INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ARABIA SAUDITĂ

exclusiv // video „Șumudică baby-heart” » Președintele saudiților de la Al Raed e fanul lui Șumi: „Un antrenor entuziast, ambițios. Vrem să rămână aici”

Fahad Al-Motawa, președintele lui Șumudică la clubul saudit Al Raed
Fahad Al-Motawa, președintele lui Șumudică la clubul saudit Al Raed

Articol de , - Publicat luni, 22 mai 2023 17:06 / Actualizat luni, 22 mai 2023 17:25

Președintele lui Al Raed, echipa antrenată de Marius Șumudică (52 de ani), îl vrea pe român la echipă și în sezonul viitor. Mai jos, dialogul purtat de GSP cu Fahad Al-Motawa, un multimilionar saudit care a făcut afaceri cu armament inclusiv cu Statul român.

- Cum îl caracterizați pe Marius Șumudică, românul care antrenează echipa dvs?
- Șumudică este un antrenor foarte dedicat. Majoritatea jucătorilor, de fapt toți jucătorii îl plac foarte mult. Face tot ce ține de el, este foarte entuziast, este ambițios și așteaptă cu nerăbdare să facă o echipă mai bună. Am încercat și în acest sezon, dar am avut multe probleme, multe accidentări... Uneori au lipsit și șapte jucători. Sperăm că poate vom termina campionatul în primele 7-8 locuri, deși nu acesta era obiectivul nostru. Avem jucători foarte buni și visam la primele 4 poziții. Dar, așa cum v-am spus, lucrurile au fost foarte dificile pentru noi. 

- Ce planuri aveți pentru sezonul următor? Continuați cu Șumudică antrenor?
- Pentru mine, acesta este ultimul an din mandatul de președinte, dar sunt alegeri în câteva săptămâni. Dacă voi câștiga din nou, voi continua cu același antrenor și cu același staff. Ne merge foarte bine și există o armonie între noi. Deci vom vedea. 

- Șumudică cere jucători noi pentru sezonul următor ca o condiție pentru a rămâne?
- Nu ca o condiție, dar bineînțeles că avem nevoie de câțiva jucători noi, pentru că vreo 3-4 din actualul lot termină contractele. Și sunt sigur că orice antrenor va cere transferuri pentru că așa echipa va fi mai bună. 

1,5 milioane de dolarieste salariul anual al lui Șumudică la Al Raed, din această sumă el plătind și salariile staff-ului

- Dar chiar credeți că puteți intra în primele 4, ținând cont că Guvernul Arabiei Saudite dă foarte mulți bani celor patru cluburi mari (n.r. Al Hilal, Al Ittihad, Al Nassr, Al Shabab) comparativ cu ce primesc echipele mai mici din țară?
- V-am spus, obiectivul nostru a fost să intrăm în primele 4. Anul viitor vom merge mai bine. Credeți-mă, dacă nu am fi avut accidentările acelea, puteam fi acum cel puțin pe locul 5. Dar a trebuit să folosim jucători tineri de multe ori, uneori am jucat fără 3-4 titulari. Multe probleme. Dar trăim și învățăm.

- Credeți că și fanilor le-ar plăcea să-l vadă pe Șumudică aici și în sezonul viitor?
- Vă spun un lucru și ăsta e adevărul: Șumudică are o inimă de copil. Tuturor le-ar plăcea să rămână. Chiar dacă uneori se enervează, în adâncul sufletului e un om foarte bun, un antrenor profesionist și foarte, foarte dedicat. Ne place de el. Știți, am avut suișuri și coborâșuri în timpul sezonului. Dar asta se întâmplă în mod normal între antrenori și jucători, între antrenor și președinte. Până la urmă, suntem o singură familie. Și ne propunem să rămânem împreună.

10este locul ocupat de Al Raed în campionatul Arabiei Saudite, cu 3 etape înainte de finalul sezonului

Silviu Lung a jucat foarte bine în acest sezon, e un fotbalist important și pentru vestiar. Mitriță este și el un jucător bun, lumea îl știe în Arabia Saudită. Contractele lor expiră în această vară, vom discuta cu ei să vedem ce urmează
- Fahad Al-Motawa, președinte Al Raed

„La FCSB nu voi mai antrena niciodată!” » Mirel Rădoi a explicat la „Profu' de sport” de ce nu mai vrea să lucreze cu Becali: „De ce să ne mai certăm încă o dată?”
FCSB
„La FCSB nu voi mai antrena niciodată!” » Mirel Rădoi a explicat la „Profu' de sport” de ce nu mai vrea să lucreze cu Becali: „De ce să ne mai certăm încă o dată?”
Ronaldo se vinde » Cum arată un meci al lui CR7 în Arabia: străzi blocate, zâmbete sub niqab, Messi și SIUUUUU!
special
Ronaldo se vinde » Cum arată un meci al lui CR7 în Arabia: străzi blocate, zâmbete sub niqab, Messi și SIUUUUU!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  23 Mai 2023, 10:50

...fotbalul arab este cel mai slab din lume ...

observator_federal
observator_federal  •  22 Mai 2023, 18:16

Deci guvernul Arabiei Saudite finanțează fotbalul?? Păi doar profitul Aramco (cea mai puternică companie petrolieră a lumii)... Și se pare că vor să mărească numărul acceptat al fotbaliștilor străini în echipe, cu intenția de a spori valoarea și prestigiul competiției interne și a fotbalului saudit. Cred că alor noștri le va fi tot mai greu să răzbată în fotbalul din Saudi Arabia (unde Ronaldo este promotorul noilor "tendințe"), dar rămâne (mai) accesibil cel din Emirate, unde avem destui antrenori și fotbaliști (Olăroiu, Cicâldău, Tănase ș.a.)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează