OPINII  »  CSU CRAIOVA

Ivaylo Petev amenință că nu mai doarme

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat marti, 07 noiembrie 2023 20:11 / Actualizat miercuri, 08 noiembrie 2023 23:10

Noul antrenor al Craiovei a fost asistat la prezentare de însuși patronul Mihai Rotaru. Bulgarul a promis că va munci 24 de ore din 24.

Conferința de presă organizată de Craiova varianta Rotaru pentru prezentarea antrenorului Ivaylo Petev nu a semănat cu cea organizată de Levski. Scenele de film prost de la Sofia, cu niște cagulați care apar în scenă cu scopul explicit să provoace teamă, inspirând însă senzația de mizanscenă de proastă factură cu actori netalentați, nu s-au repetat la Craiova. 

Șeful se implică

Spre deosebire de spectacolul de capră și sfadă de la Sofia, la Craiova antrenorul de-abia numit nu a fost dezbrăcat nici măcar cu privirea. Patronul însuși, Mihai Rotaru, a ținut să fie prezent la instalarea lui Petev. 

Gest în premieră la prezentarea unui antrenor, care poate avea semnificația că șeful a hotărât să se implice direct și să devină investitor-jucător... cine știe?, poate chiar investitor-antrenor! Sunt mai demult semnale în această direcție.

Ivaylo Petev amenință că nu mai doarme

Locuri comune

Ivaylov Petev, fost elev al lui Mihai Stoichiță, a rostit banalitățile tradiționale în fața asistenței. A periat poporul român și fotbalul acestuia, precizând că își propune să lucreze 24 de ore din 24. Ceea ce înseamnă că omul nu va avea somn, la propriu, până nu va vedea Craiova campioană. În rest, tot locuri comune. 

Mâine e o nouă zi, nu trăim din trecut, ci doar din prezent și pentru viitor, "infrastructura e OK" (doar atât, gospodin Petev?!), nu există succes fără muncă. Plus că, zice Petev, e timp și pentru titlu. Normal, că nu dau năvală turcii. Poate bulgarii.

O săgeată pentru Neagoe

Prezența lui Mihai Rotaru nu a fost doar pentru scenografie. Dezvăluirea că tratativele cu Ivaylo Petev au început din vară, în timpul cantonamentului de la Bansko, nu cred că poate fi interpretată ca o scăpare. Ori un mod de a-l peria pe noul angajat. De fapt, a fost mai puțin spre deloc un mesaj pentru Petev și mai mult unul țintit către Eugen Neagoe, antrenorul de la acea vreme. 

De ce această răzbunare post-factum, greu de spus. Fiu devotat al Craiovei, Neagoe nu a plecat cu scandal, lăsând tradiționalul loc de bună ziua. Că nu știe când va avea nevoie iar de el "nea" Mihai. Chiar și acum, când părțile par ireconciliabile, pariez că viitorul ne poate oferi surpriza unei împăcări. Trebuie să încep să pariez cu ceva.

Oameni blazați, nu echipă

Presupunând că Petev este un antrenor mai bun decât o arată CV-ul, la Craiova este mult de lucru. Echipa nu arată ca o echipă, ci ca o adunare ad-hoc a unor oameni blazați, cu Mitriță, Ivan și Markovic în rolurile principale. 

Interimatul asigurat de Dragoș Bon și de Corneliu Papură a adâncit starea de letargie și vizibila lipsă de autoritate a staffului tehnic. Aflată pe locul 5 în clasament la finalul turului sezonului regulat, totuși doar la 8 puncte de liderul FCSB, Craiova nu este încă în situația unui nou sezon ratat.

Orgolii mari, pasiune mică

Efectul direct al jocului mediocru și al lipsei rezultatelor este distanța luată de suporteri. Care oricum sunt scindați între gruparea Rotaru și familia Mititelu. Stadionul, poate cel mai frumos din țară, jumătate gol de la Derbyul Craiovelor nu a arătat deloc bine. 

Malițioșii nu s-au ferit să remarce că la Craiova este o arenă prea mare pentru puterile unui oraș cu două echipe. Orgoliile or fi mari, pasiunea adevărată este mică.


Comentarii (14)
VardyParty
VardyParty  •  09 Noiembrie 2023, 15:54
Postat de temujin pe 07 Noiembrie 2023, 22:55

Domnule Geambașu am o intrebare, nu vă supărați pe mine: când veți putea să publicați un articol pozitiv (nu contează sibiectul)? Adevărul este că sunteți cam acru, cel puțin așa rezultă din editorialele Dvs. O seară bună să aveti!

Dl. Geambașu este un om informat. Recte, ce spui Matale. In rest, sunt optimist(ic) cu Halep, la un turneu Grand Slam.

tritonal
tritonal  •  08 Noiembrie 2023, 13:26

Parerile unui dinamovist fata de Universitatea Craiova sunt nule si provoaca greata.

nilton
nilton  •  08 Noiembrie 2023, 11:43

un articol scris *** scris fara talent. Nu mai avem fotbalisti mari dar la ziaristi suntem ultimii din lume.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează