INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ACCIDENTARE

Cu orice risc!

Articol de - Publicat miercuri, 05 martie 2008 00:00

Chivu nu vrea să rateze returul de marţi cu FC Liverpool. După care va sta o lună pentru recuperare sau se va opera la umărul stîng

Chivu e dispus la orice risc pentru Inter. Nu vrea să rateze marţi returul "optimilor" Ligii cu FC Liverpool, deşi are mari probleme la umărul stîng, luxat duminică a doua oară în mai puţin de şase luni. Pentru că antrenorul Mancini are o nevoie vitală de român în centrul defensivei.

"Nu pot uita meciul din tur, de pe Anfield Road. Pentru doar patru minute ne-au umplut de insulte în presă. Dacă s-ar fi încheiat 0-0, ne-ar fi făcut pe toţi eroi. Chiar despre eroi vreau să se scrie peste o săptămînă în ziare. Voi evolua cu orice preţ. Resimt dureri de luni întregi, sper să nu-mi sară iarăşi umărul. Nu-i deloc uşor să-l pun la loc în timpul meciului", se plînge Cristi.

Căpitanul "naţionalei" a rămas după luxaţia din septembrie, în testul cu Germania, cu o gaură de 3 centimetri la umărul stîng, pentru a cărei închidere completă e nevoie de şase luni. De luni, Chivu face recuperare la umărul lezat, imobilizat cu o atelă. Ieri s-a antrenat lejer, iar aseară trebuia să efectueze o rezonanţă magnetică. El speră într-o refacere miraculoasă. Cu umărul liber ori cu articulaţia blocată într-un bandaj, "Swarowski" asigură că nu va lipsi marţi.

Varianta 1

Cu umărul blocat
Chivu ar putea evolua pe "San Siro", în manşa secundă a "optimilor" Ligii (în tur, 0-2), cu umărul prins într-un bandaj negru special. Pe care l-a purtat şi în toamnă, cînd a făcut primele antrenamente după luxaţia suferită în Germania. Bandajul îi blochează articulaţia şi îi ţine braţul lipit de corp, reducîndu-i simţitor durerile. Făcînd o comparaţie în timp, Cristi poate semăna cu Franz Beckenbauer, care a jucat cu clavicula ruptă în semifinala CM 1970 cu Italia.

Varianta 2

Dacă ar prefera să aibă mai multă libertate în mişcare şi mai mult echilibru la jocul aerian, Chivu poate alege să nu poarte bandajul. Adică să poată mişca braţul, chiar dacă destul de limitat. Fundaşul român riscă însă să se lovească la umăr în timpul meciului, în cazul în care adversarii vor încerca să-l tamponeze şi să-i provoace iar ieşirea umărului din articulaţie. Plus că, fără bandajul special, durerile pe care trebuie să le suporte în timpul jocului vor fi mai mari.

O lună pe tuşă
Dacă va scăpa cu bine din duelul cu Liverpool, Chivu va fi nevoit să ia o pauză. Între trei săptămîni, cît a stat între amicalul de la Koln şi meciul cu PSV, şi o lună. Interval în care face fizioterapie şi recuperare pentru vindecarea zonei lezate în urma luxaţiei. Chivu are însă şi alternativa intervenţiei chirurgicale, singura ce elimină riscul altei luxaţii. Căpitanul "naţionalei" ar trebui să stea 3 luni, cum a procedat Trezeguet, şi adio Euro! Perspectivă exclusă din start.

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (2)
 •  05 Martie 2008, 05:32

haihui, tinere, mai e si roma in carti...!

 •  05 Martie 2008, 01:55

Forza Chivu ! Forza Inter !!! milanistii au furat-o pe san siro de la arsenal, deci am ramas singurii care pot sa mai reprezinte italia in europa. va fi f greu, dar nu imposibil

Vezi toate comentariile (2)
Comentează