INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  PREZENTARE

Ghana

Articol de - Publicat duminica, 13 iunie 2010 00:00

Fondată: 1957 (Afiliată FIFA: 1958)
Federaţia: CAF
Preşedinte: Kwesi Nyantakyi
Antrenor: Milovan Rajevac
Căpitan: Stephen Appiah
Clasament FIFA: Locul 32
Cel mai selecţionat: Richard Kingson (78)
Cele mai multe goluri: Abedi Pele (33)
Prezenţe la CM: 2
Cea mai bună performanţă: Optimi de finală (2006)

Una din forţele fotbalului african, Ghana a fost singura ţară africană reprezentată în faza eliminatorie a Campionatului Mondial din 2006

ÎNAINTE DE CM2010
De patru ori câştigătoare a Cupei Africii pe Naţiuni şi, cel mai important, bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992), Ghana a reuşit prima calificare la Campionatul Mondial în 2006.

Repartizată într-o grupă dificilă, alături de viitoarea campioană mondială, Italia, Cehia şi Statele Unite, Ghana s-a descurcat excelent şi a reuşit două victorii (împotriva cehilor şi americanilor), care i-au asigurat biletele pentru optimi.

Din păcate pentru africani, aceştia au dat peste Brazilia, campioana mondială en-titre. Au pierdut la diferenţă de trei goluri, iar singurul eveniment istoric a fost golul lui Ronaldo, care l-a ajutat să îl depăşească pe Gerd Muller în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe goluri înscrise.

CM 2010
Ghana a fost repartizată în grupa D, alături de „bronzul” din 2006, Germania, dar şi de Australia şi Serbia. Deşi lipsită de aportul vedetei Michael Essien, africanii vor încerca să repete performanţa din urmă cu patru ani şi să treacă de faza grupelor.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează