OPINII  »  EDITORIAL

7 scurte Craiova și Voluntari, arbitrii care nu se bagă în lupta la titlu

Articol de - Publicat luni, 09 mai 2022 10:54 / Actualizat luni, 09 mai 2022 11:28

7 scurte - Cât chef sau interes vor mai avea Craiova și Voluntari să le încurce pe CFR și FCSB în penultima etapă? O analiză scrisă de Cătălin Țepelin, redactorul șef al Gazetei Sporturilor.

1. În penultima etapă e aproape imposibil să se întâmple ceva care să anuleze finala FCSB - CFR. Deci titlul se va decide în ultima rundă.  

2. În weekendul viitor avem CFR - CSU și Voluntari - FCSB. Teoretic, adversarele celor care încă trag la titlu se vor plimba pe teren. Și nu în scenarii clasice de blat, ci pe calcule simple care țin cont de interesele proprii, de managementul resurselor sau de un posibil moral prăbușit.  

3. Oltenii nu mai au niciun interes în meciul de la Cluj. Dacă joi reușesc să prindă finala Cupei (1-2 cu Sepsi în tur), vor merge apoi în Ardeal cu rezervele. Pentru că după 4 zile vor juca și ei cu un trofeu pe masă și nu își permit să-l rateze.  

4. Dacă ratează finala, oricum o victorie la Cluj nu i-ar mai ajuta cu nimic. Locul 2 nu mai poate fi prins, deci doar orgoliul îi mai poate împinge să bage capu-n gheată contra CFR-ului.  

5. În situația foarte probabilă în care FCSB ia toate punctele de la Voluntari, CFR se mulțumește și cu o remiză contra Craiovei. Egal sau victorie, pentru clujeni e totuna. Asta le-ar da și varianta remizei contra FCSB-ului. 

Craiova și Voluntari, arbitrii care nu se bagă în lupta la titlu
Deac vs Oct. Popescu, un duel ce poate decide titlul în ultima etapă

6. Voluntari joacă și ea semifinală de Cupă (2-0 cu FC Argeș în tur). Evident, are șanse extrem de mari să prindă finala. Ceea ce i-ar plasa și pe ilfoveni în același scenariu: dacă se califică, se vor menaja cu FCSB. Dacă nu se califică, campionatul rămâne o miză marginală. De ce s-ar mai da peste cap contra roș-albaștrilor?

7. Așadar, meci de titlu cu trofeul pe masă în ultima etapă. A doua oară în ultimii 3 ani. Un scenariu care presară suspans și sclipici peste un fotbal considerat, uneori pe nedrept, prea slab.


Comentarii (36)
156354512113303
Voicu Pop  •  10 Mai 2022, 13:41

Urmeaza un nou blat marca jiji si mimi la puscarie

zorrozabal
zorrozabal  •  10 Mai 2022, 11:20
Postat de anticenzuralasport pe 10 Mai 2022, 10:41

Va vine sa credeti ca asta este suporter oltean ????Ma nu mai bine cauti tu raspunsuri de ce Craiova nu a fortat victoria duminica ? Pentru ce le trebuia un egal ca ramaneau tot la 4 puncte de locul doi ???

Pentru varianta in care ei ar fi obținut șase puncte din ultimele doua meciuri,iar fcsb doar un punct sau niciunul!

doubleti
doubleti  •  10 Mai 2022, 10:56
Postat de zorrozabal pe 10 Mai 2022, 08:47

Domnule Țepelin!Articolul asta ne pregatește pentru previzibilul blat dintre fcsb și echipa lu finu Pandele?!Ziceți ca daca Voluntari rateaza finala Cupei„campionatul ramâne o miza marginala”?Zaau?!!!Va reamintesc ca Voluntari este pe locul 4 in play off și daca se menține,are dreptul sa joace barajul pentru Coference(daca Craiova câștiga Cupa)!Numai daca dvs.știți ceva-ce nu știm noi!(Și se pune intrebarea de ce GSP nu ne zice)!De ex.ca Voluntari... IAR nu și-a platit licența de cupe europene!Ca acum câteva sezoane- când a câștgat Cupa(intrecând in finala...Craiova),dar nu a jucat in Europa league pentru ca ... nici nu intenționa sa joace in cupe europene-renunțâmd sa iși scoata licența pentre așa ceva!Daca și anul asta a procedat la fel-inseamna ca joaca doar pentru bani!Din drepturile de televiziune și ...de unde or mai veni!Și ca sa dea punctele cui„trebuie”!Ca Gloria Bistrița pe vremea cooperativei clasice-a lui Sica Alexandrescu-cu locotenenții sai Jean Padureanu și Romeo Pascu!

Cu Craiova a jucat in semifinala.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează
Close