OPINII  »  DERBY

Diabolicul scenariu

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat marti, 25 iulie 2023 14:41 / Actualizat marti, 25 iulie 2023 14:44

Deși scris cu întârziere deoarece m-am întors în țară în preziua așa-zisului Derby de România, articolul meu de ieri, „Principalii vinovați”, a generat foarte multe comentarii. Cum era de anticipat, internauții s-au împărțit, s-au divizat în două tabere. Una a simpatizanților FCSB, alta a celor cu CSA Steaua, între ei neexistând, din păcate, nicio punte. Doar o prăpastie tot mai adâncă.

Când războiul pentru Ghencea continuă, vezi titlul de peste paginile 2 și 3 din Gazeta de marți, un cititor mi-a reproșat că în editorialul amintit n-am acoperit toate aspectele. C-am rămas dator. Altul însă m-a apărat. Argumentând că, și să-mi fi propus, n-aș fi reușit rezolva un caz atât de complicat într-un text scurt. Amândoi au avut dreptate. Le mulțumesc.

Observația celui dintâi a constat în aceea că FCSB, adică Gigi Becali, a insistat și insistă să joace pe „Steaua" nu pentru că stadionul respectiv numără 31.000 de locuri, de aproape 4 ori mai multe decât cel de la Arcul de Triumf, ci ca să poată pune un picior în Ghencea. Să obțină astfel un prim succes în bătălia identității. Să deschidă o poartă. Să înceapă un drum.

După care, conform principiului "Mi-ai dat un deget, îți iau toată mâna!", să pretindă că FCSB e adevărata și singura Steaua. Să revendice palmares, marcă, siglă etc. Ba și, de ce nu?, să meargă și mai departe, să creeze atmosferă și, într-un final, să ceară desființarea CSA! Pe considerentul că două săbii nu încap niciodată în aceeași teacă.

Să admitem că, deși diabolic, un asemenea scenariu pare posibil în contextul în care conflictul dintre FCSB și CSA, ca să nu-l numim mereu război, se duce la nivelul intereselor, dar și al orgoliilor. Al ambițiilor fără măsură.

Diabolicul scenariu
Gigi Becali

Pe moment, să reținem că Gigi Becali se agită să capete acces în Ghencea, indiferent de preț, ca să iasă în câștig la vânzarea biletelor. Cum echipa lui are cel mai mare număr de suporteri din fotbalul românesc, cam câți adună Dinamo, Rapid, Universitatea Craiova, CFR Cluj și Farul împreună, iar mulți dintre ei n-au încăput sâmbătă în tribune, evident că GB nu dorește ca istoria să se repete.

Să reținem asta, dar nici să nu excludem varianta de mai sus. În ideea că preacucernicul din Pipera nu se dă în lături să apeleze uneori, chiar des, la metode mai puțin ortodoxe. Becali e unul dintre cei pentru care scopul scuză întotdeauna mijloacele.

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Comentarii (64)
Dobermannul
Dobermannul  •  27 Iulie 2023, 10:25
Postat de Karaganda_forever pe 26 Iulie 2023, 14:33

Postacul fake-news, MEREU LA DATORIE :)) Ia zi ma, CU CE ACT "a dat" MApN Steaua lui Paunescu? Ca becali are fix ce-a avut Paunescu, n-a primit nimic in plus. Cum naibii nu ti-e rusine sa prestezi mereu si mereu aceleasi fake-newsuri obosite, sa te faci de ras in public din nou si din nou?

Omul e comentator nu agentie de stiri.

danglumetu
danglumetu  •  26 Iulie 2023, 17:29

ioanitoaia se vrea la senectute ceea ce n-a fost niciodata in cariera profesionala: un intelept al fotbalului! relatia lui cu practicantii fotbalului este cam ca alui ciutacu sau gidea sau andronic cu politicienii!

jean_gabin
jean_gabin  •  26 Iulie 2023, 15:11

Moshu este altul care una citeste si alta pricepe. Acest articol nu ii ia apararea lui George Becali deloc. Absolut, sub nici o forma.

Vezi toate comentariile (64)
Comentează