INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BORUSSIA DORTMUND - PSG 1-0

Germania poate avea 6 echipe în ediția următoare a Ligii Campionilor » Scenariul dezvăluit de Bild: doar două condiții de îndeplinit

Jucătorii Borussiei Dortmund exultă după 1-0 cu PSG / Foto: Imago
Jucătorii Borussiei Dortmund exultă după 1-0 cu PSG / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 02 mai 2024 08:59 / Actualizat joi, 02 mai 2024 10:02

Germania e lider în clasamentul coeficientului UEFA, în funcție de care se atribuie locurile în Champions League, iar primele două națiuni primesc un loc suplimentar în ediția viitoare. Dacă Borussia câștigă trofeul, ar putea avea chiar șase!

Borussia Dortmund și-a adjudecat prima manșă a semifinalei cu PSG, 1-0, și are prima șanșă la calificarea în finala de pe Wembley. Potrivit statisticilor, din 2021 - 2022, când s-a renunțat la regula golurilor marcate în deplasare, doar 32% dintre echipele care au pierdut în tur în faza eliminatorie a unei competiții europene s-au calificat ulterior în turul următor (25 din 78)!

Mihai Stoica a făcut marele anunț: „Ne-am ținut de cuvânt!”
FCSB
Mihai Stoica a făcut marele anunț: „Ne-am ținut de cuvânt!”

Germania le-a depășit pe Anglia și Franța

Chiar și dacă ar rata accederea în ultimul act al competiției, prin victoria de miercuri seară, Borusssia a parafat deja un triumf pentru Germania în duelul de la distanță cu Anglia și Franța. Bundesliga va avea din sezonul viitor cinci reprezentante în grupele Champions League!

Cele mai bune două națiuni în clasamentul coeficientului UEFA primesc un loc suplimentar în Liga Campionilor 2024 - 2025, iar Germania e prima și nu mai poate fi detronată!

A adunat 18,357 puncte, în vreme Anglia, care o mai are doar pe Aston Villa în cursă, poate face maximum 18,250 puncte. Franța, la rându-i, poate acumula cel mult 18.083 puncte.

Cum ar putea avea Bundesliga chiar 6 reprezentante în Liga Campionilor 2024 - 2025

Astfel că Bundesliga va fi reprezentată sigur în sezonul viitor de Champions League de noua campioană, Bayer Leverkusen, implicată acum în semifinalele Europa League, de Bayern, VfB Stuttgart, RB Leipzig și de Borussia Dortmund.

Există însă și o posibilitate ca Germania să trimită chiar 6 echipe, potrivit Bild. Condițiile care ar trebui îndeplinite? Borussia să o elimine pe PSG și să câștige Liga Campionilor. Totodată, nu are voie să se claseze la finele campionatului între primele patru. Criteriu pe care galben-negrii deja îl îndeplinesc. Ei se află pe locul 5 după 31 de etape, din 34, la cinci puncte în spatele lui RB Leipzig.

VIDEO. Voie bună la antrenamentul FCSB-ului. Campionii au lăsat mingea de fotbal și au luat pe rând, mingile de handbal, tenis și rugby

Mai puteți citi:

CINCI transferuri pentru Dan Petrescu la CFR Cluj: „Nu o să stea într-un singur atacant!”

Pițurcă îi strică planurile lui Becali » Avertismentul lansat la EURO GSP pentru fotbalistul dorit de FCSB: „Tras pe linie moartă după 3 meciuri!”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (3)
brentford
brentford  •  02 Mai 2024, 19:15
Postat de freddy pe 02 Mai 2024, 10:58

În 5-10 ani, pe nebăgat de seama, Liga Campionilor o sa devina Liga aia de o vroiau bogații. 5-6 tari o sa aibă câte 6 echipe și restul o sa își rupă gatul în preliminarii.

Felicitari pentru titlu! Referitor la articol,posibil ca in acei 5-10 ani sa avem wild card pentru campioana Arabiei Saudite direct in grupe.

rav410wrc
rav410wrc  •  02 Mai 2024, 14:33

Fotbalul lucrului bine facut !! ;))) La fel ne "ameninta" si al nostru' lider, KH, in urma cu aproape 10 ani, dar din pacate am ramas si fara fotbal, dar mai ales fara macar vreun lucru bine facut !! :(((

freddy
freddy  •  02 Mai 2024, 10:58

În 5-10 ani, pe nebăgat de seama, Liga Campionilor o sa devina Liga aia de o vroiau bogații. 5-6 tari o sa aibă câte 6 echipe și restul o sa își rupă gatul în preliminarii.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close