INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  JUCĂTORII SE REVOLTĂ CONTRA LUI DONADONI

“Ne crede idioţi”

Articol de - Publicat joi, 12 iunie 2008 00:00

Italienii mărturisesc că intră cu frică în teren şi se plîng de faptul că selecţionerul e lipsit pe personalitate.

Spiritul şi forţa de grup ale campioanei mondiale s-au făcut ţăndări o dată cu venirea lui Donadoni. Italienii au resimţit-o în momentele grele. Aşa s-a întîmplat a doua zi după K.O.-ul cu Olanda. Şedinţa de 65 de minute din vestiar ţinută de selecţioner, ce le-a prezentat marţi jucătorilor un DVD cu selecţia fazelor în care s-au comis greşeli, n-au îndreptat situaţia.

Prietenii şi iubitele fotbaliştilor, susţinuţi de alte surse din anturajul echipei, au dezvăluit o stare de tensiune în cantonamentul de la Baden. Ba chiar o revoltă împotriva lui Donadoni! E esenţa dezvăluirilor făcute de “Gazzetta dello Sport” şi “Il Messaggero”. Cîţiva jucători au trimis mesaje în ţară, plîngîndu-se de atmosfera din lot şi de stilul antrenorului. “Timorat de presă, de alegerile pe care trebuie să le facă, de lipsa de experienţă şi frică, Donadoni trans­mi­te ne­siguranţă echipei”, scrie “Gaz­zetta”. “Il Mes­saggero” a con­chis: “Nu ştie să motiveze echipa”.

Cel mai nervos este De Rossi, care a făcut o criză de nervi cînd a aflat că nu e titular cu Olanda. Soţia Tamara şi fiica Gaia au mărturisit că mijlocaşul a fost isteric cînd a revenit de la Berna. Iar marţi, la antrenament, a fost cît pe ce să-l rupă pe Borriello după un tackling dur. Şi Del Piero, căpitanul de rezervă, s-a răstit la selecţioner, dar conflictul a fost stins între 4 ochi.

Roman sau milanez

“Gazzetta dello Sport” scrie că mesajul emanînd frica a fost trimis de un campion mondial unui coleg rămas acasă. Indiciile se îndreaptă spre un jucător al Romei, probabil De Rossi, şi destinatarul confe­siunii ar fi Totti, retras din “naţi­o­nală” după CM. Iar al doilea mesaj l-ar putea avea ca izvor pe un fot­ba­list de la Milan, Gattuso, Ambrosini ori Pirlo, printre cei mai contestaţi în urma eşecului cu Olan­da, care să i se plîngă lui Inza­ghi ori Nesta, şi el retras o dată cu Totti.

SMS 1
“Fizic, stăm bine, dar intrăm în teren cu teamă”

SMS 2
“Nu testăm niciodată echipa, aflăm cine joacă doar cu două ore înaintea meciului. Sîntem trataţi ca nişte copii”

Copilul nedorit

Mezinul Roberto s-a născut neprogramat.

Cîtă diferenţă între Lippi şi Do­na­doni, fostul şi actualul se­lec­ţioner! Mar­cel­lo, sosia reuşită a lui Paul New­man, calm, stăpîn pe situaţie. Ro­ber­to, deloc aducînd a actor. Care se trezeşte la ora 8 şi la 9 deja îşi bagă stafful în şedinţă.

Donadoni a fost un copil ne­că­jit. Ultimul dintre cei patru. “Poate nu eram în plan. Sînt trei ani di­fe­ren­ţă între Giorgio, Maria Rosa şi Gigliola, şi doar unul între mine şi Gilgliola. Tatăl meu are 11 fraţi, iar ma­ma 5 surori”, mărturisea selec­ţi­o­nerul, în “La Repubblica”.

La 14 ani, Roberto măsura numai 1,45m! Motiv ca Atalanta să-l dea afară. N-avea fizic de fotbalist, ca Giorgio. Unul a ajuns vedetă la Milan, celălalt contabil. “Mi-a pă­rut rău pentru tata, care ne vedea pe amîndoi la bancă. Pînă la 20 de ani a fost ţăran. Apoi s-a apucat să transporte fier vechi cu camionul şi a lucrat în construcţii. În cariera de jucător, la meciuri şi antrenamente, n-am tras nici zece la sută din cît a muncit tatăl meu”.

“Vă dăm afară din Europa!”

Presa italiană încearcă să detensioneze atmosfera disputei decisive de mîine, “Corriere della Sera” scriind că “românii vor război doar la fotbal”. În schimb, “La Stampa” are un mesaj adresat italienilor de un grup de fani ai “tricolorilor” din Elveţia: “A venit şi rîndul nostru să vă dăm afară din Europa şi nu viceversa, cum s-a întîmplat pînă acum. Sîntem mai puternici”. E susţinut de declaraţia lui Contra din cotidianul torinez: “Vom profita de prejudecata voastră pentru a ne motiva, dar sper ca după partida de vineri să facem pace între români şi italieni”.

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (1)
 •  12 Iunie 2008, 09:29

Sincer incerc 2 stari: a) ma bucur pt NOI de aceste stari conflictuale care inevitabil vor conduce la neintelegeri pe terenul de joc; b) sunt un mare fan al fotbalului si fotbalistilor italieni de-a lungul timpului si mi-ar placea sa mergem impreuna mai departe, daca mai e posibil. SILENZIO RAGAZZI !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează