OPINII  »  CSA STEAUA

Pe loc, repaus!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat joi, 17 iunie 2021 14:30 / Actualizat joi, 17 iunie 2021 14:33

În ciuda intenției de a fi scurt, voi reproduce în întregime comunicatul postat zilele trecute pe site-ul CSA Steaua sub titlul "Clubul Sportiv al Armatei Steaua a fost felicitat de organizatorii Euro 2020". Textul sună astfel:

"În data de 12 iunie 2021, din cauza condițiilor meteorologice severe, stadioanele Arena Națională și Arcul de Triumf nu au mai putut fi folosite pentru efectuarea antrenamentelor oficiale ale echipelor reprezentative ale Austriei și Republicii Macedonia de Nord. Ca urmare a solicitării de urgență a reprezentanților UEFA și ai Federației Române de Fotbal, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a pus la dispoziția organizatorilor stadionul din Ghencea pentru efectuarea antrenamentelor ambelor echipe.

Ca recunoaștere a răspunsului prompt, a disponibilității arenei și a efortului depus de către colectivul clubului, în data de 15 iunie 2021, Robert Pongracz – Match Manager Euro 2020 a adresat Clubului Sportiv al Armatei Steaua o scrisoare de mulțumire".

Fără să mă amestec în nesfârșita și dăunătoarea polemică dintre CSA și FCSB, consider că e vorba aici despre o neînțelegere. Despre o confuzie. Despre niște borcane încurcate. Probabil că șefilor CSA, militari sau civili, li se pare normal să fie felicitați într-un asemenea caz, dar mie și altora, nu.

Pe loc, repaus!
Macedonia de Nord s-a antrenat pe stadionul Steaua înainte de meciul cu Austria

Totuși, felicitări pentru ce, pentru că oamenii din club și-au făcut datoria?! Că doar nu-și închipuie nimeni cu scaun la cap că statul român a investit 100 de milioane de euro în noua arenă din Ghencea numai ca să joace acolo, fie și în Liga 2, Bălbărău, Pacionel și Chipirliu?!

Dincolo de laudele cuvenite acestora și coechipierilor lor pentru promovare, nu trebuie uitat că ridicarea edificiului în discuție și urgentarea lucrărilor la el s-au înscris în planul național pentru Euro 2020. Că, mai concret, stadionul Steaua a fost desemnat din start drept gazdă pentru antrenamentele Macedoniei de Nord.

Și-atunci, de unde până unde atâtea felicitări și atâta bătut cu pumnul în piept, cât timp CSA Steaua a făcut ce trebuia să facă și era chiar obligat să facă?! Iată de ce, cu tot respectul, le-aș adresa celor din Clubul Sportiv al Armatei, autorilor comunicatului de mai sus, îndemnul prietenesc Pe loc, repaus! Ei au îndeplinit o sarcină de serviciu și nimic mai mult. 

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Comentarii (11)
3116
3116  •  17 Iunie 2021, 15:24

Asa e, dar au vrut sa evidentieze ca UEFA nu i-a mai confundat cu FC FCSB. UEFA stie al cui e stadionul (numele clubului).

mokotow
mokotow  •  17 Iunie 2021, 15:48

Felicitarea de la UEFA a fost pentru ca Austria nu s-a putut antrena pe Arena Nationala si au fost primiti in regim de urgenta in Ghencea. Acest lucru nu era deloc programat si clubul s-a organizat repede. Nu era greu sa te informezi nea ovidiu.

cita
cita  •  17 Iunie 2021, 17:53

Laudele au fost primite pentru ca, in ciuda conditiilor meteo nefavorabile ce-au facut impracticabile gazoanele sus-numite, precum si a faptului ca stadionul Steaua nu era initial programat pentru aceste antrenamente, oficialii acestuia au reactionat prompt si-au oferit conditii decente de pregatire, conform obligatiilor pe care le avem la UEFA. Hai sa ne imaginam situatia in care strainii ar fi fost dusi la Targu Jiu sau chiar la Ploiesti sa se antreneze, asta cum ar mai fi fost? Administratorii de la Steaua n-au fost felicitati intamplator sau de fatada asa cum incercati sa insinuati prin acest articol acid, ci chiar pe bune, pe merit! Bravo lor! Si iarasi nu vad de ce n-ar uploada liber pe site-ul lor infomatia. Au apelat cumva la presa sau TV pentru a face acest "tam-tam" pe care Dvs il infierati insinuant in articol? Sa ma scuzati va rog, dar cu tot respectul pe care vi-l port, consider ca ati scris articolul la dictare precum in scoala primara, iar profesorul de romana era chiar Gigi Becali.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează