INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  CITEŞTE PREZENTAREA ADVERSARILOR ROMÂNIEI!

Albania, o naţională în progres. Află totul despre adversara României pentru Euro!

Articol de - Publicat duminica, 07 februarie 2010 00:00

O formaţie care îţi poate pune oricând probleme. Astfel poate fi caracterizată naţionala Albaniei, cea care, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2010, a fost o reală piedică pentru celelalte formaţii din grupă, doar Ungaria reuşind maximul de puncte din întâlnirile cu albanezii !

În chiar primul meci, Suedia a remizat în Albania, rezultat care la final avea să fie decisiv pentru suedezi, care au încheiat la un punct în spatele Portugaliei (formaţie calificată la baraj). Apoi, după o victorie cu Malta şi o înfrângere la Budapesta, albanezii au ţinut în şah Portugalia chiar la Braga, din echipa lusitanilor nelipsind fotbalişti precum Ronaldo, Pepe, Quaresma sau Nani. După acest punct uriaş smuls Portugaliei, albanezii s-au stins, nereuşind decât două puncte : unul cu Malta şi unul cu câştigătoarea grupei, Danemarca. Să nu neglijăm însă faptul că, în meciul din Albania, Portugalia a câştigat abia în al doilea minut de prelungiri !

Albania a făcut parte din grupa României de calificare la Euro 2008, la fel ca Belarus şi Luxemburg, formaţii pe care „tricolorii” le vor reîntâlni pentru un loc la viitoarea ediţie a CE. Atunci, Albania a strâns 11 puncte, însă a pierdut fără drept de apel meciurile cu România (0-2 pe teren propriu şi 1-6 la Bucureşti).

În istoria întâlnirilor dintre Albania şi România, albanezii au învins în doar două din cele 13 meciuri, „tricolorii” au la activ 10 victorii, iar un meci s-a terminat la egalitate.

Vedetele : Lorik Cana şi Altin Lala

Lorik Cana este unul din cei mai cunoscuţi fotbalişti albanezi. Mijlocaşul, şcolit în Elveţia şi Franţa, evoluează în prezent la Sunderland, în Premier League, după ce evoluase în aproape 200 de meciuri pe prima scenă fotbalistică din Franţa, la PSG şi Olympique Marseille. Un alt jucător de marcă al Albaniei este Altin Lala – cel care este şi căpitanul echipei naţionale. Acesta evoluează din 1998 la Hannover 96, pentru care a evoluat în peste 300 de meciuri în toate competiţiile.

De asemenea, iubitorii fotbalului european sunt familiarizaţi şi cu alte nume din naţionala Albaniei : Bogdani (Chievo), Skela (Koblenz) sau Berisha (Arminia Bielefeld).

Albanezi în Liga 1

De-a lungul istoriei, nu mai puţin de şaisprezece jucători albanezi au jucat în Divizia A sau Liga I. Primul dintre ei a fost Roland Agalliu, fotbalistul adus la Craiova în 1990 fiind primul stranier venit în fotbalul românesc după Revoluţie. Cei mai cunoscuţi sunt, fără îndoială, Sulejman Demollari (Dinamo), despre care se zice că ar fi cel mai bun stranier care a evoluat vreodată în prima ligă din România, şi Albert Duro, fundaş central care a evoluat atât pentru Steaua, cât şi pentru FC Naţional.

Ceilalţi 13 sunt : Alkani, Bozhiqi, Canaj, Ceno, Dume, Grunasi, Kokalari, Kruja, Masati, Minga, Musta, Preloshi, Voda.
 

Echipa tip :

Beqaj (Famagusta – CIP1) – Vangjelli (Aris, GRE1), Beqiri (Khazar – AZE1), Dallku (Poltava – UCR1), Curri (Poltava – UCR1) -  K. Duro (Appollon – CIP1), Lala (Hannover – GER1), Cana (Sunderland – ANG1), Skela (Koblenz – GER2) - Bogdani (Chievo – ITA1), Kapllani (Koblenz – GER2)

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează