Articol de - Publicat vineri, 03 noiembrie 2023 23:15 / Actualizat sambata, 04 noiembrie 2023 02:54

Mircea Lucescu (78 de ani) a anunțat că se retrage din fotbal, imediat după eșecul suferit de Dinamo Kiev în derby-ul cu Șahtior. „Il Luce” s-a răzgândit la câteva ore distanță și a îndulcit discursul. 

„Il Luce” a transmis că se retrage din fotbal, la 44 ani, 8 luni, 6 zile de la debutul ca antrenor. La scurt timp, Lucescu a intervenit în direct la TV și a dat de înțeles că așteaptă noi provocări. 

Scenariul spectaculos cu Mircea Lucescu în Liga 3: „Ar încheia cercul și cariera într-un mod prodigios”
PROPUNERE
Scenariul spectaculos cu Mircea Lucescu în Liga 3: „Ar încheia cercul și cariera într-un mod prodigios”

Mircea Lucescu: „În momentul în care m-aș gândi la retragerea definitivă, viața mea ar lua sfârșit”

Mircea Lucescu și-a început intervenția de la „Digi Sport Special” cu o afirmație misterioasă. S-a răzgândit și spune că nu se retrage complet din fotbal.

 „Nu suntem atât de siguri că sunt momentele de final. Dacă sănătatea îmi va permite, voi continua. Nu există viață fără fotbal pentru mine. Nu se știe. Cred că încă mai sunt, la cum mă simt la antrenamente, la meciuri. Mă întorc acasă o perioadă, stau cu nepoții, apoi voi vedea.

 În momentul în care m-aș gândi la retragerea definitivă, viața mea ar lua sfârșit. Încerc să mă gândesc că nu e sfârșitul. Nu cred că e finalul! Toți oamenii ajunși la vârsta mea trebuie să se gândească că mai pot ajuta. Încă nu mă îngropați!

Au fost mai multe impresii, lucruri care m-au influențat. Am vrut să joc acest meci cu Șahtior, discutasem deja cu președintele. În fotbal, primul lucru este să te lupți cu un jucător din propria echipă”, a spus Mircea Lucescu, conform sursei citate. 

În continuare, „Il Luce” și-a expus motivele plecării de la Dinamo Kiev:

Nu suntem atât de siguri că sunt momentele de final. Sunt trei ani de când sunt aici și am nimerit în perioada pandemiei. În condițiile astea dificile au am rămas, chiar dacă jucătorii cu experiență plecau. Am făcut lucruri importante. A venit un moment în care trebuia să las pe cineva mai tânăr, cineva care să facă lucruri cu această generație tânără.

Decizia o luasem înainte. Era greu din punct de vedere sentimental. Cel mai greu era momentul de reculegere dinainte meciului, liniștea, când dădea lovitura de începere un om rămas handicapat din cauza războiului. Pentru un străin era mai greu de gestionat. Acum o lună aveam 6 puncte avans față de Șahtior. Nu știu ce s-a întâmplat după. Am considerat că trebuie să mă retrag și să îmi asum răspunderea.

Au fost mai multe impresii, lucruri care m-au influențat. Am vrut să joc acest meci cu Șahtior, discutasem deja cu președintele. În fotbal, primul lucru este să te lupți cu un jucător din propria echipă
- Mircea Lucescu

FOTO. Imagini de colecție din cariera lui Mircea Lucescu

Mircea Lucescu și Pep Guardiola. Foto: Imago
Mircea Lucescu și Henrikh Mkhitaryan. Foto: Instagram
Mircea Lucescu și Serhiy Sydorchuk, la Dinamo Kiev Foto: Imago
Mircea Lucescu și Mykola Shaparenko. Foto: Imago Images
Mircea Lucescu și Răzvan Raț
+34 FOTO

VIDEO. Mircea Lucescu, despre cheia succesului într-o carieră fabuloasă: „Când câștigi și ai succes nu mai poți să trăiești fără el că te îmbolnăvești!”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Dinamo n-a bătut nici echipa de „C” în Cupa României Betano! » Burcă mai are o singură șansă: calculele calificării
FC BIHOR - DINAMO 1-1
Dinamo n-a bătut nici echipa de „C” în Cupa României Betano! » Burcă mai are o singură șansă: calculele calificării
Pacea din Copou » Poli Iași și Oțelul, egal în Derby-ul Moldovei: a 11-a remiză a sezonului pentru Dorinel Munteanu!
POLI IAȘI - OȚELUL GALAȚI
Pacea din Copou » Poli Iași și Oțelul, egal în Derby-ul Moldovei: a 11-a remiză a sezonului pentru Dorinel Munteanu!

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”