INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  RĂZBOI ÎN ISRAEL

EXCLUSIV // UPDATE Prima reacție de la UEFA după atacarea Israelului: „Există posibilitatea ca meciul cu Elveția să fie mutat pe un teren neutru” + Reacția Federației Elvețiene

Prima reacție de la UEFA după atacarea Israelului. Foto: Instagram
Prima reacție de la UEFA după atacarea Israelului. Foto: Instagram

Articol de , - Publicat sambata, 07 octombrie 2023 12:31 / Actualizat sambata, 07 octombrie 2023 12:33

UEFA a reacționat după ce organizația paramilitară Hamas a atacat Israel. „Monitorizăm situația cu mare atenție. Suntem în contact permanent cu federațiile”, a spus un oficial UEFA pentru GSP.ro. Foarte probabil, meciul Israel - Elveția va fi mutat în altă țară.

  • Săptămâna viitoare (12 octombrie, joi, ora 21:45), la Tel Aviv, era programată partida Israel - Elveția din preliminarile EURO 2024.

Atacul asupra Israelului, organizația paramilitară Hamas lansând peste 5.000 de rachete în această dimineață, va afecta și grupa „tricolorilor” din preliminariile Campionatului European. Mai ales după ce ministrul apărării de la Ierusalim a declarat stare de război pe teritoriul țării.

Israel a intrat în „stare de război”! Informații de ultimă oră de la corespondentul GSP de la Tel Aviv: ce se întâmplă cu meciurile din preliminariile EURO 2024
RĂZBOI ÎN ISRAEL
Israel a intrat în „stare de război”! Informații de ultimă oră de la corespondentul GSP de la Tel Aviv: ce se întâmplă cu meciurile din preliminariile EURO 2024

UPDATE 12:27 » Federația Elvețiană a reacționat la evenimentele din Israel

Federația Elvețiană de Fotbal (SFV) a reacționat în această dimineață la evenimentele din Israel. 

„Cu mare regret am luat la cunoștință de situația gravă din Israel și despre atacurile cu rachete din cursul nopții. SFV e în permanentă legătură cu UEFA și cu Ambasada Elveției din Israel. Este probabil ca meciul Israel - Elveția s-aibă loc în altă țară, dar asta numai UEFA o poate hotărî”, este comunicatul federației helvete, publicat de cotidianul Blick.

Reacția UEFA: „Există posibilitatea ca meciul Israel - Elveția să fie mutat pe un teren neutru”

Cum naționala israeliană ar trebui să joace joi (12 octombrie, ora 21:45), acasă, la Tel Aviv, împotriva Elveției, s-a dat alarma și la UEFA. Contactat de Gazeta Sporturilor, forul de la Nyon a răspuns imediat.

„Monitorizăm situația cu mare atenție. Suntem în contact permanent cu federațiile”, a spus un oficial UEFA pentru GSP.ro, anunțând că se va da un comunicat oficial odată ce se va lua o decizie, astăzi (sâmbătă) sau duminică.

„Există posibilitatea ca meciul Israel - Elveția să fie mutat pe un teren neutru”, a adăugat forul continental. În Israel au apărut deja speculații că partida s-ar putea disputa în Cipru. Sau chiar să fie amânată, dacă ostilitățile nu încetează.

A început haosul după atacul asupra Israelului. Se amână meciuri

Asediul declanșat în Israel influențează, inevitabil, și etapa din campionatul intern. Liga Profesionistă de Fotbal de la Tel Aviv a anunțat că partidele programate astăzi și duminică, din etapa a șasea a campionatului, nu se vor juca. Au fost amânate pentru o dată ce va fi stabilită ulterior.

Și România urmează să joace în deplasare cu Israel, însă nu acum, ci la următoarea acțiune, cea de luna viitoare. Pe 18 noiembrie, „tricolorii” ar trebui să-și înfrunte contracandidata directă la locul doi pe „Teddy Stadium” din Ierusalim.

Citește și:

Jucătorilor din Israel li s-a interzis să vorbească despre război! Prima reacție a unui român

Și-a dat demisia la 24 de ore după CSA Steaua - FC Argeș

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (3)
istet10
istet10  •  07 Octombrie 2023, 21:02
Postat de Fan55 pe 07 Octombrie 2023, 13:46

Gata, se termina razboiul din Ucraina si trebuie mutata atentia.

Nu se termina.

rocky3
rocky3  •  07 Octombrie 2023, 13:56

Isr-Ro nici nu contează unde se va juca, israelienii ne vor bate chiar și în Patagonia!

Fan55
Fan55  •  07 Octombrie 2023, 13:46

Gata, se termina razboiul din Ucraina si trebuie mutata atentia.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează