INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Acționarul de forță al lui Manchester United, Sir Jim Ratcliffe: „Nu e inteligent să-l iei pe Mbappe" + A decis viitorul antrenor

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2024 11:43 / Actualizat miercuri, 20 martie 2024 12:11

Sir Jim Ratcliffe, 71 de ani, deținătorul a 25% din acțiunile lui Manchester United, a dezvăluit că „nu ne concentrăm pe staruri. Mi-ar plăcea să-l găsesc pe viitorul Mbappe decât să dau o avere pentru a cumpăra succesul”.

Sir Jim Ratcliffe a cumpărat 25% din acțiunile lui United în decembrie 2023, cu 1,5 miliarde de euro, și vrea să readucă Manchester în vârful fotbalului englez și european.

Nu cu investiții masive în mercato, nu intenționează să cumpere imediat staruri, proprietarul trustului INEOS încearcă să promoveze viitoare staruri. A spus-o limpede într-o discuție cu Geraint Thomas la podcastului faimosului ciclist galez, GT Cycling Club.

Sir Jim Ratcliffe: „Soluția nu e să cheltuim o mulțime de bani pe câțiva fotbaliști mari"

Sunt interesați „Red Devils" acum de Jude Bellingham, noul lider al lui Real Madrid? „E un jucător extraordinar, dar nu ne concentrăm pe asemenea nume. Soluția nu e să cheltuim o mulțime de bani pe câțiva fotbaliști mari. Asta e ceea ce s-a făcut aici în ultimii zece ani", a declarat Ratcliffe, potrivit Daily Mail.

Drama lui Courtois, fără sfârșit » Și-a rupt și celălalt genunchi și va rata tot sezonul!
SPANIA
Drama lui Courtois, fără sfârșit » Și-a rupt și celălalt genunchi și va rata tot sezonul!

De când s-a retras Sir Alex Ferguson, în 2013, United a a plătit un miliard pentru achiziții. 588 de milioane numai în ultimele trei sezoane.

„Primul lucru de care avem nevoie e să alegem oameni potriviți la locul potrivit, oameni care să conducă și să organizeze clubul, care să plănuiască transferurile corecte. E vital pentru un club", a mai spus magnatul britanic.

Sir Jim Ratcliffe: „E mult mai dificil să-l descoperi pe viitorul Mbappe, Bellingham sau Roy Keane"

Ratcliffe a ironizat așteptata mutare a lui Real Madrid, venirea la vară a lui Kylian Mbappe, aflat la final de contract cu PSG.

„Mi-ar plăcea să-l găsesc pe viitorul Mbappe decât să dau o avere pentru a cumpăra succesul. Nu e inteligent să-l iei pe Mbappe", a adăugat acționarul lui Manchester. „E mult mai dificil să-l descoperi pe viitorul Mbappe, Bellingham sau Roy Keane".

L-am întrebat odată pe Sir Alex Ferguson care a fost cel mai bun jucător pe care l-a antrenat. Mi-a zis: Cristiano Ronaldo
- Sir Jim Ratcliffe, acționar la Manchester United

Întrebat de Thomas ce jucător ar dori să readucă din trecut, miliardarul a răspuns prompt: „Paul Scholes. El e genul de fotbalist care lipsește cel mai mult. Nu avem un Scholes. Nu avem un Iniesta".

Sir Jim Ratcliffe îl vrea pe Gareth Southgate manager la United

Conducătorii lui Manchester United știu managerul pe care îl vor după Erik ten Hag pe Old Trafford. Numele său e Gareth Southgate, susține Daily Mirror. Antrenorul în vârstă de 53 de ani, din 2016 selecționerul Angliei, mai are contract cu federație engleză până pe 31 decembrie și a anunțat că va negocia doar după Euro.

Acționarul de forță al lui Manchester United, Sir Jim Ratcliffe: „Nu e inteligent să-l iei pe Mbappe
Sir Jim Ratcliffe, pe Old Trafford, „templul” lui Manchester United Foto: Guliver/GettyImages

Șefii forului londonez vor să semneze un nou contract cu el, dar nu e sigur că vor putea să-l convingă. Ratcliffe îl va aduce director sportiv pe Dan Ashworth, care e foarte apropiat de Southgate de când lucra la federație.

Dacă United va reuși să-l ia pe Southgate, va trebui să plătească o despăgubire de 950.000 de euro.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Unde va antrena Xabi Alonso în sezonul următor: „Nu există nicio îndoială”
BAYER LEVERKUSEN
Unde va antrena Xabi Alonso în sezonul următor: „Nu există nicio îndoială”
Le-a ajuns! Ultimatum pentru vedeta lui Bayern
BAYERN
Le-a ajuns! Ultimatum pentru vedeta lui Bayern

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează