INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Poveste genială cu Ianis Zicu în rolul principal: „M-au chemat la masă: «You want to eat dog?!». Rață? Merge!”

Articol de GSP - Publicat luni, 01 martie 2021 11:38 / Actualizat luni, 01 martie 2021 11:38

Ianis Zicu și-a amintit la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe GSP.RO, momente inedite despre experiențele pe care le-a trăit în Coreea de Sud la Pohang Steelers, dar și la Gangwon

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea în care a fost Ianis Zicu invitat a fost difuzată prima dată pe 2 februarie 2021.

- Ianis, în Coreea de Sud n-ai avut probleme și cu mâncarea?
- Ba da. Nu am reușit să am o viață organizată din punctul de vedere al alimentației, al felului în care mă hidratez și al celui în care mă odihnesc. Aceste trei lucruri dacă le-aș fi avut cum le-am avut după 27 de ani, cu siguranță că jucam la cluburi mult mai mari din Europa. Eu n-am băut, n-am fumat, dar nici n-am mâncat ce trebuie.

- Ce mâncai?
- Am mâncat prăjituri. Și-acum mi-ați dat apă în loc să-mi dați o prăjitură.

- Ai mâncat și câini?
- Cei de la club m-au chemat și pe mine să mâncăm câini: "You want to eat dog?!". Eu am înțeles duck, adică rață. Rața merge! După mi-au zis că era dog, dar am zis pas. Dar mi-e dor de mâncarea de acolo. Aveau porc, aveau o vită foarte, foarte bună. Restaurantele din București nu se compară cu ce e acolo. M-am adaptat, mi-a plăcut foarte mult și chiar îmi doresc să antrenez acolo într-o bună zi.

- În coreeană ce cuvinte știi?
- Știu doar cum se spune sunt obosit. Când mă întreba antrenorul cum sunt eu îi spuneam că sunt obosit.

- Ai stat la hotel?
- Într-un apartament, într-un complex, bloc de 50 de etaje. Experimentam mult, îmi plăcea să ies, să mă plimb, să vizitez. Au și o insulă care e a șaptea minune a lumii, Insula Jeju. Sunt foarte dezvoltați! Făceam 400 de kilometri cu trenul într-o oră, eu fac de la Constanța la Timișoara 16 ore.

- N-ai fost singurul român prin Coreea de Sud...
- Nu mulți au rezistat. Țin minte că am ajuns și m-a sunat Luțu. Și mi-a spus să nu încerc să driblez pe nimeni, că n-o să pot. Îl driblezi pe unul și dai tot de ăla! Aleargă incredibil de mult. Aliuță mi-a spus același lucru! Așa a fost. Am marcat 20 și ceva de goluri, toate din careu și toate pe execuție. Foarte greu de driblat, sunt foarte rapizi, fac multă gălăgie pe teren. Se încurajează, își dau putere prin stilul ăsta de a vorbi. Ei vorbesc toți deodată, nu cinci, șase, șapte. E o gălăgie constantă.

- Acum tot patru antrenamente fac?
- Au început și ei să se schimbe pentru că au venit foarte mulți antrenori străini. Sunt și echipe cu unul, două antrenamente pe zi. Ca să faci patru antrenamente e complicat.

- Deci dacă prinzi un contract acum în Coreea te îmbogățești!
- Aș vrea să lucrez acolo, dar sunt liniștit din punct de vedere financiar. Nu sunt obligat să antrenez ca să trăiesc. Dar o fac cu pasiune, îmi doresc să reușesc și să-mi umplu acest gol după ce m-am lăsat de fotbal.

CITEȘTE ȘI:

Gigi Becali l-a întâlnit pe Teodor Crăciunescu la mănăstire: „Mi-a spus că stă mai mult acolo, că se roagă” + Reacția lui Ion Crăciunescu

FOTO O fostă participantă la competiții internaționale de natație doarme de 4 ani într-un cimitir: „Muncesc de la 14 ani, dar acum supraviețuiesc fără vreun ban”

Citește și:

„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Nationala
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Campionate
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii
Superliga
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează