INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - REAL MADRID

Cum analizează Gazzetta duelul-cheie de la Bayern - Real Madrid » Calmul Carlo Ancelotti împotriva conflictualului Thomas Tuchel

Din nou adversari. Carlo Ancelotti și Thomas Tuchel, aici la duelul din apriie 2022 de pe Stamford Bridge / Foto: Imago
Din nou adversari. Carlo Ancelotti și Thomas Tuchel, aici la duelul din apriie 2022 de pe Stamford Bridge / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 30 aprilie 2024 11:46 / Actualizat marti, 30 aprilie 2024 13:54

Turul semifinalei Ligii Campionilor, Bayern - Real Madrid, programat, diseară la ora 22:00, va fi și o confruntare între un antrenor ce n-a criticat niciodată pe cineva din propriul club, Carlo Ancelotti (64 de ani), și altul, Thomas Tuchel (50 de ani), ce nu a scăpat de scandal la toate echipele unde a fost. Inclusiv acum în polemica avută cu Uli Hoeness.

Bayern - Real Madrid nu va fi doar un „Clasiker” al Europei, așa cum îl numește Gazzetta dello Sport, ci și o înfruntare între doi dintre cei mai buni antrenori din lume. Care au puține lucruri în comun, dincolo de faptul că ambii au câștigat deja Liga Campionilor și visează să mai ajungă o dată să joace cu trofeul cu urechi mari pe masă.

Carlo Ancelotti e un model al calmului desăvârșit și al unui tehnician căruia nu-i place deloc să își acuze echipa sau conducerea clubului, lăsând mereu loc de bună ziua la toate echipele pe care le-a pregătit. Thomas Tuchel, considerat de cotidianul roz drept cel mai puțin iubit, în contrast cu italianul!, nu scapă nicio ocazie să intre în contradicție cu cei din club, fiind și criticat, la rându-i.

Acum s-a aflat! Un cititor pe buze redă discuția dintre Salah și Klopp de la marginea terenului » Amenințarea egipteanului
LIVERPOOL
Acum s-a aflat! Un cititor pe buze redă discuția dintre Salah și Klopp de la marginea terenului » Amenințarea egipteanului

Duelul Tuchel - Uli Hoeness, dat ca exemplu: „Ar trebui să dea mai multă încredere jucătorilor"

Ultimul exemplu pentru neamț e conflictul cu Uli Hoeness, după ce președintele onorific al lui Bayern l-a luat la țintă pentru modul în care gestionează lotul. „Tuchel nu se gândește să îmbunătățească un Davies, un Pavlovic sau un Musiala.

Dacă un jucător nu dă randamentul așteptat, el crede că este mai bine să cumpere altul nou. Deși îl susțin, eu cred că avem viziuni diferite și el uneori greșește. Trebuie să muncească mai din greu cu jucătorii și să lea dea mai multă încredere!", a declarat legenda de 72 de ani a grupării bavareze.

„Ceea ce a spus el nu are nici cap, nici coadă!"

Tuchel nu i-a rămas dator, la fel cum a făcut peste tot pe unde a antrenat, la Dortmund, Paris sau Londra. „Afirmațiile sunt foarte departe de realitate, nici nu știu cum să le răspund. Mi-au afectat onoarea de antrenor.

Dacă am dovedit ceva în ultimii 15 ani este că băieții de la Academia de tineret, care sunt cu mine, au primit ocazia să joace și fac performanță. Nu-l înțeleg, cred că ceea ce a spus nu are nici cap, nici coadă!", a ripostat tehnicianul de 50 de ani, care niciodată nu a știut să fie un diplomat și a spus mereu ce a avut pe suflet.

„Carlo Ancelotti știe să-i cucerească pe jucători"

„Ancelotti nu a vorbit niciodată de rău pe niciunul dintre numeroșii antrenori pe care i-a avut și în unele cazuri, ca de exemplu în cazul demiterii de către Florentino Perez în 2015, a avut motive mai mult decât întemeiate să se plângă. Tuchel ajunge adesea să se certe cu șefii săi.

Carlo îi cucerește pe jucători, iar dacă are probleme cu șefii se comportă mereu ca un corporatist: niciodată nu se plânge, niciodată nu scapă un cuvânt deplasat. Caracterul său îl determină întotdeauna să caute cea mai bună coabitare, pentru binele echipei", l-a caracterizat Gazzetta dello Sport pe singurul antrenor care a cucerit titlul în Top 5 campionate ale Europei.

A avea de-a face cu cluburi și jucători atât de mari nu este ușor, iar Tuchel știe asta foarte bine. Se spune despre Thomas că se străduiește să se înțeleagă cu cei pe care nu îi prețuiește, că sinceritatea lui ajunge să fie o limitare
Gazzetta dello Sport, cotidian italian

26de meciuri s-au disputat din 1976 încoace între Real Madrid și Bayern în Liga Campionilor sau CCE, dar niciodată cele două mari echipe nu s-au întâlnit în finală!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Adversara României de la Euro ar putea pierde o piesă importantă » Operația l-ar ține pe bară până sezonul viitor
GRUPE
Adversara României de la Euro ar putea pierde o piesă importantă » Operația l-ar ține pe bară până sezonul viitor
Noul proprietar face curățenie generală în vară » Doar 3 jucători sunt siguri de rămânerea la Manchester United
ANGLIA
Noul proprietar face curățenie generală în vară » Doar 3 jucători sunt siguri de rămânerea la Manchester United

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează