OPINII  »  EDITORIAL

Monstrul mâncător de fotbaliști

Editorial Remus Răureanu
Editorial Remus Răureanu

Articol de - Publicat luni, 13 noiembrie 2023 10:50 / Actualizat luni, 13 noiembrie 2023 11:53

Olaru e în regres, Radaslavescu arată ca și cum tocmai s-ar fi apucat de fotbal, Coman e bun, dar propriul lui patron îl descrie ca pe un ”sifon” din vestiar.

FCSB e lider, ceea ce spune ceva mai ales despre concurentele echipei lui Becali. O formație în care antrenorul principal Charalambous este, de fapt, secundul lui Gigi și al lui Pintilii conduce clasamentul și le subliniază astfel celorlalte erorile.

Mai subliniază și talentul fotbaliștilor roș-albaștri, unii care sunt capabili să-și dobândească statutul de favoriți la câștigarea campionatului chiar dacă persoana care îi conduce în antrenamentele din timpul săptămânii nu este aceeași cu șeful care îi comandă în timpul meciurilor.

Talentul lor a urcat și a păstrat până acum echipa pe primul loc. Iar ei cu talentul au rămas. De la FCSB nu primesc nimic. În afara salariilor, desigur. Clubul acesta îi plătește foarte bine, pentru nivelul economic din competiție, le asigură condiții foarte bune pentru pregătire, și totuși îi blochează pe toți, îi condamnă să nu poată progresa deasupra talentului, deasupra acelor calități incipiente și independente de activitatea Fecesebeului.

Monstrul mâncător de fotbaliști
Darius Olaru, în stânga // foto: Imago Images

Olaru a marcat din penalty în partida cu FCU, însă prestația lui indică în continuare un regres. De când Becali și Mihai Stoica l-au certat pe Iordănescu fiindcă nu-l folosea pe Olaru în echipa națională, mijlocașul nu mai e foarte bun nici măcar în campionatul nostru slab.

Coman e bun, bun însemnând că el a reușit să se întoarcă la valoarea pe care o avea în urmă cu vreo patru ani. Florinel are 25 de ani, dintre care șase i-a petrecut la FCSB. Cariera din București i-a adus doar bani în plus, nu l-a schimbat cu mult față de tânărul pe care Gigi îl cumpăra de la Viitorul.

Dintr-un lider al echipei și al campionatului, Becali l-a transformat într-un turnător după ce i-a interpretat în interesul propriu niște cuvinte banale. "Nea Gigi, am ținut mingea mult fiindcă n-aveam soluții". "Noi avem doar cinci fotbaliști buni. Păi, mi-a zis și Coman că ține mingea fiindcă n-are cu cine să joace!".

Florinel tot a reușit să-și revină. Radaslavescu, folosit ca atacant în meciul cu FCU, nu mai are nimic. Tehnică, orientare, curaj, toate i-au dispărut. E mai slab decât era la Viitorul, acolo unde era doar un copil pe care-l forța Hagi să joace printre seniori.

Uneori se mai miră și Becali de opera lui: "Octavian Popescu era genial la 17 ani și e cel mai slab acum!". Toți sunt mai slabi sau reușesc maximum să-și astupe urechile și să-și păstreze valoarea. Nu le e clar care e antrenorul lor, care le este statutul, dacă sunt geniali ori sunt rebuturi. 

Pot fi orice de la o etapă la alta, în funcție de o fază, în funcție de toanele unui patron care-i plătește bine, la timp și, la schimb, le mănâncă și talent, și timp.


Comentarii (31)
1ianuarie
1ianuarie  •  14 Noiembrie 2023, 14:57

E obositor să te pui cu mintea unor campioni de carton, așa că mă odihnesc puțin, nu îi mai răspund autocenzuratului.

1ianuarie
1ianuarie  •  14 Noiembrie 2023, 14:55
Postat de anticenzuralasport pe 14 Noiembrie 2023, 13:01

Ce mă ? Bătaie de joc in Europa ? Pai noi am luat 7-2 ??? Și voi sunteți aia de neam bun ??? De Copos Valvis și restul ați uitat ? Datorita soiului bun ați fost la amatori ...?De anii in care v a ținut PSD de sector și aia sunt de soi ? Și care Rapid este mă de soi ? Că am auzit de la un mare rapidist că nici voi nu sunteți atât de buni sa mai dați și cu piatra !!!???

Te las în lumea ta mirifică, cu fcsb-eaua cucerind laurii europeni din ciulinii pipereni. Mult succes și ai grijă la sfârșitul campionatului. P.S. 7-2 a fost o ghidușie cu dedicație pt voi, deștepților.

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  14 Noiembrie 2023, 13:01
Postat de 1ianuarie pe 14 Noiembrie 2023, 11:45

Repet ceea ce pt tine e o enigmă. Eu sunt mulțumit, da mulțumit cu ceea ce a făcut Rapidul. Nu mi-e rușine decât de unii care declară în gura mare că ei nu au retrogradat, că sunt cei mai buni din univers, iar în Europa cea căruia tu spui că nu îi cunoaștem frumusețea, voi ați călcat în ultimii ani degeaba prin ea, sau greșesc, doar ați fost o bătaie de joc. Mai bine nu mergem decât să vă imităm, ai înțeles? Da, noi am retrogradat, am urcat din liga a IV-a și am ajuns unde suntem suferind, dar nu și-a bătut joc de noi și nu ne-a călcat demnitatea în picioare un om fără minte. Voi acceptați orice pt bani, doar pt bani. Gloria e a altora moncher, voi sunteți o echipă a unui fost deținut, nu mai încerca să îmi spui verzi și uscate despre fcsb, nu aveți identitate, teren, istorie. Justificările voastre puerile despre cine sunteți vă fac tema multor glume, așa că încetează te rog să te crezi cineva când nu reprezinți de fapt pe nimeni. Sunteți doar o adunătură de slugi, Gigi, tatăl vostru care este în palat, v-a botezat așa. Și mai exersează-ți memoria când vorbești de Rapid, câte partide ați pierdut cu noi în ultimii doi ani???

Ce mă ? Bătaie de joc in Europa ? Pai noi am luat 7-2 ??? Și voi sunteți aia de neam bun ??? De Copos Valvis și restul ați uitat ? Datorita soiului bun ați fost la amatori ...?De anii in care v a ținut PSD de sector și aia sunt de soi ? Și care Rapid este mă de soi ? Că am auzit de la un mare rapidist că nici voi nu sunteți atât de buni sa mai dați și cu piatra !!!???

Vezi toate comentariile (31)
Comentează