INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU

Mazilu: "Să-i bat pe Lucescu şi pe Raţ!"

Articol de , - Publicat vineri, 01 februarie 2008 00:00

Mazilu vrea titlul în Ucraina, îl descrie pe Protasov ca pe un superantrenor şi visează la un turneu final de senzaţie cu "naţionala" României

- Ionuţ, cum e printre străini?

- E greu la început. Cred că aşa e pentru orice fotbalist care schimbă echipa şi ţara. (Rîde) Încă n-am învăţat limba, nu prea mă înţeleg cu ei de nici o culoare, dar mă simt bine aici, printre ei. Sînt băieţi de treabă, sînt deschişi, m-au primit cu braţele deschise. Sînt mulţumit.
- Eşti singurul străin?
- Nu, mai au un brazilian şi un ceh. Cu acesta din urmă mai vorbesc şi eu în engleză. E bine că ştie antrenorul o limbă pe care o cunosc şi eu, comunicăm mai uşor.
- Cum e echipa?
- Foarte bună. Am jucat cîteva amicale şi mi-am făcut deja o părere. E o trupă puternică, atletică, sper să mă adaptez şi să o ajut să-şi îndeplinească obiectivele.
- Care sînt acestea?
- Titlul de campioană. Ar fi o mare performanţă, mai ales că ar fi primul titlu din istoria clubului. Sîntem pe primul loc, mai sînt 12 etape şi trebuie să fim la înălţime, deoarece rivalele noastre, Dinamo Kiev şi Şahtior Doneţk, sînt echipe tari. Oricum, cert e că Dnepr se află într-un moment foarte bun.
- Cum vezi duelul cu Mircea Lucescu şi cu Raţ?
- Interesant. Eu sper să-i bat şi astfel să terminăm înaintea lor în clasament.
- După transferul la Dnepr, cum vezi şansele tale de a fi în lotul pentru turneul final al Campionatului European?
- Eu cred că n-am făcut un pas înapoi, dimpotrivă. Am venit la o mare echipă, care se bate pentru titlu şi cu care sper să ajung şi în Champions League. Depinde de mine, dacă voi evolua bine, atunci voi juca la Euro. În acea grupă de foc e obligatoriu să nu ne gîndim dinainte că n-avem nici o şansă.
- Oleg Protasov cum e ca antrenor?
- Extraordinar! N-am întîlnit un antrenor mai calm decît el. E foarte conştiincios, nu strigă la tine, îţi arată mereu ce trebuie să faci. Sper din toată inima să-l ajut şi să nu-l dezamăgesc. A avut încredere în mine.
- Cu ce crezi că l-ai convins să te transfere?
- Mi se pare că am dat un gol Stelei cînd el antrena acolo, dar ştiu că am marcat de două ori în două amicale contra lui Dnepr.

Protasov explică de ce l-a luat pe Mazilu

Oleg Protasov a explicat de ce a insistat pentru transferul lui Mazilu, deşi preţul "vîrfului" de 26 de ani fost unul extrem de piperat pentru Dnepr, 3,7 milioane de euro. "Îl ştiam de mai multă vreme şi l-am adus pentru că aveam mare nevoie de un atacant cu calităţile lui. Mazilu iubeşte golul, îl simte, e aproape de el mereu, e un marcator pursînge. Acum îşi dă silinţa să înveţe măcar strictul necesar în limba rusă. Nu e uşor, însă va trebui să o facă, şi asta cît mai repede", a spus Protasov la Ştirile Sportive ale Antenei 1.

60 de goluri
a marcat Mazilu în 141 de meciuri jucate în prima ligă din România, pentru Sportul şi Rapid

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (1)
 •  01 Februarie 2008, 10:39

Bafta Mazilu

Vezi toate comentariile (1)
Comentează