OPINII  »  FCSB - CFR CLUJ 1-0

Ce a vrut Mandorlini?

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat luni, 07 august 2023 01:29 / Actualizat luni, 07 august 2023 10:00

FCSB a știut de ce a intrat pe teren și a propus mai mult fotbal. CFR s-a întors în epoca lui Dan Petrescu, dar fără armele patentate de “Bursuc”. A ieșit o struțocămilă. Mai mult cămilă.

Ajungând pe Stadionul Steaua, FCSB a încercat să joace ca Steaua pe timpuri, când o lua tare de la început pe Anderlecht. Alt travesti. Cum din trupa de astăzi a roș-albastrilor doar Chiricheș a apucat meciuri pe arena de odinioară, alde Olaru, Șut și Coman au jucat ca și când. Vorba cântecului.

Vă era dor de auturile lui Manea?

Ajungând pe Stadionul Steaua, CFR a surprins. Neplăcut, pentru că a revenit la valorile tradiționale. Clujul a renunțat la jocul combinativ-ofensiv etalat în primele meciuri ale sezonului și s-a întors la stilul acela care îți face gura pungă, patentat și consacrat de Dan Petrescu. Dovadă și auturile lungi bătute de Manea. 

Păcat că Andrei Burcă s-a transferat. Să fi simțit Mandorlini forța adversarului sau a încercat să surprindă jucând altceva? Ce altceva?

Legea lui Octavian

FCSB a fost echipa care a propus mai mult fotbal timp de aproape 60 de minute. Clasic. Șut, Olaru și Djokovici par de neînlocuit (asta e o afirmație cu care te faci sigur de râs), în timp ce Coman domină peisajul în față indiferent că îl are lângă el pe Cordea sau pe Compagno. 

Nu și pe Octavian Popescu, cel care joacă ceva în legea lui, fără legătură cu tactica echipei.

Ce a vrut Mandorlini?

Acoperire regulamentară. Păi, nu?

Penaltyul bătut și transformat de Compagno a venit ca o răsplată cu care s-a simțit dator arbitrul Marcel Bârsan față de jocul mai bun al FCSB-ului. A făcut omul dreptate, păi nu? 

Dar atunci când îl ai arbitru în teren pe Bârsan și în camera VAR pe Cătălin Popa, sigur că piciorul lui Cvek care atinge ușor piciorul lui Compagno devine armă letală. Au acoperire regulamentară? Au. Păi, și atunci ce mai vorbim?

Chiricheș, o speranță. Nu pentru ai lui!

Și, ce să vezi, după ce au luat gol, cei de la CFR au vrut să intre în joc. Dar asta e complicat când tu ai evoluat două treimi din meci ca și cum vrei doar să ciupești un punct. Mandorlini îl trimisese în teren chiar înainte de penalty pe Krasniqi și îl scosese pe Morgan, renunțând la apărarea cu 3 stoperi. A ieșit și Cvek, plătind că s-a expus, în locul lui intrând Otele, alt om de atac.

Nu basculează terenul spre poarta lui Târnovanu, pentru că Yeboah are calitate fizică și ceva tehnică, dar nu este lucid. Evoluția lui Vlad Chiricheș putea fi încă un motiv de speranță pentru clujeni, veteranul care atunci când nu a dat pase direct la adversar a fost lăsat în urmă de aceștia. La fugă!

DJ-ul fără curent

Meci de nota 7 spre 8 în prima repriză și de 6 în a doua. Primul derby al campionatului este câștigat cu 1-0 de echipa care a etalat mai mult fotbal. Poate și pentru că are oameni de calitate superioară, cel puțin pe faza ofensivă. CFR s-a prezentat ca un DJ de la Untold căruia i-a căzut curentul și i s-a rupt acul de la pick-up. A mixat la rece.


Comentarii (24)
parpalache
parpalache  •  08 August 2023, 08:59

Cu toata caracatița becaliste,totuși vinovat e și...Balaj!De ce?!El- ca cel mai vechi in funcție- adica cunoscând de atâția ani„manoperele”lui Becali,ar fi trebuit sa-i previna pe jucatori sa nu cumva sa incerce vreo deposedare in careul fcsb și mai ales o deposedare... din spate!Fiindca la deposedarea din spate „regula”e penalty și cartonaș!„Sa vedem culoarea cartonașului”vorba lui Ionuț Angheluța!Admițand ca mofturosul„bursuc” nu suferea sa-i sufle alții in ciorba-Balaj ar fi trebuit ca macar cu Mandorlini, sa mai asiste și el la antrenamente (poate nu chiar ca MM-care CONDUCE antrenamentele) și sa„socializeze”cu jucatorii și sa-i mai puna in tema ce și cum!

IonSaliu
IonSaliu  •  07 August 2023, 16:33

Axiomaticelor+Axiomaticilor: Am privit câteva meciuri la FIFA Women’s World Cup 2023 AUNZ. Unele mai spectaculare decât ceea ce am văzut la 2022 Men’s World Cup. Femeile chiar au prins viteză şi încă nu se măcelăresc ca bărbaţii. Joc mai offensiv şi verticalizat, fără ameţeala somnolentă de tikitaka în lateral şi înapoi. Mult mai frumoasă *** la femei. Meciuri mult peste cele bărbăteşti: Suedia-SUA, Anglia-Nigeria şi cel de azi, Australia-Danemarca. La meciul din urmă au asistat 75 MII de suporteri (cred că şi din România). Corolar: România ar trebui să deaccentueze fotbalul-bărbaţi şi să arunce toate fondurile posibile (chiar şi prin FMI) în fotbalul-femei. Şi ar fi cât se poate de just. Cele mai mari succese ale sportului Românesc au fost obţinute de sportive-femei. Ca să nu mai zic că nu am văzut o discrepanţă mai flagrantă în domeniul frumuseţii. Româncele sunt extrem, extrem de frumoase (în România este obligatorie formularea cu dublu-extrem). La polul opus, bărbaţii din România sunt din ce în ce mai graşi şi urâţi. Iar cei de la TV sportivă sunt din ce în ce mai cârâitori şi insuportabili (ăăăă… ââââ….) Femei şi numai femei ar trebui să lucreze la televiziunea din Românica (singura cerinţă ar fi decolteuri mai strâmte!)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cosmo
cosmo  •  07 August 2023, 14:27

No, asta e, cefere are doar 3 silabe, iar ăilalți sunt FC 4 silabe.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează