INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DANEMARCA

Un jucător danez își amintește: „Toți ne-am temut că îl vom vedea murind pe Eriksen”

Articol de - Publicat duminica, 26 decembrie 2021 14:41 / Actualizat duminica, 26 decembrie 2021 14:58

Yussuf Poulsen, 27 de ani, a retrăit clipele în care coechipierul său era întins pe jos, în stop cardiac, la meciul Danemarcei cu Finlanda, scor 0-1, de la Euro 2020. Crede că „Eriksen a avut noroc. Dacă ar fi suferit acel atac cardiac acasă, n-ar mai fost printre noi acum.”

Anul care se încheie a fost marcat de drama „Eriksen”. Momentul când mijlocașul danez s-a prăbușit fără suflare, în stop cardiac, în timpul meciului cu Finlanda, la Euro, și minutele de așteptare, în care medicii încercau să-l readucă la viața, au făcut lumea să urmărească incredibila scenă de pe teren cu respirația tăiată.

Yussuf Poulsen: „Șopteam: «Te rog, rezistă!»”

Unul dintre coechipierii lui Christian, Yussuf Poulsen, ce făcuse zid împreună cu toți colegii în jurul jucătorului căzut, și-a amintit într-un interviu pentru Sky Deutschland ce a simțit atunci. 

„Noi toți ne-am temut că îl vom vedea murind. Șopteam: «Te rog, rezistă!». Din fericire, și-a revenit, așa că putem vorbi normal despre acele clipe, pentru că povestea s-a terminat bine. Bine, fiindcă majoritatea oamenilor și-ar fi pierdut viața în situația lui Christian.”

Christian Eriksen ar putea juca la Ajax

Atacantul lui RB Leipzig crede că „Eriksen a avut noroc că i s-a întâmplat în timpul partidei și i s-a dat primul ajutor imediat. Dacă ar fi suferit acel atac cardiac acasă, n-ar mai fost printre noi acum.”

Eriksen, 29 de ani, resuscitat în acel meci de la Copenhaga, și-a reziliat contractul cu Inter Milano. În Italia nu ai voie să joci cu stimulator cardiac, cum e Christian. El se antrenează cu Odense și ar putea reveni în fotbalul de elită. Probabil, la Ajax, fosta lui echipă.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Război în Premier League » Guardiola amenință cu greva! Cum i s-a răspuns: „Jucați dracului!”

Barcelona vrea fundași: a pus ochii pe două nume mari de la echipe de top!

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează