INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  GOLGETERII MONDIALULUI

Golgeterii Mondialului » Miroslav Klose - Germania 2006

Articol de - Publicat luni, 31 mai 2010 00:00

Deşi, în 2006, Germania nu a putut câştiga titlul mondial în faţa propriilor suporteri, aceştia au avut măcar două motive de bucurie : echipa a cucerit medaliile de bronz, iar golgheterul competiţiei a fost Miroslav Klose.

Klose înscrisese goluri pentru Germania şi la precedentul Campionat Mondial, când a ajuns cu echipa până în finala mare, însă a pierdut cele două mari bătălii – cea a golurilor şi cea a Cupei Mondiale – cu brazilianul Ronaldo.

Însă, susţinut de publicul german, Klose a „demarat” excelent, marcând o „dublă” împotriva celor din Costa Rica în meciul de deschidere. Coincidenţă sau nu, Ronaldo marcase în 2002 tot două goluri în partida din grupe cu Wanchope şi compania, după care ieşise golgheter al competiţiei.

Meciul cu Polonia natală nu i-a adus un alt gol lui Klose, care s-a „păstrat” pentru partida cu Ecuadorul, care decidea câştigătoarea grupei : a înscris două goluri (cel de-al treilea fiind înscris de celălalt jucător cu origini poloneze, Podolski), iar Germania a câştigat grupa.

În optimi nu a marcat, lăsându-i „onoarea” colegului din atac, Lukas Podolski. Germania învingea Suedia cu 2-0, calificându-se în sferturi.

Într-o reeditare a finalelor din 1986 şi 1990, Germania întâlnea Argentina, care jucase încântător în grupe, mai ales în partida cu Serbia şi Muntenegru (6-0), când Cambiasso marcase un gol extraordinar, după o fază colectivă de toată frumuseţea.

Şi, după golul lui Ayala, Germania avea nevoie neapărat de golul egalizator. Şi cine putea să îl marcheze, decât Miroslav Klose ? Acesta l-a învins pe Leo Franco cu arma sa preferată – lovitura de cap – a împins meciul la penalty-uri, unde Germania a învins şi s-a calificat în semifinale.

În penultimul act, Germania a fost învinsă de viitoarea campioană mondială, Italia. Klose nu a mai înscris nici în finala mică, însă a rămas golgheterul competiţiei, cu 5 reuşite, cea mai scăzută rată de la CM din 1962, când cei şase golgheteri au înscris 4 goluri fiecare.

Totuşi, nu a fost o ediţie săracă în reuşite, având în vedere că au fost 107 de marcatori, fără a lua în considerare autogolurile!

Klose şi-a încununat, prin titlul de golgheter de la CM, o carieră de excepţie. Jucător la Homburg, Kaiserslautern, Werder şi Bayern Munchen, Klose are o vistierie plină de titluri: Campion al Germaniei, câştigător al Cupei şi al Cupei Ligii, medaliat cu argint la CM şi CE, precum şi cu bronz la Campionatul Mondial, el a fost declarat fotbalistul german al anului 2006!

Acum, Klose va participa la cel de-al treilea Campionat Mondial pentru el, fiind singurul dintre foştii golgheteri care are şansa să cucerească pentru a doua oară acest titlu. Cel mai experimentat jucător din tabăra Germaniei are, de asemenea, ocazia să îi depăşească recordul lui Ronaldo (15 goluri la CM).

Deşi vârsta şi, poate, o scădere de formă faţă de acel Klose de acum patru ani nu îi garantează un loc de titular în naţionala lui Joachim Low, numai timpul va clarifica totul şi va răspunde la întrebarea: va fi Klose golgheterul CM 2010?

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează