INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  SPANIA-ITALIA

Viena roşie

Articol de - Publicat luni, 23 iunie 2008 00:00

Fanii iberici au invadat încă de la orele dimineţii străzile capitalei austriece, fiind în netă superioritate faţă de rivalii italieni.

Derbyul latin al “sferturilor” a început încă de la orele di­mi­neţii. Viena i-a primit pe fani cu o autentică zi de vară, termo­me­trul depăşind 30 de grade. Şi cu mul­tă bere, care a curs valuri în toa­te pieţele oraşului, şi nu numai, pre­gătind duelului încins de pe “Ernst Happel Stadion”.

Culoarea predominantă a fost ro­şul. Pentru că suporterii spanioli au fost în superioritate netă. Mai ales în oraş. Practic, proporţia era de 10 iberici la un tifoso “azzurro” în cen­­trul istoric al Vienei. Se re­mar­­ca acest lucru şi-n biserici, unde fanii au intrat să se roage pentru ca­li­fi­care. În faţa Catedralei Sfîn­tu­lui Ştefan nu s-a cîntat şi scan­­dat decît în limba lui Cervantes.

Grupurile răzleţe de suporteri italieni nu s-au contrat cu rivalii la­tini decît prin cuvinte şi i-au ta­chi­nat pe adversari cu “Arri­ve­derci” şi “Non vincete mai” (N-o să bateţi niciodată). Ibericii, op­ti­mişti, le-au răspuns, arătîndu-le mai multe degete şi mizînd pe pofta de gol a echipei. Iar Manolo, legendarul şef de galerie, a afişat imen­sa lui tobă, cu mesajul “sport si, violenza no”.

Şi pe stadion, spaniolii au do­mi­nat atmosfera. Dintre cei 53.000 de spectatori, 22 de mii au colorat în ro­şu tribunele, în timp ce cam­pi­o­nii mondiali au mizat pe ceva mai mult de jumătate din cifra rivalilor.

50.000 de fani spanioli au invadat capitala Austriei, sperînd într-o calificare în premieră în semifinale la un turneu final.

2.200 de poliţişti au fost mobilizaţi ieri la Viena pentru a asigura condiţiile maxime de securitate înainte şi după meci.

Premierul ba, Regele da!

Între personalităţile prezente în tri­bu­na oficială s-a aflat aseară, la Vie­na, Regele Spaniei, Juan Carlos, care a venit însoţit de Regina Sofia şi a stat alături de preşedintele austriac Heinz Fischer. Italienii au fost surprinşi să nu-l aibă prin­tre tif­osi pe Silvio Berlusconi (foto), pr­emierul transmiţînd telefonic tru­pei lui Donadoni încurajările sale şi amî­nîndu-şi vizita în Austria pentru o eventuală finală. N-a lipsit de la meci Michel Platini, preşe­din­tele UEFA, ce a primit vineri, cu ocazia aniversării a 53 de ani, o cupă de cristal din partea şefilor federaţiilor italiană şi spaniolă.

Citește și:

Veste cumplită anunțată de FC Voluntari: „Sincere condoleanțe, Florin Pîrvu!”
Superliga
Veste cumplită anunțată de FC Voluntari: „Sincere condoleanțe, Florin Pîrvu!”
Ironia supremă! Neymar a dat tonul la scandarea de coșmar pentru Ronaldo, în timp ce lusitanul plângea pe gazon
Campionate
Ironia supremă! Neymar a dat tonul la scandarea de coșmar pentru Ronaldo, în timp ce lusitanul plângea pe gazon
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (1)
 •  23 Iunie 2008, 10:45

"Eventuala finala" se va juca in arena xenofobiei si cvasi-fascismului sustinute de acest individ jalnic numit Berlusconi. Pare a fi o cocota care, ajunsa de ani, incearca sa salveze unele aparente, dar devine si mai ridicola. Implant de par, par vopsit, lifting facial...asa se pregateste domnul cu pricina pentru a fi apt in sustinerea xeniofobiei si incalcarii drepturilor omului. Dar dreptatea vine cand te astepti mai putin. Si aseara a fost unul dintre aceste momente!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează