INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GRUPE

FOTO „Coșmarul” lui Dinamo de acum 18 ani a fost pe foaia de joc în Liga Campionilor!

Boy Waterman (39 de ani), portarul care o bloca pe Dinamo în grupele ediției 2005/2006 din Cupa UEFA, în remiza 0-0 cu Heerenveen, este astăzi pe banca de rezerve a lui PSV în deplasarea cu Arsenal. +12   FOTO
Boy Waterman (39 de ani), portarul care o bloca pe Dinamo în grupele ediției 2005/2006 din Cupa UEFA, în remiza 0-0 cu Heerenveen, este astăzi pe banca de rezerve a lui PSV în deplasarea cu Arsenal.

Articol de - Publicat miercuri, 20 septembrie 2023 23:23 / Actualizat joi, 21 septembrie 2023 08:23

Boy Waterman (39 de ani), portarul care o bloca pe Dinamo în grupele ediției 2005/2006 din Cupa UEFA, în remiza 0-0 cu Heerenveen, a stat astăzi pe banca de rezerve a lui PSV în deplasarea cu Arsenal, pierdută de olandezi 0-4.

Pe 20 octombrie 2005, Dinamo primea vizita lui Heerenveen într-o partidă din grupele Cupei UEFA. Bratu, Pleșan, Zicu și Grigorie s-au lovit atunci de zidul ridicat de portarul Boy Waterman.

Dacă i-ar fi învins pe olandezi, „câinii” ar fi ieșit din grupa de 5 echipe și s-ar fi calificat în 16-imile competiției. Remiza, 0-0, a prăbușit-o pe Dinamo pe ultimul loc într-o grupă cu Marseille, Levski, CSKA Moscova, Heerenveen. 

FOTO. Boy Waterman, „coșmarul” lui Dinamo în urmă cu 18 ani

Boy Waterman, în tricoul lui PSV / FOTO: Imago
+8 FOTO

UEFA dedica un material special pe site-ul oficial: „Minunatul Waterman interzice victoria lui Dinamo”.

Gazdele și-au creat o mulțime de ocazii, dar l-au găsit pe Boy Waterman într-o formă fantastică. Florin Bratu a fost primul care l-a testat, dar portarul lui Heerenveen a respins șutul de la distanță. Mărgăritescu și Pleșan au tras și el de la distanță, fără efect pe tabelă. Waterman l-a blocat și pe Ștefan Grigore, o execuție din preajma porții. Nici Tamaș nu a fost mai norocos
- Articol de pe site-ul UEFA

Echipa lui Dinamo din meciul cu Heerenveen: Hayeu - Pulhac, G. Tamaș, Moți, Fl. Petre - Pleșan, Galamaz, Mărgăritescu, Grigorie - Zicu, Bratu 
Rezerve: Guso - Bălțoi, Cristea, Munteanu, Daouda, Goian, Șt. Radu 
Antrenor: Ioan Andone

Boy Waterman, rezervă în Arsenal - PSV

La 18 ani distanță de la prestația colosală contra lui Dinamo, Boy Waterman a prins foaia de joc la un duel din Liga Campionilor. Este rezervă la PSV în deplasarea cu Arsenal, din grupa B a Ligii Campionilor. 

Boy Waterman a sosit la PSV în iulie 2022, adus de la OFI Creta. Are un contract valabil până la finalul sezonului în curs.

Caseta meciului Arsenal - PSV

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Gigi Becali, încântat de un căpitan din SuperLigă: „A zis-o voalat. Deștept și bun fotbalist!”

Cristi Balaj încinge derby-ul Rapid - CFR Cluj: „Am întors spatele și acum mă mușcă de picior!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
gazistu
gazistu  •  21 Septembrie 2023, 14:03

parca e mai tanar ca acum 18 ani :)))

boierasul
boierasul  •  21 Septembrie 2023, 12:15

Coșmarul lui Dinamo în acea grupă a fost arbitrul care a anulat golul perfect valabil din prelungirile meciului cu Marseille.

liviut1
liviut1  •  21 Septembrie 2023, 07:33

Ziarişti ***... Totuşi, cine e portarul lui Dinamo? Cred că a fost Gaev!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează