OPINII  »  OPINIE

7 SCURTE Edi, norocul și inspirația

Cătălin Țepelin, redactor-șef Gazeta Sporturilor
Cătălin Țepelin, redactor-șef Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 13 septembrie 2023 01:56 / Actualizat miercuri, 13 septembrie 2023 02:56

7 SCURTE. Meciul România - Kosovo 2-0, analizat la cald de Cătălin Țepelin, redactor-șef GSP.

1. Uneori ajungi seara acasă atât de frânt după o zi grea încât nu poți adormi de oboseală și îți derulezi în cap la nesfârșit momentele complicate de peste zi. La fel și cu noi acum, parcă nici nu ne putem bucura după aceasta seară plină de turbulențe - mai întâi vestea cu Halep interzisă 4 ani în tenis, după care ultrașii patrioți erau să ne interzică alți 4 ani de la Euro, că pe ăsta din 2024 nu-l mai pupam dacă se suspenda meciul.

2. Și-apoi, pe teren, ne-am chinuit așa cum am făcut-o în fiecare minut al acestei campanii. Meciul a fost o tortură fără sfârșit, iar echipa - o colecție de genunchi tremurânzi care se înmoaie la orice adiere. Când e stadionul plin, presiunea ne sufocă. Atunci când avem om în plus, ne blocăm. Când conducem cu 1-0 pe final în superioritate, iar ne speriem si efectiv ne băgăm singuri in propriul careu.

3. E un efort teribil să nu te lași copleșit de negativism la un meci al naționalei. Dar ne străduim, că sunt ai noștri.

4. Singura speranță e ca, legând victoriile și adunând punctele până la calificare, să căpătăm un strop de încredere și să se poată construi pe acea încredere. Că altfel, dacă va fi doar pe valoare individuală sau pe tactică, ne va fi tare greu să nu ne facem de râs grav la Euro.

5. Băieții cu tricouri negre și suflet tricolor s-au bătut în tribunele din Andorra, au scandat împotriva Ungariei la meciul de acasă cu Belarus, au fost evacuati în Kosovo și au întrerupt returul de aseară. Pare că au descoperit o rețetă garantată de a fura prim-planul. Văzând că printre lideri este și celebrul Gogoașă din galeria Craiovei, cine mizează mai degrabă pe patriotismul lor și nu pe plăcerea (interesul?) de a agita apele cu orice preț?

Edi, norocul și inspirația

6. Înapoi la meci și la remarcații mei. Stanciu, pentru că și-a păstrat cumpătul și concentrarea după momentul complicat al ratării penaltyului. Drăgușin, pentru că e din ce în ce mai matur și mai exact, iar numele său poate fi scris cu vopsea pe tabla titularilor mulți ani de-aici înainte. Peste toți l-am văzut însă pe Moruțan, pentru că viteza și tehnica lui i-au destabilizat pe kosovari și au decis meciul pe final.

7. Și ca să nu fim întotdeauna nedrepți cu selecționerul, să spunem că punctele cu Elveția și Kosovo au fost câștigate de schimbările lui. Edi e previzibil și, de cele mai multe ori, exagerat de precaut. Și nici nu are idei tactice revoluționare. Însă Iordănescu e realist, echilibrat și, iată, destul de des inspirat. Da, da, e și norocos. Dar dacă vorbim despre șansa lui (care e și a noastră, nu?), ce să mai zicem de Israel, care a bătut Belarusul de două ori cu goluri în minutul 93?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (48)
Simo_e_nevinovata
Simo_e_nevinovata  •  16 Septembrie 2023, 18:08

Draga Dl. Tepelin: scuze ca scriu fara legatura cu articolul dvs dar asta arde mai tare. Dupa ce am citit decizia tribunalului in cazul Halep am decis sa va scriu dvs si altora din media in speranta ca o sa comunicati public precum si aparatorilor lui Halep o bresa majora in decizia negativa a tribunalului. Nu mi-e clar daca au sesizat-o, nu am vazut-o dezbatuta public in GSP sau altundeva; a fost vehiculata in sectiunile de comentarii din GSP. E vorba de faptul ce acuzarea asuma implicit ca o coincidenta ciudata (chiar absurda) s-a intimplat. Din ce scrie in decizie, rezulta ca Halep s-ar fi dopat cu Roxadustat pt o perioada si apoi a inceput sa ia un supliment alimentar care (asa cum au admis, sect. 246) era contaminat EXACT cu Roxadustat!! Ceea ce e f.f. greu de crezut. Sigur, asta asuma ca ea si echipa ei nu sint absolut diabolici sa incerce sa mascheze dopajul in acest fel. Dar si scenariul asta e f. improbabil, pt ca in supliment concentratia e practic de necontrolat, si ar fi riscat sa iasa la controale. Cred ca avocatii ei ar trebui sa prezinte argumentul asta in fata noii instante TAS, nu inteleg cum le-a scapat la instanta unde tocmai au pierdut. Multumesc

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  15 Septembrie 2023, 00:01
Postat de Criss54 pe 13 Septembrie 2023, 07:46

Înseamnă că habar nu ai de fotbal dacă tu susții prostia asta! Hagi și Coman, cei mai slabi de pe teren, nu mai vorbesc de bolovanul Pușcaș, care nici măcar nu trebuia convocat!

Ok. Cu atotstiutorii nu ma pun..Eu prefer jucatorii tehnici, fie ei si mai lenti, ce sa facem...Daca dvs preferati "fugareala" asta e, e dreptul dvs..Tot respectul pentru Mihaila, a intrat bine in acest meci, dar hai sa nu uitam ca a fost dezastruos si inexistent cu Israel, acolo unde a stralucit Coman. Sunt de valori sensibil egale. Ianis nu cred ca a gresit mingi importante, a si recuperat destule, a intrat la sacrificiu la cateva, si a si dat cateva pase extrem de interesante. Daca asta nu conteaza, e ok..Lui Morutan daca ii mai ridicati multi pe aici statui, o sa il distrugeti complet. Oricum el e distrus, la cat pare sa fi inteles din acest sport, avand in vedere modul in care a vorbit dupa meci.

Zealot
Zealot  •  13 Septembrie 2023, 22:44

Domnule REDACTOR SEF, mai scriem si articole care nu-s 7 scurte?

Vezi toate comentariile (48)
Comentează