OPINII  »  EDITORIAL

Analiza VAR nu minte. A vrut și ea!

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat duminica, 27 august 2023 15:14 / Actualizat duminica, 27 august 2023 18:01

Plonjonul în dezgustător este fără sfârșit. Federația spaniolă de fotbal își apără președintele, susținând că jucătoarea Jennifer Hermoso l-a ținut înlănțuit pe Rubiales într-un sărut consimțit. De ce nu și pasional?

În stațiile de metrou din Ciudad de Mexico primele două vagoane ale trenurilor sunt rezervate femeilor neînsoțite de soți/iubiți și femeilor cu copii. Pe peron există un baraj cu un panou de avertizare. O zonă controlată de poliție, dincolo de care bărbații nu au voie să treacă. 

Ridicăm din sprâncene, ne mirăm și întrebăm. Prietena noastră mexicancă, profesoară de engleză, persoană născută și crescută în capitala cu 25 de milioane de locuitori, zâmbește. Și explică. 

Mulți dintre bărbații noștri sunt macho, uneori te pipăie, te apucă de sâni, îți dau palme peste fund. Că fluieră după tine sau că îți fac avansuri sexuale, asta deja se subînțelege.

Analiza VAR nu minte. A vrut și ea!
Imagine de la metroul din Ciudad de Mexico

La coada trenului

Pentru domni ca Luis Rubiales și Jorge Vilda în Mexic există o zonă de interdicție. În Europa noastră dragă, nu. Aici se discută, se despică firul în patru. Se lansează interpretări: „Las’ că și ele o cam caută. Te provoacă, mironosițele!”

Acolo, în Mexic, dacă vei să săruți pe gură o femeie care nu îți este nici soție, nici iubită, ești trimis la coada trenului printre masculii în care fierb hormonii. În Mexic dacă pui mâna pe sânii unei fete (cazul lui Vilda cu secunda lui) care, tot așa, nu îți este nici iubită, nici amantă, nici soție ești expediat la ultimele vagoane și plătești amendă cât pentru trafic de droguri.

Înlănțuiți

Solidară cu președintele Luis Rubiales, federația spaniolă de fotbal a ajuns la concluzia că sărutul pe gură al șefului a fost consimțit de jucătoarea Jennifer Hermoso. 

Faza a fost analizată cu sistemul VAR și după mai multe reluări în slow-motion ale imaginilor realizate cu camere de ultimă generație comisia tehnică a conchis că femeia a ținut înlănțuit bărbatul cu ambele mâini. 

Semn că dorea și ea, măcar la fel de tare. Intervenția a avut intensitate și o durată semnificativă, ceea ce duce la concluzia că a fost ținere reciprocă. Deci nu se impune nicio sancțiune disciplinară sau de joc.

Ce, voi nu vă emoționați?

Conferința de presă a lui Rubiales a cărei temă a fost acel „Nu demisionez!” repetat obsedant a fost acompaniată de aplauzele grețoase ale lui Jorge Vilda și Luis de la Fuente (selecționerul naționalei masculine), de fapt ale întregii asistențe compuse din bărbați alfa, beta și gama ai fotbalului spaniol. 

Parcă a lipsit totuși ceva la sfârșitul discursului. Rubiales nu și-a scuturat organele genitale ca după victoria Spaniei în finala mondială cu Anglia. Asta înainte să o fi cărat-o pe umeri, ca pe un balot pe Athenea del Castillo de la Real Madrid. 

„M-am emoționat și mi-am pierdut controlul”, și-a motivat gesturile înaltul oficial. Corect. Ce, voi când vă emoționați, nu procedați la fel? Ca Rubiales, ca Dibu Martinez?

Oportunismul FIFA

Luis Rubiales va ieși din scenă în ocările acelei părți a lumii civilizate care nu acceptă orice golănie. În acest sector s-a plasat cu rapiditate și FIFA cu a ei suspendare provizorie de 90 de zile dictată împotriva spaniolului. 

Oportunismul organismului condus de Gianni Infantino nu putea rata un astfel de moment, în care să pozeze ca apărător al demnității umane. Într-un mod pervers, scandalul pornit de la președintele federației spaniole a făcut mai multă reclamă fotbalului feminin decât fotbalul feminin însuși. 

Dar nu spectacolul totuși discutabil livrat de fotbalul feminin este în discuție acum, aici chiar putem exprima anumite rezerve, ci felul în care unii bărbați încă se raportează la femei. Pur și simplu.

De pe la noi adunate și înapoi lumii date

Iar o parte importantă a domnilor de pe la noi, altfel buni familiști și tați iubitori de fiice pe care le-ar apăra și dacă ar fi atinse de o pală de vânt consideră că se face prea mare caz din nimic. 

Iar după o pupătură pe gură acolo furată ca Gheorghiță la portiță și niște organe sexuale frecate în văzul lumii gata am dat-o în Me Too și chestii din astea expirate. Așa judecă adepții lui nea Rubiales.

Păi, suntem oameni serioși sau alde Ken, iubitul fetiș al păpușii Barbie, care blondină sau brunetă se dă victimă una-două dacă e luată nițel la smotocit?


Comentarii (14)
MariusN
MariusN  •  28 August 2023, 12:03

Si acum sa ne inchipuim ca totul se petrecea invers: Ea(o jucatoare) l-ar fi pupat de bucurie, pe gura, pe Presedintele federatiei, in timpul premierii!!! Ar fi facut vreun barbat scandal? Ar fi protestat oare careva, cum de e pupat un Presedinte, de catre o jucatoare?!? 100% NU. Si atunci, unde mai este egalitatea intre sexe? Doar la drepturi?!?

popescu222
popescu222  •  28 August 2023, 03:58

Un gest mitocanesc, fara discutie. Problema e cum apreciem gravitatea lui si sanctiunea meritata. Dupa mine, gravitatea e accentuata de relatia de putere existenta (presedinte de federatie vs jucatoare; barbat vs femeie) dar redusa de alte doua circumstante: a fost facut in efuziunea momentului si de catre o persoana dintr-o cultura unde pupaturile sunt la ordinea zilei (Spania). Pe scurt, cred ca niste scuze publice ale impricinatului si federatiei sunt de ajuns. Dar Geambasu si ceata de oripilati vor sange. In dreptul anglo-saxon e mult mai simplu, fata obtinea compensatii serioase in civil pentru "trespass to the person", mai precis "battery" (nu stiu cum sa traduc, dar poate fi orice interferenta nejustificata si neconsimtita cu persoana, in general lovituri, dar chiar si o atingere se califica in anumite circumstante, cred ca pupatul pe gura intra aici).

Dino
Dino  •  28 August 2023, 00:05

La noi cand se intampla cazuri mult mult mai grave decat un sarut nu mai sariti asa. Unde ati fost cand au fost cazuri si la noi la handbal, la gimnastica, la volei, doamne fereste ce se mai intampla la sporturi individuale (la feminim) gen tenis. Acolo daca nu este amanta nici nu esti bagata inseama. Pe noi nu ne mai plange nimeni, unde este 'cainele de paza al democratiei'?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close