece ori cat un roman de rand asa ca timpul trece, leafa merge noi ne facem ca muncim cu drag. Sunt tare curios unde vom ajunge.

MarianButaru75
MarianButaru75  •  11 Septembrie 2023, 12:38

Vad ca dl Viorel Moldovan se pricepe din ce in ce mai bine la fotbal. Poate ar fi momentul ca un ziarist sa il intrebe cum a fost ultima sa experienta ca antrenor. Cu un buget urias pentru Liga a 2-a ( aproape 3 milioane de euro ), dl Moldovan a reusit acum 2 ani performanta sa lase Petrolul Ploiesti la finalul sezonului regulat pe locul 10, fara sanse de a lupta pentru promovare. Cum facem, trebuia sa desfiintam Petrolul dupa plecarea dumnealui ?

Vezi toate comentariile (121)
Comentează