INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - CROAȚIA

FOTO Etern! Imagini rare cu Luka Modric în Ghencea, la meciul cu România din 2009 » Remarcabil: e singurul „supraviețuitor” de atunci

Luka Modric și Florentin Petre, în amicalul România - Croația din 2009 / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor +10   FOTO
Luka Modric și Florentin Petre, în amicalul România - Croația din 2009 / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat luni, 12 decembrie 2022 13:47 / Actualizat luni, 12 decembrie 2022 14:52

Luka Modric, liderul naționalei Croației, pare că joacă de-o viață în națională. „Veteranul” de 37 de ani evolua inclusiv în amicalul cu România din 2009, disputat în Ghencea. 13 ani mai târziu, mai versat ca niciodată, încearcă să-i ducă pe ex-iugoslavi într-o nouă finală de Mondial, după cea pierdută în 2018.

  • Argentina - Croația, prima semifinală a Mondialului, e marți, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TVR 1.

S-au schimbat multe în echipa Croației din 2009 și până-n prezent, însă un lucru a rămas la fel. Luka Modric rămâne și astăzi titular incontestabil în naționala croată, pentru care a adunat, de la debutul din 2006, nu mai puțin de 160 de meciuri și 23 de goluri.

În acea perioadă la Tottenham, Modric avea doar 23 de ani în momentul în care i-a înfruntat pe „tricolori” în Ghencea. Titularizat de Slaven Bilic, încă de pe-atunci „decar”, mijlocașul i-a avut adversari direcți pe Florentin Petre, Cociș sau Florin Costea și a fost schimbat de Bilic după o oră, în meciul câștigat de croați, 2-1.

GSP.ro scoate din arhiva foto câteva imagini inedite cu Luka Modric, surprinse de fotoreporterii ziarului la amicalul din 2009:

Luka Modric, în amicalul România - Croația din 2009 / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
Luka Modric, în amicalul România - Croația din 2009 / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
Luka Modric, la antrenament înainte de amicalul România - Croația din 2009 / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
Luka Modric, la antrenament înainte de amicalul România - Croația din 2009 / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
Luka Modric, la antrenament înainte de amicalul România - Croația din 2009 / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
+6 FOTO

Doar Modric mai e în națională

Longevitatea lui Modric e remarcabilă. Din echipa de atunci, doar el și Ivan Rakitic (34 de ani, marcator în acel meci) mai sunt în activitate! Ultimul s-a retras însă din națională. Din tabăra României, toți fotbaliștii care au evoluat în acel amical s-au retras, cu excepția lui Gabi Tamaș, oricum inactiv în acest moment.

Naționala noastră are același ADN ca și Real Madrid. Merge întotdeauna până la capăt, nu renunță niciodată.

- Luka Modric

România - Croația 1-2

  • Au marcat: Marica '22 / Rakitic '28, Kranjcar '75
  • Stadion: Ghencea
  • Spectatori: 9.000

România: Lobonț ('80. Pantilimon) - Contra ('46. Ogăraru), Tamaș, Rădoi ('73. Goian), Raț ('46. Neșu) - Ov. Petre - Cociș ('81. Tameș), Codrea ('71. Bourceanu), Fl. Petre ('46. Nicoliță), Fl. Costea ('61. G. Bucur) - Marica ('87. Varga)
Selecționer: Victor Pițurcă

Croația: Pletikosa - Corluka, Krizanac, Simunic ('46. Kovaci), Pranjic ('75. Hrvoje Cale), Srna - Juric, Modric ('61. Vukojevic), Rakitic - Olic ('61. Eduardo), Petric ('46. Kranjcar)
Selecționer: Slaven Bilic

Etern! Imagini rare cu Luka Modric în Ghencea, la meciul cu România din 2009 » Remarcabil: e singurul „supraviețuitor” de atunci
Prima pagină din Gazeta, după acel meci amical

Modric a debutat la națională chiar împotriva Argentinei

Prima apariție a lui Modric în prima reprezentativă a Croației a avut loc pe 1 martie 2006, când acesta avea doar 20 de ani și 5 luni. Adversara Croației din respectiva partidă? Argentina, echipa pe care o va înfrunta în semifinalele Campionatului Mondial!

Practic, Modric va disputa unul dintre cele mai importante meciuri ale carierei împotriva echipei în fața căreia a debutat la națională!

Etern! Imagini rare cu Luka Modric în Ghencea, la meciul cu România din 2009 » Remarcabil: e singurul „supraviețuitor” de atunci
Modric și Messi, duel direct în amicalul din 2006 / Sursă foto: Imago Images

Și mai fascinant e că Modric l-a înfruntat în acel amical chiar pe Lionel Messi, atunci în vârstă de 19 ani. Leo a și înscris pentru „pume”, însă croații s-au impus cu 3-2 (goluri Klasnic, Srna și Simic, respectiv Tevez și Messi).

VIDEO Luka Modric și colegii din naționala Croației, antrenament înaintea semifinalei cu Argentina

Citește și alte știri despre naționala Croației: 

Luka Modric dezvăluie secretul Croației cu Argentina: „Avem ADN-ul Realului”

Croații acuză, înainte de semifinala cu Argentina: „Este urât, sălbatic! Un titular argentinian s-a lăudat cu asta în fața colegilor croați de la echipa de club!”

VIDEO „Acum se explică succesul” » Discursul emoționant al lui Modric, care l-a ajutat pe Livakovic să devină eroul Croației la Mondial

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
realsteaua
realsteaua  •  12 Decembrie 2022, 14:32

Au trecut 13 ani de atunci iar titlul gazetei sporturilor se potrivește și astăzi mănușă. "Nimic nou" în fotbalul românesc.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează