INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  EURO 2024

Schimbarea susținută de Edi Iordănescu pentru Euro 2024, votată în majoritate de selecționeri! Doar Franța și Germania se opun

Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Articol de - Publicat marti, 09 aprilie 2024 17:22 / Actualizat marti, 09 aprilie 2024 17:48

La întrunirea antrenorilor echipelor calificate la Euro 2024, organizată de UEFA la Dusseldorf, s-a ajuns la concluzia că loturile pentru competiția continentală din vară ar putea fi mărite de la 23 la 26 de jucători.

Cei mai mulți dintre selecționeri, printre care și Edward Iordănescu, au pledat pentru această extindere. Ei au motivat că pe parcursul unei asemenea competiții, în condițiile în care fotbaliștii vin după sezoane încărcate, pot apărea probleme fizice sau tehnice.

GSP a vizitat centrul de comandă al naționalei României la Euro » Orășelul cu 10 universități, 1.500 de români, pârjolit de Aliați în al Doilea Război Mondial
GSP E ÎN GERMANIA
GSP a vizitat centrul de comandă al naționalei României la Euro » Orășelul cu 10 universități, 1.500 de români, pârjolit de Aliați în al Doilea Război Mondial

Iar tehnicienii n-ar avea prea multe variante să poată alinia o formulă destul de puternică, posibil chiar pe finalul partidelor din grupe.

Vor să evite nemulțumirile jucătorilor de valoare

Totuși, două dintre forțele continentale, Germania, țara gazdă a Euro, dar și Franța, vicecampioana mondială, au optat pentru păstrarea numărului inițial de 23 de jucători în lot.

Au motivat că un lot mai numeros ar însemna că mai mulți jucători vor fi rezerve sau nu vor prinde nici banca. Și că ar fi mai greu de gestionat o situație în care fotbaliști de mare valoare să fie nemulțumiți că nu joacă.

Nu s-a decis nimic, dar UEFA înclină să dea dreptate majorității și să se producă modificarea, iar loturile să fie de 26 de jucători. Un răspuns oficial va fi dat federațiilor cel mai probabil la mijlocul lunii mai, când este programată reunirea Comitetului Executiv al forului continental.

E o veste bună nu doar pentru antrenori, dar și pentru internaționalii care, din diverse motive, ar fi avut foarte puține șanse să prindă un loc într-un lot de numai 23 de jucători.

Au fost antrenori care au solicitat ca data limită de anunțare a loturilor să nu mai fie 7 iunie, ci 8-9 iunie. Au ultimele partide de verificare după acea dată și se tem să nu apară accidentări.

Iar în astfel de cazuri n-ar mai avea posibilitatea de a face modificări pe lista deja stabilită. Reprezentanții UEFA au fost însă mai rigizi la această solicitare și, cel mai probabil, nu va fi acceptată și această modificare.

Și România și-a decalat partida amicală cu Liechtenstein, ultima dinainte de Euro, din data de 8 iunie cu o zi mai devreme. Tocmai ca să poată anunța lotul după acel joc de verificare, în funcție de eventualele probleme care ar putea apărea.

Citește și:

Alertă totală antitero înainte de Euro. Atacuri cu drone! » Cum va fi protejat cantonamentul României în Germania: „Inel de oțel”

Ce ne așteaptă la Euro 2024: liderul unei adversare dă totul și apoi se retrage!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
Husar.Vasile.Alexandru
Husar.Vasile.Alexandru  •  18 Aprilie 2024, 17:08

România

parachioara5
parachioara5  •  10 Aprilie 2024, 05:57

...zero puncte la Euro ...

catalincj
catalincj  •  09 Aprilie 2024, 17:31

Domnu'Marius! amânà v. a lăsa pentru altă dată, a întârzia, a prelungi (un termen). Din data de 8 iunie cu o zi mai devreme. Ceva nu pusca.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează