INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FCSB - NORDSJAELLAND 0-0

FOTO Cronica meciului FCSB - Nordsjaelland 0-0 » Inutiljaelland. Speriați degeaba

Cronica meciului FCSB - Nordsjaelland 0-0 » Inutiljaelland. Speriați degeaba +13   FOTO
Cronica meciului FCSB - Nordsjaelland 0-0 » Inutiljaelland. Speriați degeaba

Articol de - Publicat joi, 10 august 2023 23:35 / Actualizat vineri, 11 august 2023 00:05

FCSB - Nordsjaelland. Un adversar supraevaluat acest Nordsjaelland. FCSB a evoluat sigur în apărare, cenușiu la mijlocul terenului și a fost invizibilă în atac chiar și în superioritate numerică

O schimbare peste toate fanteziile lui Becali. Una mai rapidă decât cele mai imprevizibile reacții ale lui. Șut se accidentează la încălzire (întindere, ruptură, nu se știe, oricum nu sună foarte profi) și pică unul dintre pilonii centrului terenului de la FCSB. Intră Ovidiu Popescu lângă Olaru și Djokovic. Un triunghi cu vârful bont.

Tigri șlefuiți în Danemarca

Meciul începe ca o cursă de 100 de metri, deși s-ar putea să țină 100 de minute. Compagno șutează peste transversală încă din minutul 2, iar lovitura de cap a lui Frese (5) este respinsă coregrafic de Târnovanu. 

Supranumită "Tigrii sălbatici", echipa din Farum arată ca o selecționată africană împănată și cu câțiva nativi din nordul Europei. Băieți supli și felini din Ghana, Cote d’Ivoire sau Burkina Fasso, oameni care îmbină calitățile fizice cu rigoarea școlii daneze. Probabil că așa arată viitorul fotbalului european în condițiile în care copiii noștri tastează sătui în fața PC-ului.

Singura mărgică a lui Nuamah

Trecem peste posibilul fault în careu al lui Pantea la Osman din minutul 10 făcând ștrengar cu ochiul, cu aerul că am făcut un pocinog, dar nu ne-a văzut doamna profesoară. Se joacă rapid la început, apoi, pe măsura scurgerii timpului, Nordsjaelland își asumă posesia. Chiricheș și Dawa sunt pe poziții de cele mai multe ori, acțiunea frontală a marii speranțe Nuamah (27, șut pe lângă) fiind cam singura lor scăpare din prima repriză.

+9 FOTO

Limitele lui Compagno

Senzația este că băieții lui Becali au surplus de respect față de adversar. Sau că au studiat atât de bine adversarul încât știu că nu trebuie să iasă la bătaie, mizând doar pe ruperile de ritm ale lui Olaru și Coman, ale căror pase ar trebui să lumineze drumul lui Compagno sau Cordea. Ultimul este o versiune incoloră a celui din sezonul anterior, italianul își arată totuși limitele. Lipsă de viteză, greoi în execuții. Cel puțin la nivelul acesta se vede că e un jucător care vine din liga a 4 italiană.

Se prelungește plictisul

După 45 de minute mai degrabă anoste, urmează momentul cel mai așteptat. Schimbările. Că ar fi niște mușterii chiar fără iluminările lui nea Gigi. Deocamdată cade doar capul lui Cordea, previzibil. Intră Octavian Popescu pe un post care nu îi convine. Dacă prima parte a meciului a fost cenușie, începutul reprizei secunde ne bagă într-o ceață deasă. Danezii și burkinabezii și ivorienii și ghanezii pasează la trecerea timplui. Asta până Popescu cel tânăr rupe ritmul și îl obligă pe Nagalo la al doilea cartonaș galben.

Djokovic, bun la istericale

Brusc se simte alt aer. Profită FCSB? Octavian Popescu destabilizează apărarea lui Nordsjaelland, ceea ce nu au încercat coechipierii, Vali Gheorghe trebuie să arate mai mult decât Compagno. Care nu a arătat nimic în afară de nervii de la schimbare. Lipsesc ocaziile, vorbim cel mult de niște situații. Nuamah (67) o zbughește totuși spre poarta lui Târnovanu, care îi respinge șutul în corner. Intrarea finlandezului Altman în locul lui Osman iuțește acțiunile nordicilor. Djokovici nu joacă cine știe ce, dar face crize de nervi. Sunt secvențe deja pe cale de clasicizare.

Următorul adversar e verde și nu respiră

Meciul se termină sub impresia că nu a început încă. Era ceva neterminat acolo, plutea în aer senzația că FCSB s-a speriat de poveștile despre Nordsjaelland. Ca de obicei când evoluează formațiile românești, superioritatea numerică mai mult a încurcat decât a ajutat. Dovadă și transversala prinsă de Nygren, care a bătut o lovitură liberă din preajma careului. 0-0 și totul se scrie în Danemarca, acolo unde al 12-lea adversar nu va fi publicul local, ci gazonul sintetic. Publicul fidel culorilor roș-albastre și-a făcut treaba cu asupra de măsură. Doar jocul favoriților i-a asuprit.

Cu om în plus 30 de minute, FCSB n-a tras pe poarta lui Nordsjaelland! Atmosferă fabuloasă, probleme de arbitraj și calificare amânată
FCSB - NORDSJAELLAND 0-0
Cu om în plus 30 de minute, FCSB n-a tras pe poarta lui Nordsjaelland! Atmosferă fabuloasă, probleme de arbitraj și calificare amânată
FCSB a cerut trei penalty-uri cu Nordsjaelland! tribunele au explodat: „Hoții, hoții!” » Fotoreporterul GSP a surprins cadru cu cadru cea mai fierbinte fază a meciului
FCSB - Nordsjaelland
FCSB a cerut trei penalty-uri cu Nordsjaelland! tribunele au explodat: „Hoții, hoții!” » Fotoreporterul GSP a surprins cadru cu cadru cea mai fierbinte fază a meciului

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (7)
tictictic
tictictic  •  11 August 2023, 11:37

Este o diferenta mare intre fotbalul practicat astazi in Europa care conteaza si cel din Romania; si asta s-a vazut si ieri seara intre vicecampioanele Romaniei si Danemarcei. Daca ar fi jucat nationala Romaniei cu cea a Danemarcei, aspectul jocului ar fi fost exact acelasi. La fel cum a aratat Romania si in meciul cu Elvetia. Din punctul asta de vedere, rezultatul de 0-0 este decent. Asta este nivelul nostru acum si mai mult de-atat nu putem emite pretentii. Desigur, daca ar fi existat VAR, cu siguranta am fi primit penalty in min 72, insa chiar si la 1-0 sansele la calificare ar fi ramas aceleasi, adica aproape de zero. Inlocuirea lui Compagno a fost o mutare tactica gresita, insa ne-am obisnuit cu antrenatul dupa ureche. Deh, in Africa, patronul Stelei construieste biserici in timp ce patronul clubului danez construieste academii de fotbal... pe aceiasi bani! Si se vede! Altfel, dupa 10 ani, Ghencea a trait din nou atmosfera magica a marilor confruntari europene din istoria Stelei; suporterii au fost fantastici. In 2 partide in decurs de 4 zile pe Ghencea, 56 de mii de stelisti au aratat clar care este Steaua. Sper ca s-au lamurit si clatitaresele "onoratelor instante", si haterii de toate culorile, si Dincu si Talpan si generalii MApN, care este Steaua si ce inseamna ea! P.S.: Recomand articolul "Top 5 motive pentru ca sa urasti, din nou, stelistii" al lui Gabriel Berceanu, publicat astazi in Prosport; merita a fi citit.

rav410wrc
rav410wrc  •  11 August 2023, 10:02

Bun articol, buun !! :))

parpalache
parpalache  •  11 August 2023, 09:24

Și eu am avut impresia ca echipa din Danemarca nu era un adversar greu-cu tinerii aia care doar pasau frumos-dar lasau impresia ca niciodata n-o vor baga in poarta!Poate ca fcsb-iștii s-au speriat de lovitura de cap de la cornerul din minitul 6 scoasa niraculos din poarta de portarul Târnovanu!Așa s-au speriat la inceput și de Viking Stavanger,care s-a dovedit un...fâss!Cât despre„problemele musculare”-aparute acum-cu ocazia unui meci internațional...Hm...Nu știu de ce ma face sa ma gândesc la faimoasele„punguțe”ale lui Neubert!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează