INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  3 LUNI, 3 SĂPTĂMÎNI ŞI DOUĂ ZILE MAI SÎNT PÎNĂ LA EURO 2008

Clauza de ruşine

Articol de - Publicat sambata, 16 februarie 2008 00:00

Federaţia nu-i prelungeşte contractul selecţionerului Donadoni dacă Italia nu va trece de grupa în care îi sîntem adversari

Atenţie, "tricolori"! Italienii vor juca sub presiunea rezultatelor la Euro. Dacă nu vor ieşi din grupa C, în care ne vor înfrunta la 13 iunie, vor rămîne fără selecţioner. Pentru că Federcalcio nu acceptă condiţia pusă de Roberto Donadoni: prelungirea "oarbă" a contractului fără clauze şi mărirea salariului anual, de la 700.000 de euro la 1,1 milioane, cît încasa predecesorul Lippi.

Evoluţia strălucitoare din amicalul cu Portugalia (3-1) l-a impresionat pe Giancarlo Abete, şeful federal, însă nu l-a convins să renunţe la principii. Donadoni nu reînnoieşte pînă în 2010 fără o calificare în semifinale sau o eliminare onorabilă în "sferturi", cu circumstanţe atenuante - erori de arbitraj ori loteria penaltyurilor. Federaţia n-a uitat deloc experienţele de la CM 2002 şi CE 2004, cînd "squadra azzurra" s-a făcut de ruşine şi a trebuit să-l "suporte" pe Trapattoni.

Abete se asigură sub două aspecte, dacă ar ieşi prost la Euro. Primul: evitarea unei crize politico-sportive, cu punerea selecţionerului în discuţia Consiliului Federal, şi riscul de a plăti în paralel doi tehnicieni. Şi al doilea: nu vrea să-şi pună în pericol realegerea în funcţie în 2009.

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează