OPINII  »  

Radu cel plimbat

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat luni, 18 decembrie 2023 20:20 / Actualizat luni, 18 decembrie 2023 21:59

Drăgușin, unul dintre cei mai buni fotbaliști români ai anului 2023, merită mai mult decât să fie plimbat imaginar pe la marile cluburi europene

Antipatic individ și Fabrizio Romano ăsta. Le știe el pe toate, ziaristul lu’ pește. Lu’ împachetat pește, cum le place admiratorilor presei sportive să spună. I-a ieșit de câteva ori lui Romano, la alde Donnarumma, Lewandowski sau Kane și gata, s-a proclamat guru al transferurilor! 

Cică dă el ora exactă cu sursele lui imbatabile. Iar acum, se bagă în seamă din nou Fabrizio. Vine și ne strică petrecerea, povestea de Crăciun, cu reni care îl plimbă pe băiatul nostru fundaș central pe la toate marile case ale fotbalului european. Chelsea, Tottenham, ba parcă și Liverpool, sigur City și Arsenal, mai nou ar fi intrat pe fir și Barca.

Cum rămâne atunci?

Cum adică, Genoa nu i-a fixat o clauză de reziliere de 30 de milioane de euro lui Radu Drăgușin? Cum, nu i-a stabilit nicio clauză de transfer, iar asta înseamnă că atunci când un club, mare, mic sau mijlociu chiar se va arăta interesat de internaționalul român de 21 de ani va trebui să negocieze cu Genoa?

Păi, cum rămâne atunci cu toate știrile care au inundat canalele media de zici că a venit potopul lui Noe? Ce știri mai mestecăm de sărbători? Știri sau minciuni?

Radu cel plimbat
Radu Drăgușin și coechipierii de la Genoa, foto: Imago

Regii pentru naivi

Înainte să ne deschidă capul Fabrizio Romano că totul este lucrătura grosieră a unui impresar, un mare fotbalist al anilor '80-'90 îmi atrăsese atenția deja că un club care chiar dorește un fotbalist nu se înscrie la licitație, ci merge și îl transferă după o negociere directă cu clubul proprietar. Simplu. Așa stând lucrurile, întrebarea este: cât îi servește lui Radu Drăgușin regia asta în care pot crede câțiva naivi, dar nu cei care contează, cei care urmează să dea banii?

 Știu că așa funcționează sistemul, că activitatea de agent de jucători (samsar pe stil vechi) este reglementată, mai știu că, dincolo de anvergură, între răposatul Mino Raiola, Jorge Mendes, Ioan Becali sau Florin Manea nu este o diferență prea mare, dar greu de cap fiind nu pricep de ce fotbaliștii nu aleg să fie propriii impresari. De ce e nevoie de un intermediar, cel mai adesea cu o biografie sulfuroasă în spate?

Fotbaliști, feriți-vă de lipitori!

Radu Drăgușin este unul dintre pretendenții la titlul de cel mai bun fotbalist român al anului 2023 în Ancheta Gazetei. Radu evoluează constant bine la o echipă din Serie A, a contribuit consistent la calificarea la Euro 2024 și la 21 de ani este un fotbalist tânăr capabil de progres. De ani buni nu am mai avut un candidat care să transmită un astfel de mesaj. Tinerețe, valoare șlefuită la un club mare ca Juventus. 

Nu în ultimul rând, modestie. Dar de și mai mulți ani vedem cum de fotbaliștii interesanți se lipesc tot felul de personaje îndoielnice. Nu îmi fac iluzii că Drăgușin va fi primul care se va scutura de imixtiunea impresarului în viața și în finanțele lui. Dar un avertisment bine intenționat nu strică niciodată.


Comentarii (22)
sion1001
sion1001  •  19 Decembrie 2023, 16:55
Postat de Newman pe 19 Decembrie 2023, 14:06

Vrei sa spui ca fratii Becalii au bacalaureat?Sau Prodanca?

nu cunosc situatia scolara a doamnei Prodan (Prodanca, eventual, doar pentru apropiati!) dar sint sigur ca actuala impresara de fotbalisti n-ar fi scris niciodata o aberatie ca cea scrisa de domnia voastra: FRATII BECALII! sau considerati ca, fiind doi, e musai sa le articulati- in halul asta- numele de familie? cit priveste harul lor de negociatori, exista o poveste cum ca respectivii ar fi refuzat un contract de impresariat sportiv cu actualul (aproape) miliardar Cristiano Ronaldo, doar fiindca acesta, la 17 ani, le-ar fi cerut- la semnatura- un Porsche-si ala, de serie! cam atit!

manx
manx  •  19 Decembrie 2023, 15:49

Explicatia o da chiar Ibrahimovic în cartea sa. Cum a fost pacalit când a semnat cu Ajax, fara impresar. Toata lumea-i spunea ca nu are nevoie de impresar.Nu stiu exact detaliile. Asa a facut apel la Mino Raiola. Nu toti au talent de negociatori, nu stiu cum merg lucrurile pe piata, ce sa ceara în contract, ce clauze sa puna. Sa aiba un avocat bun. In ceea ce-l priveste pe agentul lui Dragusin, nu este doar o lipitoare, este chiar libidinos. Sincer, nu pot sa-l vad la tv. Iar plimbarile pe la aceste cluburi de face presa în general.

nikomunie
nikomunie  •  19 Decembrie 2023, 15:06
Postat de alexalex pe 19 Decembrie 2023, 14:22

Da așa este nu am înțeles eu, mă bucur in schimb că înțelegi tu,când prezideti un ziar dedicat ridicării tarifelor unor doamne,un ziar ce promoveaza interlopi,știri despre transferuri false,și apoi încerci să fii ironic și deontolog nu prea merge

Aici iti dau dreptate .dar un articol bun pe langa 100 fara sens merita apreciat nu?

Vezi toate comentariile (22)
Comentează