INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GRECIA

Răzvan Lucescu, omagiat de greci în ziua în care împlinește 54 de ani: „Continuă să scrie istorie! Cel mai mare din toate timpurile la PAOK”

Razvan Lucescu a împlinit astăzi 54 de ani, dar nu a avut timp de celebrări. Pe toate canalele social media, PAOK Salonic i-a urat
Razvan Lucescu a împlinit astăzi 54 de ani, dar nu a avut timp de celebrări. Pe toate canalele social media, PAOK Salonic i-a urat "La mulți ani", strângându-se peste 10.000 de aprecieri doar pe pagina oficială de instagram a clubului.

Articol de - Publicat vineri, 17 februarie 2023 18:05 / Actualizat vineri, 17 februarie 2023 18:27

Razvan Lucescu a împlinit astăzi 54 de ani, dar nu a avut timp de celebrări. Pe toate canalele social media, PAOK Salonic i-a urat „La mulți ani", strângându-se peste 10.000 de aprecieri doar pe pagina de Instagram a clubului. Jucătorii, la rândul lor, i-au urat „Sănătate, fericire, zâmbete și mult succes", în diverse postări. Tehnicianul este cu gândul la derby-ul de duminică seară, de pe „Toumba”, contra rivalilor de la AEK Atena.

 Cel mai important site de sport din Elada, Gazzetta, i-a dedicat un spațiu amplu românului, supranumit „Generalul” de către fanii și conducerea clubului macedonean. Iar ziaristul Stavros Soudoulidis a scris un editorial elogios la adresa lui Răzvan Lucescu, omul care a readus PAOK pe firmamentul fotbalului elen.

Un actor uriaș de la Hollywood, dezvăluiri senzaționale despre Ilie Năstase: „Am petrecut multe nopți în oraș, în România. Nu-mi amintesc prea multe din ele!”
INEDIT
Un actor uriaș de la Hollywood, dezvăluiri senzaționale despre Ilie Năstase: „Am petrecut multe nopți în oraș, în România. Nu-mi amintesc prea multe din ele!”

„În Lucescu avem încredere!”

„Americanii au adoptat din 1956 «In God we trust» (care, de altfel, se scrie pe dolar din 1860) ca motto oficial al națiunii lor. Exact cu asta se mândresc fanii PAOK, doar parafrazează sintagma: «În Lucescu avem încredere!». 

Poate că publicul larg nu-l place, nu că i-ar păsa, lucrurile pe care le spune în public «nu plac», de multe ori «deranjează» unii oameni, nu a învățat și nu trebuie să fie un om de relații publice. 

Totuși, nu putem decât să ne «scoatem pălăria» pentru contribuția sa la echipă. Chiar și toți ce ce-l critică în comentarii și-l împodobesc cu diverse cuvinte, pentru că insistă să spună (propriul) adevăr, în adâncul lor îl recunosc ca antrenor pentru ceea ce a reușit să prezinte cu PAOK", a scris jurnalistul grec.

„Un grup care a învățat să câștige”

„PAOK-ul lui Lucescu este o echipă plină de optimism, disciplină, ordine, seriozitate, solidaritate, camaraderie. Un bloc. Un grup care a învățat să câștige. Alb-negrii, până acum, se bazează pe doctrina antrenorului lor «luăm și luptăm pentru fiecare meci din serie, cui îi pasă de aspect, de rezultat cu orice preț».

În acest fel, au căutat să depășească problemele din vară cu cât mai puține înfrângeri și, în sfârșit, să-și găsească un ritm prin jocurile interne. În dubla sa călătorie (11 august 2017 – 28 iunie 2019 și 26 mai 2021 – astăzi), antrenorul acum în vârstă de 54 de ani are 1.368 de zile pe banca «Dikefalo». Și-a lăsat amprenta pe succesele ultimilor şase ani, semnificativi", a mai scris ziaristul elen.

Îi învinge pe toți

„El continuă să facă istorie. Răzvan Lucescu, în cele două perioade diferite (2017 - 2019, 2021 - astăzi), a reușit să-și pună numele în istoria clubului, câștigând un campionat, neînvins, și două cupe. 

Românul este – de departe – cel mai de succes antrenor din istoria Dikefalo. Nu suntem doar noi care afirmăm asta, sau cei care «beau apă în numele lui», ni se spune după cifre, care în acest caz sunt extrem de impresionante. 

A fost o copilărie grea pentru că de fiecare dată când auzeam "ești copilul lui Lucescu! Tot ceea ce faci este din cauza tatălui tău. Scopul meu personal a fost să-mi construiesc propriul nume. Am crescut inspirat de el, am fost alături de el, am văzut și am trăit printre jucători și am văzut viața în cadrul unei echipe
- Răzvan Lucescu, despre cum a fost comparat mereu cu tatăl său, Mircea Lucescu

„Cu 112 victorii în 180 de meciuri și un procent de 62%, a lăsat în urmă tot. Procentul său în primul mandat la PAOK poate să fi ajuns la 72%, dar procentul actual cu 62% victorii îl menține pe primul loc dintre toți antrenorii care au trecut pe banca "alb-negrilor". 

Urmează Ivic (59,4%), Shannon (59,1%), Lorand (58,7%), Anastasiadis (56,5%), Heer (56,1%), Bajevic (53,8%), Piechaczek (53,4%), Santos (51,7%). Datorită cursului de anul trecut în sferturile de finală ale Conference League, a ajuns la 32 de meciuri europene pe banca lui PAOK și a trecut pe primul loc, lăsându-l în urmă pe Angelos Anastasiadis, cu 25 de meciuri", a mai calculat grecul.

În istoria de 96 de ani a clubului, doar șase antrenori au obținut „premiul” a 100 de jocuri. Ceilalți cinci tehnicieni vechi în istoria de 96 de ani sunt Angelos Anastasiadis, Les Shannon, Dusan Bajevic, Fernando Santos și Gyula Lorand", a menționat Soudoulidis.

VIDEO. Răzvan Lucescu: „Unul dintre cei mai buni ani din istoria lui PAOK! Echipa redevine încet, încet o formație invincibilă”

Citește și alte știri din fotbalul european: 

OFICIAL Maxim e „vultur”: a semnat astăzi pe 4 luni cu echipa uriașă din Turcia! Ce salariu va primi

FOTO Fanii turci le-au mulțumit salvatorilor români într-o scenografie emoționantă pe stadion

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (2)
DMA87
DMA87  •  18 Februarie 2023, 10:01

Felicitări, Răzvan Lucescu!

VanBasten
VanBasten  •  17 Februarie 2023, 19:27

Cuvintele Omagiu, A omagia vin dintr-o perioada trista. Ati putea gasi ceva sinonime.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează